Επίκαιρα και σημαντικά – Γράφει ο Κυτίνος Ευάγγελος

Μακάρι να βρούμε κοινή περιβαλλοντική πολιτική την οποία θα ακολουθούν ΟΛΑ τα κόμματα

News RoomNews RoomNews Room20 Φεβρουαρίου 20211
Μακάρι να βρούμε κοινή περιβαλλοντική πολιτική την οποία θα ακολουθούν ΟΛΑ τα κόμματα

Εισαγωγή

Το κύριο κοινωνικό θέμα που απασχόλησε τον τελευταίο καιρό τα ΜΜΕ και την κοινή γνώμη είναι «οι επιθέσεις» εναντίον νέων γυναικών από θιασάρχες, σκηνοθέτες, ηθοποιούς, κλπ.

Η δυο φορές Ολυμπιονίκης, επιστήμονας και μητέρα Κα Σοφία Μπεκατώρου τόλμησε να φέρει στο φως μια απαράδεκτη ενέργεια που έγινε στο χώρο του αθλητισμού. Μετά δημιουργήθηκε μια χιονοστιβάδα…

Πολλές κυρίες από το χώρο του θεάτρου του κινηματογράφου, του τραγουδιού, του χορού, κλπ έκαναν παρόμοιες καταγγελίες και όλοι έμαθαν κάποιες ασυγχώρητες ενέργειες που έγιναν από κάποιους «κυρίους».

Στη συνέχεια δημιουργήθηκε μια άλλη «υποψία»…

Ότι οι καταγγελίες αυτές έχουν σαν στόχο μια μελλοντική θέση σε ένα ψηφοδέλτιο κόμματος και ενδεχομένως μια βουλευτική έδρα.

Ας προβληματιστούμε λίγο πάνω σε αυτό…

 

Πως επιλέγουμε τους βουλευτές;

Κάποτε συζητώντας με τον κορυφαίο Έλληνα μπασκετμπολίστα Νίκο Γκάλη, τον ρώτησα γιατί μετά από αυτή τη μοναδική καριέρα, και σε συλλόγους και στην Εθνική Ομάδα, δεν ασχολήθηκε με την πολιτική.

Η απάντησή του με κατέπληξε:

-Στο μπάσκετ ήμουν πολύ καλός. Το ήξερα. Την πολιτική ΔΕΝ την έχω σπουδάσει, ΔΕΝ την ξέρω… Άρα θα ήμουν κακός.

Αυτή την αυτογνωσία, αυτή την ωριμότητα ΔΕΝ την έχουν ούτε οι μεμονωμένοι πολίτες, αλλά ούτε οι πολιτικοί αρχηγοί…

Για να γίνει κάποιος δάσκαλος, καθηγητής, γιατρός, δικηγόρος, κλπ χρειάζονται πολυετείς σπουδές, χρειάζεται εμπειρία, ικανότητες, γνώσεις, και πολλά ακόμη.

Για να γίνει σωστός πολιτικός χρειάζονται περισσότερα.

Εννοούμε πολιτικός με οντότητα, με γνώσεις για να υπερασπιστεί την Ελλάδα και τους Έλληνες στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, για να καινοτομήσει, για να φέρει βελτιωτικές αλλαγές στον τόπο.

Δεν εννοούμε να γίνει «πολιτικός» μόνο για να παίρνει ένα μισθό και να μην κάνει τίποτε.

Ο Νίκος Γκάλης είχε υπόψη του δεδομένα του εξωτερικού όπου οι πολιτικοί είναι άνθρωποι ανωτέρου επιπέδου και όχι σαν κάποιους στην Ελλάδα !!!

 

ΚΥΤΙΝΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Τι έχουμε δει;

Δυστυχώς έχουμε δει κάποια φαινόμενα ή επιλογές που το φτωχό μου το μυαλό δεν μπορεί να τις δικαιολογήσει…

Γιατί το μυαλό μου λειτουργεί με βάση την αξιοκρατία, δηλ. την κάθε θέση την κερδίζει με το σπαθί του ο καλύτερος…

Θα αναφέρω την περίπτωση της Κας Κωνσταντίνας Κούνεβα. Γεννήθηκε στη Βουλγαρία το 1964. Το 2001 ήρθε στην Ελλάδα και εργαζόταν ως καθαρίστρια σε μια εταιρεία καθαρισμού που είχε αναλάβει και την καθαριότητα στους ΗΣΑΠ. Στο χώρο της η Κα Κούνεβα ήταν και συνδικαλίστρια.

Το 2008 κάποιοι άγνωστοι της επιτέθηκαν με βιτριόλι και την τραυμάτισαν πολύ σοβαρά στο πρόσωπο.

Το γεγονός είναι απαράδεκτο, αποδοκιμαστέο, κατακριτέο και οι ένοχοι πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά.

Αλλά την Κα Κούνεβα, με μοναδική ιδιότητα το ότι δέχτηκε επίθεση, την επέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ και από 2014 -2019 την έκανε Ευρωβουλευτή.

Στις 24/6/2019 την δήλωσε ως υποψήφια βουλευτή για την Ελλάδα, αλλά επειδή είχε αποκτήσει πρόσφατα την Ελληνική ιθαγένεια (στις 31/5/2019) δεν είχε το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι.

Έτσι η υποψηφιότητα από την Ελληνική Βουλή αποσύρθηκε.

Στο βιογραφικό της ΔΕΝ αναφέρονται ξένες γλώσσες.

Άρα το συνολικό πλάνο είναι το εξής:

Μια γυναίκα που γεννήθηκε στη Βουλγαρία, που βρέθηκε στην Ελλάδα σαν ανειδίκευτη εργάτρια, που υπέστη άδικο τραυματισμό, επελέγη να εκπροσωπήσει την ΕΛΛΑΔΑ στην Ευρωβουλή.

Χωρίς να ξέρει την Ελληνική Ιστορία, χωρίς να έχει φοιτήσει σε Ελληνικό γυμνάσιο, λύκειο, πανεπιστήμιο, χωρίς Ελληνική υπηκοότητα !!!

ΔΕΝ έμαθα ποτέ τι ακριβώς πρόσφερε στην Ελλάδα η Κα Κούνεβα, ούτε θα σχολιάσω όσα γράφτηκαν για το «Πόθεν έσχες» και την περιουσία που η ίδια δήλωσε μετά τη θητεία της.

Σαν της Κας Κούνεβα έχουμε πολλές περιπτώσεις, σε πολλά κόμματα.

Την ίδια στιγμή χιλιάδες Έλληνες και Ελληνίδες με πτυχία και μεταπτυχιακά, με ξένες γλώσσες και αγάπη για την Ελλάδα ΔΕΝ μπορούν να προσφέρουν τίποτε γιατί τα κόμματα ΔΕΝ κάνουν αξιοκρατικές επιλογές.

Θεωρώ ότι αυτή η απαράδεκτη διαδικασία επιλογής βουλευτών και ευρωβουλευτών πρέπει να σταματήσει…

 

Ο βιασμός ΔΕΝ είναι προσόν ανάδειξης…

Ας κάνουμε μια υπόθεση εργασίας.

Ένα κόμμα θεωρεί ότι μια κυρία «κέρδισε» αρκετή δημοσιότητα όταν δήλωσε ότι «ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης» την έθιξε και την προτείνει για βουλευτίνα του.

Αμέσως μια άλλη κυρία δηλώνει ότι: «Εμένα στην πενταήμερη εκδρομή του σχολείου μου, πριν 25 χρόνια, με είχαν μεθύσει, έχασα τις αισθήσεις μου και με βίασαν πολλοί συμμαθητές μου. Το έμαθα πολύ αργότερα. Άρα δικαιούμαι και εγώ να γίνω βουλευτής».

Άλλη κυρία γνωστοποιεί ότι την βίασαν σε φοιτητικό πάρτι.

Άλλη κυρία δηλώνει: «Εγώ για να παίζω τόσα χρόνια στο θέατρο και στον κινηματογράφο αναγκάστηκα να υποκύψω σε αμέτρητους θεατρώνες, επιχειρηματίες, σκηνοθέτες, συγγραφείς, ηθοποιούς, κλπ. Μάλιστα ένας από αυτούς που με εκμεταλλεύτηκαν έγινε και βουλευτής και υφυπουργός. Άρα εγώ που βασανίστηκα περισσότερο έχω δικαίωμα να γίνω βουλευτής».

Καταλαβαίνουμε όλοι ότι με αυτή τη λογική οδηγούμαστε σε αδιέξοδο.

Επομένως είναι αναγκαίο, ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, να βρουν διαφανείς, δίκαιους, σωστούς, αντικειμενικούς, αξιοκρατικούς τρόπους επιλογής των βουλευτών.

Μόνο η διασημότητα από ένα περιστατικό ΔΕΝ είναι αρκετή.

ΔΕΝ είναι δυνατόν να ζητάμε πτυχίο πανεπιστημίου για να διορίσουμε ένα γραφιά στο δημόσιο και να ΜΗ ζητάμε κανένα προσόν για το βουλευτή…

 

Φύση και άνθρωποι…

Η πρόσφατη θεομηνία Μήδεια μας έδειξε πόσο μικροί και ασήμαντοι είμαστε εμείς οι άνθρωποι μπροστά στα φυσικά φαινόμενα.

Σε σεισμούς, σε εκρήξεις ηφαιστείων, σε ανέμους (και ταξίδια στις θάλασσες), σε βροχές και καταιγίδες, σε χιόνια, κλπ.

Ας το δούμε ιστορικά.

Στην εποχή των σπηλαίων αν γινόταν ένας σεισμός, αν έσκαγε κάποιοι ηφαίστειο, αν γκρεμιζόταν μια σπηλιά, τότε οι κάτοικοι της σπηλιάς που ήταν 10 βουνά πιο πάρα ΔΕΝ μάθαιναν τίποτε.

Τώρα ένας σεισμός στην Ιαπωνία ή στο Περού μαθαίνεται ακαριαία σε όλο τον κόσμο.

Επίσης εμείς οι άνθρωποι αφήσαμε τις υπήνεμες και ασφαλείς περιοχές  και δημιουργήσαμε κατοικίες σε βουνοκορφές και διάσελα, μακριά από τις πόλεις. Άρα εκεί πρέπει να φτάνει και το νερό, και το ρεύμα, και το τηλέφωνο, και τα άλλα αγαθά του πολιτισμού.

Όμως για να φτάσει π.χ. το ηλεκτρικό ρεύμα από το σημείο παραγωγής του (Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Μεγαλόπολη, κ.α.) σε κάθε σημείο, σε κάθε χωριό, σε κάθε στάνη, στάβλο και εξοχικό σε όλη την Ελλάδα και στα νησιά χρειάζονται χιλιάδες χιλιόμετρα καλώδια και κολώνες μεταφοράς…

Κάτι ειπώθηκε για υπόγεια καλώδια. Ξεχάστε το. Το κόστος κατασκευής είναι τεράστιο, και το κόστος επισκευής της οποιασδήποτε ζημιάς είναι επίσης μεγάλο.

Πρόσφατα στο Μαρόκο είδα το εξής.

Οι Γάλλοι πολεοδόμοι σχεδιάζουν μια πόλη, με όλα τα κτήρια που θα έχει, π.χ. κατοικίες, νοσοκομεία, σχολεία, νοσοκομεία, κλπ.

Κάνουν τις υποδομές, όλες υπόγειες… Ηλεκτρικά καλώδια, παροχή νερού, αποχετεύσεις, τηλέφωνα, κ.ά. Αφού τελειώσουν τα έργα υποδομής ΜΕΤΑ χτίζονται τα σπίτια και έρχονται οι κάτοικοι.

Και οι δρόμοι ΔΕΝ ξανασκάβονται για κανένα λόγο!

Στην Ελλάδα οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια σκάβονται τακτικά…

 

Επίλογος

Σε όλα αυτά μπαίνει και η ασυνεννοησία κάποιων «οικολόγων».

Λες ότι τα πεύκα είναι επικίνδυνα για τις φωτιές ή τα σπασίματα από το χιόνι και να τα αντικαταστήσουμε με άλλα δέντρα… Απαντάει ΟΧΙ.

Λες να κλαδέψουμε τα δέντρα που μεγαλώνουν συνεχώς και αγγίζουν τις γραμμές μεταφοράς της ΔΕΗ… Απαντάει ΟΧΙ.

Όταν φροντίζεις ένα κήπο, ένα λιοστάσι, κλαδεύεις πολλά κιλά κλαδιά. Για να κλαδέψεις τις γραμμές μεταφοράς της ΔΕΗ θα κοπούν χιλιάδες τόνοι.  Ή θα το κάνουμε ή θα έχουμε σπίτια χωρίς ρεύμα…

Λες να παράγει το νησί Τήνος το δικό του ηλεκτρικό ρεύμα, για να μην μεταφέρεται από αλλού… Απαντάει ΟΧΙ.  Θέλει να έρχεται το ρεύμα από την Κοζάνη με εναέρια καλώδια ή από το Λαύριο με υποθαλάσσιο καλώδιο.

Σταματάω εδώ για να σκεφτούμε.

Οι κλιματολογικές συνθήκες αλλάζουν. Ενδεχομένως να έχουμε ισχυρότερα φυσικά φαινόμενα στο άμεσο μέλλον.

Μακάρι να βρούμε κοινή περιβαλλοντική πολιτική την οποία θα ακολουθούν ΟΛΑ τα κόμματα. Αυτή είναι η μόνη μας ελπίδα.

Όσο τα κόμματα «τα λένε άριστα στην αντιπολίτευση» και «τα κάνουν μαντάρα στην κυβέρνηση» δεν υπάρχει θετική εξέλιξη.

 

Κυτίνος Ευάγγελος

 


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Αναζητήστε με βάση λέξεις-κλειδιά:

Βαθμολογήστε το άρθρο:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 1.00 out of 5)
Loading...

Ένα σχόλιο

 • AvatarAvatar
  Αντρέας

  20 Φεβρουαρίου 2021 at 20:02

  ΟΙΚΟΜΕΤ, μια εταιρεία λαμόγιων του ΠΑΣΟΚ η οποία σε συνεργασία με παράγοντες του ανωτέρω κόμματος συνέβαλε στην ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας σε δημόσιους οργανισμούς. Δηλαδή αντί οι καθαρίστριες να πληρώνονται κανονικά με μόνιμες θέσεις σταθερής εργασίας, η καθαριότητα έγινε εργολαβία. Μεγαλύτερο κόστος για το δημόσιο, μικρότεροι μισθοί για τις εργαζόμενες, απλήρωτες υπερωρίες και υπερκέρδη σε βάρος όλων μας για τους μεσάζοντες (εταιρεία και παράγοντες). Η Κωνσταντίνα Κούνεβα, γυναίκα, μετανάστρια, συνδικαλίστρια, αγωνίστρια. Αγωνίστηκε με αξιοπρέπεια απέναντι σε αυτά τα λαμόγια, ζητούσε τα αυτονόητα και τα ζητούσε για όλες και για όλους. Για αυτό στοχοποιήθηκε, για αυτό χτυπήθηκε από τους μαφιόζους, τους μαφιόζους που είχαν και έχουν γνωριμίες, τους μαφιόζους που λυμαίνονται τις δημόσιες συμβάσεις. Για όλα τα παραπάνω η Κούνεβα κάθεται στο λαιμό των ακροδεξιών τσαρλατάνων, για όλα τα παραπάνω η Κούνεβα χαίρει σεβασμού από πολλούς ανθρώπους και μάλλον από όλους τους εργαζόμενους (την επιλογή της να πολιτευτεί με τον ΣΥΡΙΖΑ και ακόμα περισσότερο την επιλογή της να μην κάνει κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ όταν αυτός πήρε την καθεστωτική κατρακύλα την κρίνω αρνητικά αλλά προφανώς την σέβομαι για την στάση της και τους αγώνες της).
  Κατά τα άλλα ο συγγραφέας είναι ένας θλιβερός απολογητής βιαστών. Τέτοια άρθρα και τέτοιες στάσεις είναι ο λόγος να μένουν κλειστά τα στόματα κακοποιημένων ανθρώπων. Τέτοιες απόψεις που κατηγορούν τα θύματα και όχι τους θύτες ευτυχώς γίνονται σιγά σιγά απολύτως μειοψηφικά και γραφικά.
  Όποια και όποιος έχει κακοποιηθεί πρέπει να μιλήσει, να μην φοβάται. Θα την και τον στηρίξουμε με κάθε τρόπο. Ο φόβος πρέπει να αλλάξει μεριά, πρέπει να φοβούνται οι κακοποιητές και όσοι προσπαθούν να τους καλύψουν. Ο συγγραφέας ακολουθεί με καθυστέρηση τη γραμμή της Μενδώνη και του Μητσοτάκη για να καλύψουν τον Λιγνάδη, μόνο που η γραμμή αυτή κατέρρευσε προς το παρών και έμειναν οι γραφικοί αρθρογράφοι να υπερασπίζονται μόνοι τους τους βιαστές.

  Απάντηση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης





Newsletter

[recaptcha size:compact theme:dark]

Επικοινωνήστε μαζί μας

“Nefelia“ Media Group