Μ. Διακομιχάλης: «Το τμήμα θα κλείσει μόνο με τον θόρυβο που προκάλεσαν ότι στην Πρέβεζα είναι καταδικασμένο»

Ζητά την επέμβαση της δικαιοσύνης για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων
News Room23 Σεπτεμβρίου 20210
ΔΙΑΚΟΜΙΧΑΛΗΣ
Ζητά την επέμβαση της δικαιοσύνης για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων

Κατηγορηματικά διαψεύδει ο καθηγητής του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής στην Πρέβεζα, Μιχάλης Διακομιχάλης, δημοσιεύματα και αναφορές ότι στο ψήφισμα που κατατέθηκε και εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στη γενική συνέλευση των καθηγητών, για μεταφορά του τμήματος στα Ιωάννινα, υπήρξε η αναφορά να έρθει στην Πρέβεζα το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων.

«Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι υπήρξε στο ψήφισμα που μας απέστειλε ο πρόεδρος του Τμήματος κ. Σωτηρόπουλος προς συζήτηση στη Συνέλευση της 22/9/2021 η παραμικρή αναφορά για “να έρθει το Τμήμα Διοίκησης στην Πρέβεζα”» αναφέρει συγκεκριμένα ο κ. Διακομιχάλης σε επιστολή του προς το PREVEZANEWS.

Μάλιστα παραθέτει και το τμήμα του κειμένου του ψηφίσματος που αφορά στην 3η δράση:

«3η Δράση: Μεταφορά του τμήματος στην έδρα της Σχολής Διοικητικών και Οικονομικών Επιστημών στην Πανεπιστημιούπολη Ιωαννίνων. Η λειτουργία του τμήματος μαζί με το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών μέσα στο campus των Ιωαννίνων θα βελτιώσει σημαντικά την ελκυστικότητά του στις προτιμήσεις των υποψηφίων.

Θα επιτευχθεί ανάπτυξη διεπιστημονικών ερευνητικών και εκπαιδευτικών συνεργασιών, με τη θεσμοθέτηση διατμηματικών μαθημάτων σε επίπεδο Σχολής, και θα προωθηθεί η επικοινωνία και η καλλιέργεια πνεύματος διεπιστημονικότητας στους φοιτητές της Σχολής, οι οποίοι θα αποτελούν πλέον μέλη μιας σημαντικής ιστορικής πανεπιστημιακής κοινότητας.

Επιπλέον, ενισχύεται η φοιτητική μέριμνα, καθώς εξασφαλίζεται η στέγαση σε φοιτητικές εστίες και η χρήση των λοιπών υποδομών της Πανεπιστημιούπολης Ιωαννίνων που καλύπτουν ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων.

Έχοντας φτάσει πλέον σε δυσχερή κατάσταση και μελετώντας τα θετικά και αρνητικά των παραπάνω δράσεων, εκτιμούμε ως ρεαλιστικότερη λύση για τη βιωσιμότητα του Τμήματος την εφαρμογή της τρίτης δράσης.

Η πρώτη δράση της εγκατάστασης δεύτερου τμήματος στην Πρέβεζα έχει επανειλημμένως και εντόνως συζητηθεί την τελευταία πενταετία χωρίς την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος. Εξάλλου επισήμως διαφαίνεται ο σχεδιασμός νέου ακαδημαϊκού χάρτη με ακαδημαϊκά και επιστημονικά κριτήρια και λιγότερα τμήματα.

Όσον αφορά τη δεύτερη δράση είναι υψηλού ακαδημαϊκού και επιστημονικού ρίσκου, καθώς το υφιστάμενο όνομα και το γνωστικό αντικείμενο του Τμήματος τυγχάνει ευρείας αποδοχής από μεγάλο αριθμό υποψήφιων φοιτητών. Επίσης, το συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο τυγχάνει ευρείας αναγνώρισης και από τους ακαδημαϊκούς και επιστημονικούς φορείς έχοντας κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα προσαρμοσμένα στις σύγχρονες ανάγκες της αγοράς εργασίας και της ελληνικής οικονομίας.

Η τρίτη δράση μπορεί να υλοποιηθεί συντεταγμένα και ομαλά σε συνεννόηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Σχετικά με τον δικαιολογημένο προβληματισμό για την Πανεπιστημιούπολη Πρέβεζας θεωρούμε ότι είναι εφικτή η λειτουργία σε αυτή νέων εκπαιδευτικών δομών και δράσεων υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και την υποστήριξη των τοπικών φορέων».

«Το Τμήμα θα το κλείσει και μόνο ο θόρυβος που έχει προκληθεί στους λίγους φοιτητές και στις οικογένειες τους που εισήχθησαν φέτος» τονίζει ο κ. Διακομιχάλης προσθέτοντας πως «θα πρέπει να υπάρξει επέμβαση της δικαιοσύνης για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων, “ότι το Τμήμα θα κλείσει αν παραμείνει στην Πρέβεζα” ή “ότι το Τμήμα αργοπεθαίνει” όπως ισχυρίστηκαν οι υποστηρικτές της μεταφορά του στα Γιάννενα».

 

 

Τελευταία ενημέρωση 23 Σεπτεμβρίου 2021 15:48:27 από News Room

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης





Newsletter


    Επικοινωνήστε μαζί μας


    PinPrintShares