Επιτύμβια στήλη ελληνιστικών χρόνων στην κοίτη του Αράχθου
Φωτό ΕΦΟΡΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΑΡΤΑΣ

Συνεχίζεται η παραγωγική αρχαιολογική έρευνα στην κοίτη του ποταμού
News Room14 Ιουνίου 20220
PREVEZANEWS-G-649
Συνεχίζεται η παραγωγική αρχαιολογική έρευνα στην κοίτη του ποταμού

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας συνεχίζει την πολύ ενδιαφέρουσα και ιδιαίτερα παραγωγική αρχαιολογική έρευνα στην κοίτη του Αράχθου.

Προσφάτως, τα νερά του ποταμού έφεραν στο φως μία ακέραιη επιτύμβια στήλη ελληνιστικών χρόνων, που διατηρεί σε άριστη κατάσταση την ανάγλυφη φυτική διακόσμησή της, τα ονόματα δύο νεκρών συνοδευόμενα από κοινό πατρώνυμο, καθώς και το εθνικό τους.

Το σημαντικό αυτό εύρημα συνδέεται με τα μνημειώδη ταφικά μνημεία που είχαν διερευνηθεί στην ίδια θέση το 2021.

Μετά την απομάκρυνσή της από την κοίτη, η στήλη μεταφέρθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας.

“Ο ποταμός δεν παύει να μας εκπλήσσει ευχάριστα και να μας αποκαλύπτει ταφικά μνημεία, αρχιτεκτονικά μέλη και κινητά ευρήματα που προσθέτουν στις γνώσεις μας για την Αμβρακία, την αρχαία πόλη που αναπτύχθηκε στην όχθη του, αλλά και για την κατοίκηση στην περιοχή στους βυζαντινούς χρόνους” σχολιάζει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας.

 

 

Τελευταία ενημέρωση 14 Ιουνίου 2022 13:40:56 από News Room

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης





Newsletter


    Επικοινωνήστε μαζί μας


    PinPrintShares