Ανάπτυξη Τώρα: «Η επικίνδυνη αδράνεια της δημοτικής αρχής μπορεί δυστυχώς να οδηγήσει σε θλιβερά φαινόμενα»

«Η ευθανασία στα παραβατικά αδέσποτα είναι πλέον μονόδρομος, τι περιμένετε να θρηνήσουμε αθώους δημότες μας;»
ΑΝΑΠΤΥΞΗ-ΤΩΡΑ-ΑΔΕΣΠΟΤΑ
Φωτό: Γ.Τ. ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΡΑ
News Room16 Απριλίου, 2020 09:343

«Η ευθανασία στα παραβατικά αδέσποτα είναι πλέον μονόδρομος, τι περιμένετε να θρηνήσουμε αθώους δημότες μας;»

Φωτό: Γ.Τ. Ανάπτυξη Τώρα

 

«Η Πραγματικότητα  είναι ο καθρέπτης του οξύτατου προβλήματος με τα αδέσποτα» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ανεξάρτητη δημοτική παράταξη «Ανάπτυξη Τώρα» και «καταγγέλει τη δημοτική αρχή Πρέβεζας και τον δήμαρχο κ. Γεωργάκο για τις τεράστιες διαστάσεις που έχει πάρει στην Πρέβεζα το πρόβλημα των επιθέσεων αδέσποτων σκύλων σε δημότες Πρέβεζας».

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει επίσης:

«Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι, τα επικοινωνιακά τερτίπια, ή τεχνάσματα, προκαλούν τη νοημοσύνη, την απογοήτευση αλλά και τον θυμό των δημοτών Πρέβεζας.  Στην Πρέβεζα κατοικούμε όλοι και όλες κύριοι της δημοτικής αρχής και η πραγματικότητα, δεν στρογγυλοποιείται, δεν τετραγωνίζεται . Βασικό της  γνώρισμα ότι δεν μπορεί να παραποιηθεί όσες προσπάθειες αλλοίωσής της κι αν επιχειρηθούν.

Η Δημοτική αρχή Πρέβεζας είναι με την πλάτη στον τοίχο για το οξύ πρόβλημα με τα αδέσποτα σκυλιά στην Πρέβεζα κι αυτό το αντιλαμβάνεται πλέον η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών Πρέβεζας . Σε καθεστώς πανικού και σύγχυσης βγήκε  μια μακροσκελής ανακοίνωση από  τη δημοτική αρχή στα ΜΜΕ και ο δήμαρχος νομίζει ότι λύθηκε το πρόβλημα. Μια μακροσκελής ανακοίνωση απολογίας της δημοτικής αρχής, που προσπάθησε –χωρίς επιτυχία- να αποποιηθεί των ακέραιων ευθυνών της και που φυσικά δεν έπεισε και δεν πείθει. Έγινε μια προσπάθεια να μετατεθούν οι ευθύνες στην προηγούμενη δημοτική αρχή. Παλαιοκομματική, πολιτικαντίστικη, επικοινωνιακή τακτική, από αυτές που δεν θα έπρεπε να έχουν θέση στο 2020.

Χωρίς να θέλουμε να κάνουμε το συνήγορο κανενός, βλέπουμε τη σημερινή δημοτική αρχή και τον σημερινό δήμαρχο να αφήνουν για το πρόβλημα των αδέσποτων αιχμές στην προηγούμενη δημοτική αρχή :  «Στις περιπτώσεις  που έχουν παραλάβει έτοιμα έργα  από την προηγούμενη δημοτική αρχή και τα εκτελούν, δεν βλέπουμε να κάνουν αναφορά. Που είναι ο πολιτικός πολιτισμός;»

Εδώ θα πρέπει να αποσαφηνίσουμε ότι η επικοινωνία όταν υπολείπεται της δράσης και της αποτελεσματικότητας είναι καταστροφική για όποιον την επιχειρεί. Το οξύτατο πρόβλημα με τα αδέσποτα στην Πρέβεζα αποτελεί πια δυστυχώς μέρος της καθημερινότητας των δημοτών Πρέβεζας και είδαμε πάλι καμαρωτούς τον δήμαρχο κ. Γεωργάκο και τον αντιδήμαρχο κ. Κουμπή, να ποζάρουν σε …λουλουδάκια… στα αυτονόητα.  Τα συμπεράσματα  μπορούν να τα βγάλουν πλέον οι δημότες Πρέβεζας.

Την ίδια περίπου ώρα που συνεδρίαζε το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας, είχαμε ένα ακόμη περιστατικό επίθεσης αδέσποτου σκύλου σε νεαρό παιδί, που διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Η πραγματικότητα λοιπόν είναι ο καθρέπτης του οξύτατου προβλήματος με τα αδέσποτα στην Πρέβεζα. Μια πραγματικότητα που φανερώνει ξεκάθαρα πλέον τις χτυπητές αδυναμίες της σημερινής δημοτικής  αρχής  και του σημερινού δημάρχου,  να ανταποκριθούν στα στοιχειώδη προβλήματα της καθημερινότητας των δημοτών.

Η επικίνδυνη αδράνεια της δημοτικής αρχής μπορεί δυστυχώς να οδηγήσει σε θλιβερά φαινόμενα και κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου από νωρίς. Απευχόμαστε το σενάρια να βρεθούμε μπροστά σε φαινόμενα δολοφονίας αδέσποτων σκύλων και τότε οι ευθύνες θα βαραίνουν τα μέγιστα τη σημερινή δημοτική αρχή και τον σημερινό δήμαρχο που δεν μπορούν να δώσουν λύσεις στο πρόβλημα των αδέσποτων σκύλων. Μην πυροδοτείτε τέτοιες καταστάσεις εξαιτίας της απάθειας και της αναλγησία σας.  Μην εξωθείτε με την αδράνειά σας και την αδυναμία σας την κατάσταση στα άκρα! Μην Να μη φτάσουμε μέχρι εκεί! ΣΤΟΠ!

Διαβάσαμε με έκπληξη σε site ότι τα θύματα επιθέσεων αδέσποτων σκύλων, θα πρέπει να μη φοβούνται και να έρχονται στο δημαρχείο και να συναντούν τον κ. Γεωργάκο.  Στην ψυχική οδύνη των θυμάτων, στα τραύματά τους θα πρέπει να έχουν ως πρωταρχική σκέψη πως να πάνε στο δημαρχείο;   Στο δημαρχείο Πρέβεζας θα γίνεται και αντιτετανικός ορός; Θα γίνονται και ράμματα; Θα τοποθετούνται και γάζες στα θύματα επιθέσεων αδέσποτων σκύλων; Στο δημαρχείο Πρέβεζας όλα αυτά;  Η θλιβερή πραγματικότητα του οξύτατου προβλήματος των αδέσποτων σκύλων στην Πρέβεζα, επιτάσσει και επιβάλλει σοβαρότητα! Πόσα παραβατικά αδέσποτα υπάρχουν; Πότε και πόσα μαζευτήκαν για να ελεγχθούν; Ποιος έκρινε ότι έπρεπε να αφεθούν ξανά στο φυσικό τους περιβάλλον;  

Η ευθανασία στα παραβατικά αδέσποτα είναι πλέον μονόδρομος, τι περιμένετε να θρηνήσουμε αθώους δημότες μας;

Κύριε δήμαρχε, κύριοι και κυρία της παράταξης που διοικείτε σήμερα τον δήμο Πρέβεζας, είναι δυνατόν να  «πρωτοπορείτε» με τέτοιον απίθανο τρόπο; Είναι δυνατόν ολόκληρη η ανθρωπότητα να τρέμει  στο να μη κολλήσει κορονοϊό  και οι δημότες Πρέβεζας να τρέμουν στην ιδέα ότι θα αποτελέσουν τα επόμενα θύματα επιθέσεων αδέσποτων σκύλων;  Σε τι  δήμο Ζούμε κύριοι της δημοτικής αρχής; Σε Δήμο … Ζούγκλας να φοβόμαστε τα… άγρια θηρία!!!; Και σε καμία περίπτωση βέβαια δεν φταίνε τα άμοιρα τα ζωντανά. Ειδική μεταχείριση, τροφή, νερό και αγάπη χρειάζονται.

Αυτή η πραγματικότητα  των «Μοιραίων» του Βάρναλη που παρουσιάζει η σημερινή δημοτική αρχή Πρέβεζας  με το πρόβλημα των αδέσποτων καθιστά απαγορευτική οποιαδήποτε συζήτηση με αναπτυξιακό πρόσημο για τον δήμο Πρέβεζας. Είναι εντελώς οξύμωρο να μην μπορείς να λύσεις ένα πρόβλημα με αδέσποτα και να θες να συζητήσεις για «ανάπτυξη»».

 

 

Τελευταία ενημέρωση 16 Απριλίου 2020 12:18:22 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στις σελίδες μας στο FACEBOOK PamePreveza.gr, PrevezaNewsgr και Preveza.News


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


3 σχόλια

 • ΑΝΝΑ ΣΠΑΗ

  17 Απριλίου 2020 at 17:29

  Εξοργίζομαι με το άρθρο του ανώνυμου συντάκτη της πολιτικής παράταξης ¨Ανάπτυξη τώρα” που αφορά στα αδέσποτα του Δήμου μας. Ο κύριος ισχυρίζεται, ότι η ευθανασία στα παραβατικά αδέσποτα είναι πλέον μονόδρομος. Εντούτοις, τα χαρακτηρίζει “άμοιρα ζωντανά που δεν φταίνε”. Ο τρόπος που σκέφτεται είναι επικίνδυνος και δεν συνάδει με τους στόχους ενός πολιτισμένου Δήμου. Αν επρόκειτο για παραβατικούς ανθρώπους, θα πρότεινε ευθανασία; Ασφαλώς όχι, αφού είναι φανερή η διάθεση σπισισμού και προκατάληψης εναντίον αυτών των ζώων. Μερικά από αυτά είναι οι φίλοι πολλών από εμάς, τα γνωρίζουμε, έχουμε κοιτάξει στα μάτια τους και χαιρόμαστε να τα βλέπουμε να λιάζονται στον ήλιο και να παίζουν. Για μας κάθε ζωή έχει την αξία της. Τα παραβατικά σκυλιά θα πρέπει να εξετάζονται για να διαπιστωθεί αν έχουν ψύλλους ή τσιμπούρια, αν είναι στειρωμένα, αν τους λείπει η τροφή ή το νερό, αν υποφέρουν από κάποια ασθένεια και γενικά να εξετάζεται κάθε παράγοντας που θα τα οδηγούσε να γίνουν επιθετικά. Στη συνέχεια, αν δεν διαπιστωθεί, όπως συμβαίνει συνήθως, κάποια εξωτερική αιτία της επιθετικότητάς τους, θα πρέπει να οδηγούνται στο δημοτικό κυνοκομείο, σε ξεχωριστό αλλά επαρκή χώρο από τα υπόλοιπα και να παρακολουθούνται τακτικά.

  Απάντηση

  • Τακης2

   20 Απριλίου 2020 at 12:45

   Και γιατί δεν γίνεται αυτό????
   Τόσες χιλιάδες ευρώ εισπράττουν παράνομα από τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΠ και διάφορες επιχορηγήσεις…
   Δεν είναι λίγο ύποπτο αν όλες αυτες οι επιθέσεις που γίνονται είναι από 2-3 αδέσποτα όπως ισχυρίζεται η φιλοζωική???
   Με τόσες χιλιάδες ευρώ θα μπορούσε να είχαν αγοράσει διαμέρισμα για τα επικυνδινα αδέσποτα.
   Μήπως αυτή η κατάσταση βολεύει και οικονομικά να διατηρηθεί????
   Άσχετος είμαι απλά όλο αυτό τα τελευταία 3-4 χρόνια μου φαίνεται ότι κάποιους βολεύει για να μην λύνεται

   Απάντηση

 • News Room

  17 Απριλίου 2020 at 20:51

  Υπενθυμίζουμε για μια ακόμη φορά πως “Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση”.

  Απάντηση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης

Newsletter

[recaptcha size:compact theme:dark]

Επικοινωνήστε μαζί μας

“Nefelia“ Media Group