1ο Δημοτικό Σχολείο Καναλλακίου: “ΟΧΙ στη Βία ΝΑΙ στη Φιλία”

Δράση για την «Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού»
News Room7 Μαρτίου, 2020 10:010
ΚΑΝΑΛΛΑΚΙ-ΣΧΟΛΕΙΟ-ΔΡΑΣΗ-ΓΙΑ-ΤΗΝ-ΒΙΑ
Δράση για την «Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού

Δράση κατά την σχολικής βίας και του εκφοβισμού πραγματοποιήθηκε χθες 6 Μαρτίου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Καναλλακίου στα πλαίσια του εορτασμού της «Ημέρας κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού».

Τα παιδιά έφτιαξαν μηνύματα με τις τσάντες τους τα μπουφάν τους αλλά και τα σώματά τους δίνοντας το δικό τους μήνυμα.

«Μίλα Τώρα», «Όχι στη βία ναι στη φιλία» ήταν τα μηνύματα των παιδιών.

Στο μήνυμά της για την «Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού» η Διεύθυνση του σχολείο αναφέρει συγκεκριμένα:

«Το σχολείο μας κλείνει την πόρτα στο φόβο και τη βία. Ανοίγει μια μεγάλη αγκαλιά αλληλεγγύης , σεβασμού , φιλίας στήριξης και ευγενούς άμιλλας.

Μαθαίνουμε να μοιραζόμαστε και να στηριζόμαστε. Ανοίγουμε τα αυτιά μας και ακούμε τον ψίθυρο , από την κραυγή του φόβου όσων δεν τολμούν να μιλήσουν .

Με ευθύνη εντοπίζουμε και αποτρέπουμε την επιθετικότητα όσων τολμούν να υπερβούν τα όρια.

Δεν εφησυχάζουμε και δεν ανησυχούμε περισσότερο , βάζουμε την πρόληψη και την αποτροπή στην πρώτη γραμμή δράσης μας .

Οφείλουμε να τα καταφέρουμε , και θα το καταφέρουμε όχι με λόγια αλλά με δράσεις όπως η σημερινή».

 

Φωτογραφίες © Μπάμπης Μπούσιος

 

 

 

Τελευταία ενημέρωση 7 Μαρτίου 2020 10:01:53 από News Room

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης





Newsletter


    Επικοινωνήστε μαζί μας


    PinPrintShares