
Εκπαιδευτική άσκηση στην Καστοριά παρακολούθησαν μέλη της Ελληνικής Ένωσης Έρευνας και Διάσωσης Καναλλακίου του Δήμου Πάργας, σε συνεργασία με το Εθελοντικό Τμήμα Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΤΑΚ) Καστοριάς.
Η εκπαίδευση αφορούσε στις αγκυρώσεις σχοινιού, στην κατάβαση rapel και ανάβαση με αναβατήρα – ζουμάρ.
Οι ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν αρχικά σε πύργο εκπαίδευσης και έπειτα σε πραγματικό φυσικό πεδίο.
Για τα παλιά μέλη της ομάδας διάσωσης του Καναλλακίου η συνάντηση αυτή ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική γιατί είχαν την ευκαιρία να θυμηθούν γνωστές τεχνικές και διαδικασίες ενώ τα νέα μέλη ενθουσιάστηκαν με την μοναδική εμπειρία.
Οι εκπαιδευτές του ΕΤΑΚ Καστοριάς είναι άρτια καταρτισμένοι και γνώστες των αντικειμένων έχοντας στο ενεργητικό τους άπειρες ώρες εκπαίδευσης και αποστολές. Το ΕΤΑΚ Καστοριάς είχε συμμετάσχει με πολυμελή ομάδα στην Πανελλήνια Συνάντηση των Εθελοντικών Ενώσεων Διάσωσης που είχε διοργανώσει η ομάδα του Καναλλακίου στον Αχέροντα το 2019.
Τελευταία ενημέρωση 4 Μαΐου 2022 14:37:19 από News Room




