Τo Επιμελητήριο Πρέβεζας στη 3η Εθνική Συνδιάσκεψη Εκλεγμένων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
News Room26 Νοεμβρίου 20210
PREVEZANEWS-F-895
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 3η Εθνική Συνδιάσκεψη Εκλεγμένων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών στα Επιμελητήρια, που διοργάνωσαν τα Επαγγελματικά Επιμελητήρια Αθήνας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης με την υποστήριξη της Κ.Ε.Ε.Ε., το Σάββατο 20

Νοεμβρίου 2021 στο αμφιθέατρο της Ραλλείου στον Πειραιά. Το Επιμελητήριο Πρέβεζας  εκπροσώπησε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Επιμελητηρίου Πρέβεζας κα Αγγελική Κωνσταντινίδη ως εκλεγμένη ασφαλιστική διαμεσολαβήτρια.

Στο πλαίσιο της συνδιάσκεψης έγιναν στοχευμένες παρεμβάσεις, κατατέθηκαν προτάσεις και έγινε εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ των συμμετεχόντων και επισφράγισαν την στρατηγική απόφαση για συμπόρευση των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών διαμέσου του Επιμελητηριακού Θεσμού.

Το Επιμελητήριο Πρέβεζας δια της εκπροσώπου του συμμετείχε στις εργασίες της συνδιάσκεψης και κατά την ομιλία της αναφέρθηκε στην ανάγκη ύπαρξης ουσιαστικού διαλόγου πάνω σε θέματα που απασχολούν τον κλάδο, καθώς και την απόκτηση ενιαίας παρουσίας με τη διαμόρφωση κοινών χειρισμών σε θέματα που αφορούν τη δημιουργία μιας νέα βάσης στην παρουσία της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης στις εξελίξεις που  σχετίζονται με το επάγγελμα.

Η κα Αγγελική Κωνσταντινίδη  ανέφερε συγκεκριμένα την ανάγκη δημιουργίας ενός Ενιαίου Πανελλαδικού Προγράμματος Εκπαίδευσης από τα Επιμελητήρια με στοχευμένα προγράμματα που να προσφέρουν ενιαία εκπαίδευση στους διαφορετικούς τομείς της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης. Αναφέρθηκε επίσης και στην ανάγκη ανάδειξης του επαγγελματικού προφίλ που οφείλει να έχει ο σύγχρονος ασφαλιστικός διαμεσολαβητής, ως προς την αξία, την τεχνογνωσία, τη δυναμική και την εξειδίκευση στον κλάδο. Πρότεινε τη δημιουργία μιας Επιτροπής πανελλαδικής εμβέλειας που θα κάνει τη συλλογή και καταγραφή των στοιχείων που θα αποτελέσουν βάση για το επαγγελματικό προφίλ των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, με σκοπό την ποιοτική αναβάθμιση του κλάδου και την εισαγωγή νέων ασφαλιστών στο χώρο.

Όλα τα παραπάνω πρότεινε να υλοποιηθούν από τα Επιμελητήρια σε συνεργασία με τα Σωματεία και υπό την εποπτεία-καθοδήγηση της Κ.Ε.Ε.Ε., εκφράζοντας την πεποίθησή ότι μέσω της συλλογικής προσπάθειας θα επιτευχθεί οικονομική ανάπτυξη και κοινωνική ευημερία.

Η Συνδιάσκεψη ολοκληρώθηκε με παρεμβάσεις και τοποθετήσεις συνέδρων από όλη την Ελλάδα και έκλεισε με τις τοποθετήσεις των σωματείων της ΕΑΔΕ και των Αθηναϊκών σωματείων.

 

 

Τελευταία ενημέρωση 26 Νοεμβρίου 2021 12:52:48 από News Room

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης





Newsletter


    Επικοινωνήστε μαζί μας


    PinPrintShares