
Ένα πρόβλημα το οποίο χρονίζει παρουσιάζεται σε οικία στην Πρέβεζα, μετά από βροχή.
Οικογένεια είναι αναγκασμένη να βρίσκεται κάθε φορά αντιμέτωπη με τα λύματα της πόλης.
Βρομιά, δυσοσμία, καταστροφή περιουσίας.
Τα μέλη της οικογένειας κάνουν λόγο για κωλυσιεργία του Δήμου και της ΔΕΥΑ Πρέβεζας ενώ, όπως αναφέρουν στο PREVEZANEWS πρόκειται να κινηθούν δικαστικώς εάν δεν δρομολογηθεί και άμεσα η οριστική επίλυση του ζητήματος.
Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις καταγγελίες που έφτασαν στο PREVEZANEWS, σε ιδιόκτητη κατοικία επί τις οδού Κ. Τζαβέλλα, παρατηρείται εδώ και πολλά χρόνια το φαινόμενο να πλημμυρίζει από λύματα με τις πρώτες βροχές.
Οι δημότες κάνουν λόγο επίσης για στρεβλή κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης, αφού με το πρώτο ξέσπασμα μιας βροχής, σταματά το αντλιοστάσιο με αποτέλεσμα τα λύματα να περνούν όλα στην αυλή του σπιτιού.
Όπως αναφέρουν, το πρόβλημα έχει γνωστοποιηθεί στην ΔΕΥΑ εδώ και χρόνια, η οποία δεν έχει φροντίσει για την αποκατάστασή του, πέρα από το να γίνεται περισυλλογή των ακάθαρτων κάθε φορά.
Εχθές, Σάββατο 6 Ιουνίου, με τις βροχές, που για μια ακόμη φορά η αυλή γέμισε με ακαθαρσίες, το ειδικό όχημα της ΔΕΥΑ δεν εμφανίστηκε ποτέ.
Όπως περιγράφουν στο PREVEZANEWS, παρά τις προσπάθειες επικοινωνίας με τη ΔΕΥΑ κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό, αφού, όπως επισημαίνουν, το τηλέφωνο δεν απαντήθηκε ποτέ, για να μεταβεί το βυτίο και να προχωρήσει στον καθαρισμό.
«Άπαξ δε είναι αργία, είμαστε υποχρεωμένες να επωμιζόμαστε την αδιαφορία Δήμου και ΔΕΥΑΠ, χωρίς καμία μέριμνα για τα κατασκευαστικά, κατά πως φαίνεται, λάθη των ιδίων ως άνω φορέων» αναφέρουν συγκεκριμένα τονίζοντας πως «Είναι, μάλλον, αμελητέο για τους φορείς αυτούς ο κίνδυνος που επιφέρει η κατάσταση αυτή στην υγιεινή μας».
Τέλος όπως επισημαίνουν «Απαιτούμε, την άμεση και ουσιαστική και οριστική επίλυση τους ζητήματος, ειδάλλως θα κινηθούμε δικαστικώς για να υπερασπιστούμε την υγεία μας».
Τελευταία ενημέρωση 7 Ιουνίου 2020 09:56:10 από News Room




