Με επιτυχία η εκδήλωση από το Νοσοκομείο και το ΕΚΑΒ Πρέβεζας

352207940_3519680764974022_4288988549449665588_n
News Room18 Ιουνίου, 2023 11:170

Το Νοσοκομείο και το ΕΚΑΒ Πρέβεζας, το απόγευμα του Σαββάτου 17/6 στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Πρέβεζας “Όαση” διοργάνωσαν κοινή εκδήλωση σκοπός της οποίας ήταν να εκπαιδευτούν δωρεάν οι πολίτες στο πως να σώσουν έναν άνθρωπο που έπαθε καρδιακή ανακοπή χρησιμοποιώντας αυτόματο απινιδωτή.

Η εκδήλωση έτυχε θερμής ανταπόκρισης και πολλοί ήταν οι πολίτες που μέσω των έμπειρων εκπαιδευτών έμαθαν βασικά σημεία και τεχνικές για να σώσουν μια ζωή.

Την εκδήλωση μεταξύ άλλων τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Πρέβεζας, Νίκος Γεωργάκος, ο Διοικητής του Νοσοκομείου, Δημήτρης Σκανδάλης, πολίτες κ.α.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΩΣΩ ΚΑΠΟΙΟΝ ΜΕ ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΑΝΑΚΟΠΗ
Τι είναι καρδιακή ανακοπή;

Είναι η αιφνίδια απώλεια της καρδιακής λειτουργίας

Από τί προκαλείται συνήθως;

Συνήθως προκαλείται από δυσλειτουργία του ηλεκτρικού συστήματος της καρδιάς, με συνηθέστερη αιτία την κοιλιακή μαρμαρυγή (ποσοστό 80-90%)

Πόσο συχνά συμβαίνει;

Στην Ευρώπη κάθε 45 δευτερόλεπτα συμβαίνει μια καρδιακή ανακοπή

Μπορεί να σωθεί κάποιος που έπαθε καρδιακή ανακοπή;

Ναι, αν δράσουμε γρήγορα μέσα σε λίγα λεπτά

Πως μπορεί να σωθεί;

Εφαρμόζοντας άμεσα την τεχνική της Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) με τη χρήση απινιδωτή.

Μπορεί οποιοσδήποτε να βοηθήσει ή μόνο οι επαγγελματίες υγείας μπορούν;

Μπορεί οποιοσδήποτε, ακόμη και τα παιδιά. Στο ελληνικό δίκαιο η παροχή βοήθειας σε άνθρωπο που κινδυνεύει δεν είναι εθελοντική. Αντίθετα είναι υποχρεωτική.

Πως μπορώ να βοηθήσω;

Παρακολουθώντας απλά ή πιστοποιημένα σεμινάρια ΚΑΡΠΑ με χρήση απινιδωτή.

Ακόμη και αν δεν θυμάσαι τίποτα, μη το βάλεις στα πόδια. Κάλεσε το 166 ή το 112 και θα σε κατευθύνουν βήμα βήμα. Το χειρότερο που μπορείς να κάνεις είναι να μην κάνεις τίποτα.

 

 

 

Τελευταία ενημέρωση 18 Ιουνίου 2023 11:17:27 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK, PrevezaNewsgr


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης





Newsletter


    Επικοινωνήστε μαζί μας