Ήπειρος: Ανησυχία στον τουρισμό – Αναμένεται η «κάθοδος» των Ελλήνων επισκεπτών

News Room22 Ιουλίου 20240
monolithi

Την ανησυχία τους εκφράζουν οι επαγγελματίες του τουρισμού καθώς προσώρας δεν επιβεβαιώνονται οι αρχικές εκτιμήσεις για δυναμική αύξηση των επισκεπτών και εφέτος.

Οι επιχειρηματίες μιλούν για «χαμηλές πληρότητες» και «δυσκίνητους τουρίστες».

Όπως υποστηρίζουν, την ημέρα και δη τα Σαββατοκύριακα οι παραλίες του Ιονίου είναι ασφυκτικά γεμάτες, ενώ το βράδυ τα εστιατόρια και τα αναψυκτήρια είναι άδεια.

Η έλλειψη των Ελλήνων τουριστών είναι εμφανής και οι ελπίδες για αύξηση εστιάζονται στον Αύγουστο.

Όπως προκύπτει από στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας στην Ήπειρο αντιστοιχεί μόλις το 2,7% από τις συνολικές αφίξεις στη χώρα.

Στις αφίξεις ημεδαπών το μερίδιο της Ηπείρου ανέρχεται στο 6,2% και στις αφίξεις αλλοδαπών μόλις στο 1,1%.

Να σημειωθεί ότι η Ήπειρος έχει αναλογικά το μεγαλύτερο αριθμό διανυκτερεύσεων σε airbnb. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, η ετήσια πληρότητα στα ξενοδοχεία της Περιφέρειας το `23- αν και αυξημένη σε σχέση με άλλες χρονιές- ήταν από τα χαμηλότερα πανελλαδικά με ποσοστό 38%.

ertnews

Τελευταία ενημέρωση 22 Ιουλίου 2024 10:21:18 από News Room

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης





Newsletter


    Επικοινωνήστε μαζί μας


    PinPrintShares