Σεισμός στο Αιγαίο: Κατέρρευσαν κτίρια στη Σμύρνη – Πλημμύρισαν δρόμο – ΒΙΝΤΕΟ

Τρεις άνθρωποι που είχαν εγκλωβιστεί στα ερείπια κτιρίου στη Σμύρνη διασώθηκαν
News Room30 Οκτωβρίου 20200
ΣΕΙΣΜΟΣ-ΤΟΥΡΚΙΑ-ΣΜΥΡΝΗ
Τρεις άνθρωποι που είχαν εγκλωβιστεί στα ερείπια κτιρίου στη Σμύρνη διασώθηκαν

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε σήμερα στο Αιγαίο και έγινε αισθητός τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Τουρκία, όπου κατέρρευσαν κτίρια στην παραλιακή επαρχία της Σμύρνης, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Κόσμος πλημμύρισε τους δρόμους της τουριστικής πόλης της Σμύρνης, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες, μετά τον σεισμό ο οποίο ήταν μεγέθους έως και 7 βαθμών.

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού ανέφερε στο Twitter πως έξι κτίρια κατέρρευσαν σε δύο τομείς της επαρχίας της Σμύρνης.

Είπε πως δεν υπάρχουν πληροφορίες για απώλειες από έξι άλλες επαρχίες όπου έγινε αισθητός ο σεισμός, αλλά ότι υπάρχουν μικρές ρωγμές σε ορισμένα κτίρια.

Η Προεδρία Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Καταστάσεων (AFAD) της Τουρκίας ανέφερε πως ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,6 βαθμών, ενώ το Αμερικανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο (USGS) ανέφερε ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 7 βαθμών. Ο σεισμός σημειώθηκε γύρω στις 13:50 ώρα Ελλάδας και έγινε αισθητός κατά μήκος των τουρκικών ακτών και στη βορειοδυτική περιοχή του Μαρμαρά, σύμφωνα με ΜΜΕ.

Το επίκεντρο ήταν περίπου 17 χλμ. ανοικτά των ακτών της επαρχίας της Σμύρνης και είχε εστιακό βάθος 16 χλμ., σύμφωνα με την AFAD. Το Γεωφυσικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ ανέφερε πως ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 10 χλμ. και πως το επίκεντρό του ήταν 33 χλμ. ανοικτά των τουρκικών ακτών.

Ο Αλί Γερλίκαγια, κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης, όπου έγινε επίσης αισθητός ο σεισμός, δήλωσε ότι προσώρας δεν έχει καταγραφεί καμία ζημιά στην οικονομική πρωτεύουσα της χώρας.

«Όλες οι υπηρεσίες μας άρχισαν να μεταβαίνουν στο σημείο προκειμένου να ξεκινήσουν τις απαραίτητες προσπάθειες», ανέφερε στο Twitter ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τρεις άνθρωποι που είχαν εγκλωβιστεί μετά τον ισχυρό σεισμό στο Αιγαίο στα ερείπια κτιρίου στον τομέα Μπαϊρακλί της επαρχίας της Σμύρνης διασώθηκαν, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Ο σεισμός προκάλεσε μικρό τσουνάμι στην Τουρκία όπως φαίνεται στο βίντεο που ανέβασε χρήστης στο Twitter.

 

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP-Anadolu

 

Τελευταία ενημέρωση 30 Οκτωβρίου 2020 15:58:12 από News Room

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης





Newsletter


    Επικοινωνήστε μαζί μας


    PinPrintShares