Γ. Νίτσας: Εάν δεν εξηγήσουν οι Αντιδήμαρχοι Πρέβεζας την επιλογή τους στον ΦΟΔΣΑ καλύτερα να παραιτηθούν

"Τα συμφέροντα των πολιτών του Δήμου Πρέβεζας δεν χωρούν ούτε σε “κομματικά καλούπια”, ούτε για να “χτίζονται” καλές δημόσιες σχέσεις..."
ΓΙΩΡΓΟΣ-ΝΙΤΣΑΣ
News Room23 Νοεμβρίου, 2020 15:100
"Τα συμφέροντα των πολιτών του Δήμου Πρέβεζας δεν χωρούν ούτε σε “κομματικά καλούπια”, ούτε για να “χτίζονται” καλές δημόσιες σχέσεις..."

Την παραίτηση των Αντιδημάρχων Πρέβεζας, «εάν δεν εξηγήσουν επαρκώς την επιλογή τους στον ΦΟΔΣΑ» ζητά ο επικεφαλής της «Ανάπτυξης Τώρα» Γιώργος Νίτσας για την στάση τους στην συνεδρίαση του φορέα και την απόφασή τους κατά την ψήφιση.

Ως γνωστόν οι Αντιδήμαρχοι Πρέβεζας, Δαρδαμάνης και Ακρίβης, καταψήφισαν το θέμα «Έγκριση μελέτης και όρων δημοπράτησης για την ανάθεση της υπηρεσίας «Λειτουργία και Συντήρηση των ΣΜΑ Ηπείρου, Μεταφοράς Αστικών Στερεών Αποβλήτων (ΑΣΑ) και υπολείμματος της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων (ΜΕΑ) Ηπείρου», ενώ ο Παύλος Σαραμπασίνας υπερψήφισε.

Όπως αναφέρει ο κ. Νίτσας:

«Με δεδομένο ότι:

·  Με την ψήφιση της ενιαίας τιμολογιακής πολιτικής στον ενιαίο ΦΟΔΣΑ της Ηπείρου, ο Δήμος Πρέβεζας που είναι και ο πιο απομακρυσμένος Δήμος, είναι ευνοημένος αναφορικά με τα τέλη που θα κληθεί να πληρώσει σε σύγκριση με τη λογική απόσταση-κόστος. Ως ο πιο απομακρυσμένος Δήμος από το εργοστάσιο, είναι κάτι παραπάνω από φανερό ότι τα συμφέροντά του Δήμου Πρέβεζας στη διαχείριση των απορριμμάτων -και κατ’ επέκταση και των δημοτών του- συμπίπτουν με αυτά των Δήμων των περιφερειακών ενοτήτων Άρτας-Θεσπρωτίας-Πρέβεζας.

·  Στη συνάντηση που είχαν την 17η Ιουνίου 2020 οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Πρέβεζας με τον Πρόεδρο του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Διαχειριστικής Ενότητας Περιφέρειας Ηπείρου και Δήμαρχο Ζηρού Νίκο Καλαντζή, διαπιστώθηκε ομοφωνία στα θέματα λειτουργίας του ΦΟΔΣΑ και ειδικά σε λεπτομέρειες που είχαν να κάνουν με τον Σταθμό Μεταφόρτωσης.

·  Για το ίδιο θέμα το Σεπτέμβριο στο Δ.Σ. του Φορέα υπήρχε ομόφωνη απόφαση, με τη συμμετοχή και των τριών εκπροσώπων του Δήμου Πρέβεζας στη συνεδρίαση.

·  Το τεχνικό πρόγραμμα και ο προϋπολογισμός του νέου ΦΟΔΣΑ εγκρίθηκαν ομόφωνα με τη συμμετοχή και των τριών εκπροσώπων του Δήμου Πρέβεζας στο Δ.Σ., ενώ θετική γνώμη εξέφρασε και το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας.

Ρωτούμε:

·        Για ποιο λόγο τήρησαν τη στάση αυτή οι δύο Αντιδήμαρχοι στο Δ.Σ. του ΦΟΔΣΑ;

·        Η ψήφος τους έρχεται ή όχι κόντρα στα συμφέροντα των δημοτών του Δήμου Πρέβεζας και στην γνωμοδότηση του δημοτικού συμβουλίου;

·        Θα δοθεί επιτέλους στους δημοτικούς συμβούλους η περιβόητη σύμβαση με την εταιρεία που διαχειρίζεται το εργοστάσιο;

·        Θα υπάρξει ξεχωριστή συνεδρίαση ώστε να ξεδιαλύνουν τα θέματα και να συζητηθεί σοβαρά το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων;

Εάν δεν εξηγήσουν οι Αντιδήμαρχοι Πρέβεζας επαρκώς την επιλογή τους στον ΦΟΔΣΑ ας παραιτηθούν καλύτερα…

Τα συμφέροντα των πολιτών του Δήμου Πρέβεζας δεν χωρούν ούτε σε “κομματικά καλούπια”, ούτε για να “χτίζονται” καλές δημόσιες σχέσεις…».

 

 

Τελευταία ενημέρωση 23 Νοεμβρίου 2020 15:41:11 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK, PrevezaNewsgr


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης





Newsletter


    Επικοινωνήστε μαζί μας