Χ. Θεοχάρης: Συγκρατημένη αισιοδοξία για τον τουρισμό
Φωτό: © EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Αν αυξηθούν οι εμβολιασμοί θα μειωθούν τα κρούσματα και δεν θα υπάρξουν αρνητικά μέτρα
News Room22 Ιουλίου 20210
ΘΕΟΧΑΡΗΣ
Αν αυξηθούν οι εμβολιασμοί θα μειωθούν τα κρούσματα και δεν θα υπάρξουν αρνητικά μέτρα

Συγκρατημένα αισιόδοξος σε σχέση με την πορεία του τουρισμού εν μέσω πανδημίας, δήλωσε από το Ηράκλειο ο υπουργός Τουρισμός Χάρης Θεοχάρης, συνεχίζοντας τις επαφές που έχει από το πρωί. Διευκρινίζοντας ότι “ο εμβολιασμός είναι το μόνο διαβατήριο στη διατήρηση των θέσεων εργασίας, το μόνο διαβατήριο για την αύξηση των τουριστικών ροών και το μόνο διαβατήριο που θα κρατήσει τη χώρα μας ανοιχτή και το τουριστικό προϊόν ακμαίο”, ζήτησε από τους πολίτες να εμβολιαστούν, προκειμένου η μάχη που δίδεται για να κρατηθεί σε καλά επίπεδα ο τουρισμός, να είναι μια μάχη που θα κερδηθεί.

Σε δηλώσεις του ο κ. Θεοχάρης ανέφερε ότι “καθώς αυξάνει η ταχύτητα μετάδοσης είναι σαφές ότι όποιος δεν έχει εμβολιαστεί θα κολλήσει”, συμπληρώνοντας ότι “μόνο με τον εμβολιασμό θα μειωθεί η μετάδοση, άρα τα κρούσματα δεν θα αυξάνονται και άρα δεν θα χρειαστούν αρνητικά μέτρα”. Ο υπουργός Τουρισμού ανέφερε ότι θεωρεί αδιανόητο να υπάρχουν άνθρωποι που ζουν από τον τουρισμό και την ίδια ώρα κάνουν ότι μπορούν για να τον υπονομεύσουν, σχολιάζοντας την επιλογή να μην εμβολιάζονται.

“Είναι αδιανόητο άνθρωποι που ζουν από τον τουρισμό να τον υπονομεύουν με το να μην εμβολιάζονται. Ο μόνος κίνδυνος να κλείσει ο τουρισμός είναι εκείνοι που δεν έχουν εμβολιαστεί να μεταδίδουν τον ιό, άρα να αυξάνονται τα κρούσματα και αυξημένα κρούσματα αμέσως μετά να οδηγήσουν άλλες χώρες να μας κλείσουν”, πρόσθεσε ο κ. Θεοχάρης.

Ο κ. Θεοχάρης είχε συνάντηση με φορείς του τουρισμού στην Περιφέρεια Κρήτης, από τους οποίους ενημερώθηκε για την πορεία των αφίξεων τουριστών αλλά και των προβλημάτων που καταγράφονται, δηλώνοντας ότι είναι χρέος και ευθύνη όλων, να συνεχιστεί αταλάντευτα η πορεία στο δρόμο της υπευθυνότητας, “με ανοιχτό το τουριστικό μας προϊόν, συγχρόνως όμως με ασφάλεια”.

Ο υπουργός Τουρισμού πάντως εξήγησε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις ως προορισμός εξωτερικού για το σύνολο σχεδόν των άλλων χωρών, επισημαίνοντας ότι αν η μάχη για τον τουρισμό δοθεί με τη συνεργασία όλων και κρατηθούν “χαμηλά τα κρούσματα και υψηλά το επίπεδο εμβολιασμών” θα είναι μια μάχη που θα έχει νικηφόρα έκβαση.

 

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τελευταία ενημέρωση 22 Ιουλίου 2021 22:11:30 από News Room

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης





Newsletter


    Επικοινωνήστε μαζί μας


    PinPrintShares