Η Πιονγκγιάνγκ ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε τον πιο ισχυρό πύραυλό της από το 2017

Η έβδομη πυραυλική δοκιμή σε διάστημα ενός μήνα
News Room31 Ιανουαρίου 20220
ΠΥΡΑΥΛΟΣ-ΚΡΟΥΖ-ΚΟΡΕΑ
Η έβδομη πυραυλική δοκιμή σε διάστημα ενός μήνα

Η Βόρεια Κορέα επιβεβαίωσε σήμερα ότι χθες Κυριακή εκτόξευσε τον πιο ισχυρό πύραυλό της από το 2017, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, την έβδομη πυραυλική δοκιμή σε διάστημα ενός μήνα, εγείροντας ανησυχίες ότι ενδέχεται να επαναλάβει τις πυρηνικές δοκιμές και τις εκτοξεύσεις διηπειρωτικών πυραύλων.

Η προηγούμενη φορά που η Βόρεια Κορέα είχε εκτοξεύσει τόσους πολλούς πυραύλους σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα ήταν το 2019, μετά την αποτυχία των συνομιλιών μεταξύ του ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ- Ουν και του τότε προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

“Μια εκτόξευση εκτίμησης του βαλλιστικού πυραύλου εδάφους – εδάφους μεσαίου και μεγάλου βεληνεκούς Hwasong- 12 πραγματοποιήθηκε την Κυριακή”, η οποία “επιβεβαίωσε την ακρίβεια, την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα” του πυραύλου, που βρίσκεται στο στάδιο παραγωγής, μετέδωσε σήμερα το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Το γενικό επιτελείο στρατού της Νότιας Κορέας είχε ανακοινώσει την Κυριακή πως τα ξημερώματα εντοπίστηκε “ένας βαλλιστικός πύραυλος μεσαίου βεληνεκούς που εκτοξεύθηκε σε υψηλή γωνία”. Η υψηλή γωνία σημαίνει ότι ο πύραυλος δεν έφτασε το μέγιστο των δυνατοτήτων του σε βεληνεκές.

Το KCNA επιβεβαίωσε σήμερα ότι η δοκιμή πραγματοποιήθηκε χρησιμοποιώντας “το σύστημα εκτόξευσης σε πιο υψηλή γωνία” για να προστατευθεί η ασφάλεια των γειτονικών χωρών και πρόσθεσε ότι στην κεφαλή του πυραύλου είχε τοποθετηθεί φωτογραφική μηχανή. Το επίσημο πρακτορείο δημοσίευσε εικόνες που ελήφθησαν από αυτή τη φωτογραφική μηχανή.

Σύμφωνα με τη Νότια Κορέα, η Βόρεια Κορέα ακολουθεί “αντίστοιχη οδό”με αυτή του 2017, όταν είχε οξυνθεί ιδιαίτερα η ένταση στην κορεατική χερσόνησο.

Η Πιονγκγιάνγκ “βρίσκεται κοντά στο να σπάσει το μορατόριουμ” που έχει επιβάλει η ίδια στις πυρηνικές δοκιμές και τις δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων, εκτίμησε χθες Κυριακή ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος Μουν Τζε- ιν.

Υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος εξέφρασε την ίδια ανησυχία. “Δεν πρόκειται μόνο για τα όσα έκαναν χθες, αλλά για το γεγονός ότι αυτό αποτελεί συνέχεια ενός αρκετά σημαντικού αριθμού δοκιμών αυτό τον μήνα”, εκτίμησε.

“Προφανώς δεν επιθυμούμε να δούμε νέες δοκιμές και έχουμε ζητήσει από τη Λαοκρατική Δημοκρατία της Κορέας να απέχει από νέες δοκιμές”, πρόσθεσε.

Ο πύραυλος εκτοξεύθηκε από τη βόρεια επαρχία Τζαγκάνγκ, από όπου η Βόρεια Κορέα έχει εκτοξεύσει τους τελευταίους μήνες και άλλους πυραύλους, υπερηχητικούς, όπως έχει ανακοινώσει η ίδια.

Έφτασε σε μέγιστο ύψος 2.000 χιλιομέτρων και διένυσε περίπου 800 χιλιόμετρα μέσα σε διάστημα 30 λεπτών προτού πέσει στη θάλασσα της Ιαπωνίας, διευκρίνισε το Γενικό Επιτελείο Στρατού της Νότιας Κορέας.

Η Πιονγκγιάνγκ είχε δοκιμάσει έναν πύραυλο Hwasong-12 το 2017, ο οποίος είχε διανύσει απόσταση 787 χιλιομέτρων και είχε φτάσει σε ύψος 2.111 χιλιομέτρων. Τότε οι αναλυτές είχαν εκτιμήσει ότι ο πύραυλος είχε την ικανότητα να διανύσει 4.500 χιλιόμετρα και κατά συνέπεια να πλήξει το νησί Γκουάμ, μια αμερικανική κτίση στον Ειρηνικό Ωκεανό.

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / AFP

 

Τελευταία ενημέρωση 31 Ιανουαρίου 2022 15:20:41 από News Room

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης





Newsletter


    Επικοινωνήστε μαζί μας


    PinPrintShares