Πάνω από 500 μαθητές δημοτικών σχολείων στα Γιάννενα γνώρισαν τον ΚΟΚ παίζοντας!

Δίπλωμα κυκλοφοριακής αγωγής, σε κάθε παιδί
PREVEZANEWS-H-323
Φωτό ΕΛ.ΑΣ.
News Room27 Νοεμβρίου, 2022 19:380
Δίπλωμα κυκλοφοριακής αγωγής, σε κάθε παιδί

Με γνώμονα το τρίπτυχο «Παίζω – Μαθαίνω – Κυκλοφορώ», το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων διοργάνωσε εβδομάδα κυκλοφοριακής αγωγής (21-25 Νοεμβρίου) για μικρούς μαθητές, η οποία ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία.

Η πρωτοβουλία του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» και υπό την αιγίδα του Πανηπειρωτικού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ιωαννίνων (Π.Ε.Α.Κ.Ι.), στις εγκαταστάσεις του οποίου έλαβε χώρα.

Στόχος της ενημερωτικής δράσης ήταν η καλλιέργεια κυκλοφοριακής αγωγής από την κρίσιμη παιδική ηλικία, με απώτερο σκοπό τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε, 512 συνολικά μαθητές Α΄ έως Δ΄ Τάξης δεκατριών (13) δημοτικών σχολείων των Ιωαννίνων είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν με ευχάριστο και διασκεδαστικό τρόπο βασικούς κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, που θα τους βοηθήσουν να κυκλοφορούν με ασφάλεια, ως παιδιά αλλά και ως μελλοντικοί οδηγοί.

Οπτικοακουστικό υλικό, τάπητας κυκλοφοριακής αγωγής, γυαλιά προσομοίωσης μέθης, παιδικές φιγούρες και οχήματα ενθουσίασαν τους μαθητές, βοηθώντας τους παράλληλα να εμπεδώσουν βιωματικά και διαδραστικά τις παρεχόμενες γνώσεις.

Ως αναμνηστικό για την επιτυχή παρακολούθηση του προγράμματος, απονεμήθηκε σε κάθε παιδί δίπλωμα κυκλοφοριακής αγωγής, καθώς και τετράδιο δραστηριοτήτων για την οδική ασφάλεια.

Ανάλογες δράσεις του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων θα συνεχιστούν, για ένα ασφαλές οδικό περιβάλλον χωρίς τροχαία ατυχήματα.

 

 

Τελευταία ενημέρωση 27 Νοεμβρίου 2022 19:38:30 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK, PrevezaNewsgr


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης





Newsletter


    Επικοινωνήστε μαζί μας