
Ακόμα ένα πολύτιμο εργαλείο στη διάθεση των πολιτών που εξυπηρετεί, παρέλαβε το ΠΓΝ Ιωαννίνων.
Πρόκειται για ένα σύστημα διασύνδεσης κερατοειδούς (CROSS LINKING) το οποίο εντάσσεται στην δύναμη της Οφθαλμολογικής Κλινικής και θα χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση του κερατόκωνου, που είναι μια δυναμική εκφυλιστική πάθηση του κερατοειδούς.
Το νέο αυτό σύστημα χρησιμοποιεί υπεριώδη ακτινοβολία (UV-A) για να σταθεροποιήσει με τη βοήθεια ειδικής ουσίας τον κερατόκωνο, μια συχνή πάθηση του ματιού που επηρεάζει κατά βάση νεαρότερες ηλικίες.
Όπως είναι φυσικό, η προμήθεια αυτή θα αναβαθμίσει σημαντικά τις υπηρεσίες που προσφέρει στους πολίτες η Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική Κλινική του ΠΓΝΙ.
Το σύστημα είναι τεχνολογίας αιχμής και αγοράστηκε με πόρους του προϋπολογισμού του Νοσοκομείου έναντι ποσού 34.968,00 ευρώ.
Τελευταία ενημέρωση 16 Νοεμβρίου 2021 15:24:55 από News Room




