Νεπάλ: Τουλάχιστον 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε συντριβή αεροσκάφους

Η χειρότερη αεροπορική τραγωδία του Νεπάλ εδώ και σχεδόν πέντε χρόνια
News Room15 Ιανουαρίου 20230
PREVEZANEWS-H-498
Η χειρότερη αεροπορική τραγωδία του Νεπάλ εδώ και σχεδόν πέντε χρόνια

Τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα σε συντριβή αεροσκάφους της Yeti Airlines στην Ποχάρα του Νεπάλ (κεντρικά), όπως δήλωσε αξιωματούχος της υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της χώρας· πρόκειται για τη χειρότερη αεροπορική τραγωδία στη μικρή αυτή χώρα των Ιμαλαΐων τα τελευταία σχεδόν πέντε χρόνια.

Εκατοντάδες διασώστες συνέχιζαν να ερευνούν τον χώρο όπου συνετρίβη το αεροσκάφος, το οποίο μετέφερε 72 ανθρώπους και εκτελούσε πτήση από την πρωτεύουσα Κατμαντού προς το αεροδρόμιο της Ποχάρα. Τοπικός αξιωματούχος δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι υπάρχουν κάποιοι επιζώντες.

«Οι επιχειρήσεις διάσωσης είναι σε εξέλιξη», δήλωσε ο Τζαγκανάθ Νιρούλα, εκπρόσωπος της υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας του Νεπάλ. «Ο καιρός ήταν καλός».

Σε εικόνες που μεταδόθηκαν από την τοπική τηλεόραση διακρίνεται πυκνός μαύρος καπνός να υψώνεται πάνω από το σημείο της συντριβής ενώ διασώστες και κάτοικοι της περιοχής είναι συγκεντρωμένοι γύρω από τα συντρίμμια του αεροσκάφους.

«Το αεροσκάφος φλέγεται», δήλωσε ο αστυνομικός Ατζάι Κ.Τσ., προσθέτοντας ότι τα μέλη των σωστικών συνεργείων δυσκολεύονται να φθάσουν στο σημείο της συντριβής, που βρίσκεται σε ένα φαράγγι μεταξύ δύο λόφων, κοντά στο αεροδρόμιο της πόλης. Το αεροσκάφος επικοινώνησε με τον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου από το Φαράγγι Σέτι στις 10:50 π.μ. (τοπική ώρα, 07:05 ώρα Ελλάδας), ανέφερε η υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας σε ανακοίνωση. «Μετά συνετρίβη».

«Το μισό αεροσκάφος είναι στην πλαγιά», δήλωσε ο Αρούν Ταμού, κάτοικος της περιοχής, που δήλωσε στο Reuters ότι έφθασε στο σημείο μερικά λεπτά μετά τη συντριβή. «Το άλλο μισό έχει πέσει στο φαράγγι του ποταμού Σέτι».

Το αεροπορικό δυστύχημα αυτό είναι το πλέον πολύνεκρο στο Νεπάλ από τον Μάρτιο του 2018, όταν πτήση της US-Bangla συνετρίβη στο Κατμαντού, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 51 από τους 71 επιβαίνοντες, σύμφωνα με το Δίκτυο Ασφάλειας της Αεροπορίας.

Στο δικινητήριο αεροσκάφος ATR 72 που ανήκε στη νεπαλέζικη αεροπορική εταιρία Yeti Airlines επέβαιναν 72 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων δύο βρέφη και τέσσερα μέλη του πληρώματος, δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρίας Σουνταρσάν Μπαρταούλα.

Το αεροσκάφος είχε ηλικία 15 ετών, σύμφωνα με την ιστοσελίδα παρακολούθησης πτήσεων FlightRadar24.

Ο πρωθυπουργός του Νεπάλ Πούσπα Καμάλ Νταχάλ συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου μετά τη συντριβή του αεροσκάφους, σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση.

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters / AFP

 

Τελευταία ενημέρωση 15 Ιανουαρίου 2023 20:50:39 από News Room

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης





Newsletter


    Επικοινωνήστε μαζί μας


    PinPrintShares