Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο: Σοβαρό πρόβλημα στην αιμοδοσία του Νοσοκομείου Πρέβεζας

nosokomeio-preveza
News Room12 Σεπτεμβρίου, 2023 09:270

Ξεκίνησε την προεκλογική της παρέμβαση στην Πρέβεζα η περιφερειακή κίνηση «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην ΉΠΕΙΡΟ-ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ»
Μετά τη συγκρότηση και την ανακοίνωση του ψηφοδελτίου της «ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στην ΉΠΕΙΡΟ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ» με επικεφαλής τον Γαλατά Ζώη, οι υποψήφιοι και τα μέλη της περιφερειακής κίνησης στην περιφερειακή ενότητα Πρέβεζας ξεκίνησαν τις προεκλογικές τους παρεμβάσεις.

Κλιμάκιο περιόδευσε στις 9/11 στο Θεσπρωτικό και στις 11/11 στο νοσοκομείο της Πρέβεζας ενώ ταυτόχρονα άρχισε η παρουσίαση των θέσεων της παράταξης στα τοπικά ΜΜΕ από υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους.

Στο νοσοκομείο σε συζητήσεις με εργαζόμενους επισημάνθηκαν για άλλη μια φορά οι μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. Κατά την περιοδεία διαπιστώθηκε σοβαρό πρόβλημα και στην αιμοδοσία του νοσοκομείου· καταγγέλθηκε ότι ακυρώθηκαν οι εξωτερικές αιμοληψίες του Σεπτεμβρίου λόγω έλλειψης ειδικευμένου προσωπικού. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η αιμοδοσία να μην μπορεί να συνδράμει στην αντιμετώπιση των χρονίως πασχόντων που χρήζουν μεταγγίσεως. Η διευθύντρια ιατρός του τμήματος αιμοδοσίας μάς ενημέρωσε ότι ζήτησε από τον διοικητή του νοσοκομείου να μετακινηθεί στην αιμοδοσία ειδικευμένη νοσηλεύτρια αλλά το αίτημά της δεν εισακούσθηκε (το αίτημα της γνωστοποιήθηκε και στη Διευθύντρια της νοσηλευτικής υπηρεσίας)….

Ως «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην ΉΠΕΙΡΟ –ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ» γνωρίζουμε ότι το υπάρχον ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό προσωπικό λειτουργεί και προσφέρει υπηρεσίες στα όρια της ψυχικής και σωματικής αντοχής. Η ελάχιστη χρηματοδότηση του νοσοκομείου από το κράτος δημιουργεί τεράστια προβλήματα στη λειτουργία του. Η κατάσταση είναι οριακή.

Σήμερα, απαιτείται αγώνας για την αναβάθμισή του νοσοκομείου αλλά και των εγκαταλελειμμένων κέντρων υγείας, ώστε να καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής μας, αλλά και των χιλιάδων επισκεπτών .

Πρέπει να σημάνει ξεσηκωμός για ένα σύστημα υγείας, πραγματικά δημόσιο και δωρεάν και για υψηλού επιπέδου υπηρεσίες για όλους τους συνανθρώπους μας, χωρίς διακρίσεις, χωρίς αποκλεισμούς. Για χρηματοδότηση, προσλήψεις, μονιμοποίηση προσωπικού. Για άμεση επίταξη και εθνικοποίηση των ιδιωτικών μονάδων υγείας, χωρίς αποζημίωση με εργατικό-λαϊκό έλεγχο. Για γενναία χρηματοδότηση του ΕΣΥ σε ρήξη με τα δημοσιονομικά όρια της ΕΕ, των απαιτήσεων του χρέους, τους πολεμικούς εξοπλισμούς.

Όχι στο νέο ΕΣΥ της κερδοφορίας, των ΣΔΙΤ, των δύο ταχυτήτων και της ανταποδοτικότητας.

Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις για:

· Ανέγερση νέου αποκλειστικά Δημόσιου Νοσοκομείου

· Άμεση αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας όλων των τμημάτων που έχουν σοβαρό πρόβλημα στελέχωσης

· Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού

· Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, ώστε να καλύπτονται όλες οι ανάγκες

· Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων

· Ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα

· Αναβάθμιση του νοσοκομείου κτιριακά και σε εξοπλισμό

η περιφερειακή κίνηση

«ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην ΉΠΕΙΡΟ

-ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ»

 

 

Τελευταία ενημέρωση 12 Σεπτεμβρίου 2023 09:27:36 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK, PrevezaNewsgr


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης





Newsletter


    Επικοινωνήστε μαζί μας