ΠΡΕΒΕΖΑ: Πτώση στους αρχαιολογικούς χώρους, άνοδος στο Μουσείο Νικόπολης

News Room29 Δεκεμβρίου 20250
mouseio nikopolis (2)

Στη δημοσιότητα έδωσε το Υπουργείο Πολιτισμού τα στοιχεία που αφορούν την επισκεψιμότητα των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων της χώρας για τον Αύγουστο του 2025.

Σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα και σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2024, οι επισκέψεις στα μουσεία παρουσίασαν μείωση κατά 1,3%.

Την ίδια στιγμή, καταγράφηκε αύξηση των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου κατά 8,2%, ενώ τα συνολικά έσοδα ενισχύθηκαν σημαντικά κατά 34%, εξέλιξη που αποδίδεται κυρίως στην αύξηση της τιμής του εισιτηρίου.

Ανάλογη εικόνα εμφανίζουν και οι αρχαιολογικοί χώροι, όπου τον Αύγουστο σημειώθηκε μείωση των επισκεπτών κατά 5,4% σε σχέση με το 2024. Ωστόσο, οι επισκέπτες ελεύθερης εισόδου αυξήθηκαν κατά 8,4%, ενώ τα έσοδα κατέγραψαν εντυπωσιακή άνοδο της τάξης του 44,8%.

Ειδικότερα στους αρχαιολογικούς χώρους της Πρέβεζας —Νικόπολη, Κασσώπη και Νεκρομαντείο – οι επισκέπτες τον Αύγουστο του 2025 ανήλθαν σε 8.057, έναντι 10.761 τον αντίστοιχο μήνα του 2024, καταγράφοντας αισθητή μείωση.

Αντίθετα, το Μουσείο της Νικόπολης παρουσίασε αυξημένη επισκεψιμότητα, με 2.130 επισκέπτες τον Αύγουστο του 2025, έναντι 1.746 τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους.

 

 

 

 

Τελευταία ενημέρωση 29 Δεκεμβρίου 2025 10:45:37 από News Room

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης





Newsletter


    Επικοινωνήστε μαζί μας


    PinPrintShares