
Στις εκδηλώσεις για την Έξοδο του Μεσολογγίου θα συμμετάσχει ο Δήμος Πρέβεζας με το χορευτικό του.
Το Σάββατο του Λαζάρου κι έπειτα από το μνημόσυνο, που πραγματοποιείται στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, διενεργείται λιτανευτική πομπή με την εικόνα της Ηρωικής Εξόδου, την οποία συνοδεύουν χιλιάδες παρελαύνοντες από όλη την Ελλάδα, ενώ στον Κήπο των Ηρώων ακολουθεί αναπαράσταση της ανατίναξης του δημογέροντα Χρήστου Καψάλη.
Την Κυριακή των Βαΐων, πραγματοποιείται δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα και ακολουθεί η δεύτερη πομπή, για να καταλήξει και πάλι στον Κήπο των Ηρώων.
Πλήθος επισκεπτών, μικροί και μεγάλοι ντυμένοι με παραδοσιακές ενδυμασίες, σύλλογοι από όλη την χώρα και φιλαρμονικές, πρέσβεις ξένων χωρών και εκπρόσωποι της ελληνικής Κυβέρνησης δίνουν κάθε χρόνο το παρών, αναζωπυρώνοντας την ανάμνηση της Ηρωικής Εξόδου.
Το χορευτικό του Δήμου Πρέβεζας θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις του Σαββάτου του Λαζάρου με 24 χορευτές και τον χοροδιδάσκαλο αποτίοντας φόρο τιμής στους πεσόντες.
Τελευταία ενημέρωση 7 Απριλίου 2022 18:28:43 από News Room




