
Στο “κόκκινο” από σήμερα και η Π.Ε. Πρέβεζας μαζί με όλες τις περιοχές της χώρας που δεν εντάχθηκαν σε επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο).
Σε όλη τη χώρα, όπως ανακοίνωσε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού, οι περιοχές εντάσσονται στο “κόκκινο” και το “βαθύ κόκκινο”.
Σε επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) από σήμερα βρίσκεται η Π.Ε. Άρτας και η Π.Ε. Θεσπρωτίας (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).
Τα μέτρα που ισχύουν από σήμερα το πρωί στις 6 έως και τις 6πμ την 16η Μαρτίου σε Π.Ε. Πρέβεζας και Π.Ε. Ιωαννίνων (αυξημένου κινδύνου “κόκκινο”)
SMS 2 μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), η μετακίνηση θα πραγματοποιείται μόνο είτε εντός του οικείου δήμου είτε σε απόσταση έως 2 χλμ από τον τόπο κατοικίας
SMS 3, μετακίνηση σε τράπεζα, θα πραγματοποιείται μόνο είτε εντός του οικείου δήμου είτε σε απόσταση έως 2 χλμ από τον τόπο κατοικίας.
SMS 6, που αφορά σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, οι δραστηριότητες αυτές πραγματοποιούνται αποκλειστικά και μόνο πεζή ή με ποδήλατο. Δεν θα μπορεί, δηλαδή, κάποιος με τον κωδικό 6 να πάρει το αυτοκίνητο ή τη μοτοσικλέτα του προκειμένου να μεταβεί σε άλλη περιοχή για να αθληθεί ή να βγάλει βόλτα το κατοικίδιο.
Για το sms 4, την περίπτωση δηλαδή της μετακίνησης για παροχή βοήθειας, τα ελεγκτικά όργανα εντέλλονται να ζητήσουν επιπλέον διευκρινίσεις κατά τον έλεγχο, ώστε να επιβεβαιώσουν την ορθή χρήση του SMS, όπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.
Η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.
Δεν επιτρέπεται η παραμονή πολιτών σε χώρους εξωτερικής άθλησης, οργανωμένες μαρίνες, πάρκα και άλση.
Αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία των Λυκείων του νομού καθώς και του Μουσικού Σχολείου.
Κατά τα άλλα, τα μέτρα ισχύουν ως είχαν στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο) και πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) και τα οποία αναλυτικά αναφέρονται στην ιστοσελίδα covid19.gov.gr.
Διαβάστε ακόμα:
Σε επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου Άρτα και Θεσπρωτία – Πως θα γίνεται η μετακίνηση




