Οι «καταλήψεις» από τη ματιά του εκπαιδευτικού – Γράφει ο Κυτίνος Ευάγγελος

Όταν κάποτε συνειδητοποιήσουμε  τι έγκλημα γίνεται σε βάρος όλης της νεολαίας που φοιτά σε δημόσια σχολεία για κομματική σκοπιμότητα, θα είναι πολύ αργά…
ΚΑΤΑΛΗΨΗ
News RoomNews Room26 Σεπτεμβρίου, 2020 11:000

Όταν κάποτε συνειδητοποιήσουμε  τι έγκλημα γίνεται σε βάρος όλης της νεολαίας που φοιτά σε δημόσια σχολεία για κομματική σκοπιμότητα, θα είναι πολύ αργά…

Εισαγωγή

Η σημερινή κυβέρνηση βρέθηκε σε μια συγκυρία με τεράστιες δυσκολίες…

Η χώρα προερχόταν από αλλεπάλληλα «Μνημόνια» που είχαν υπογράψει προηγούμενες κυβερνήσεις με δυσβάσταχτους όρους.

Ένας από αυτούς ήταν ότι υποθηκεύτηκε η Δημόσια Περιουσία για 99 χρόνια.

Ξέρετε ότι η Ακρόπολη, όλα τα μουσεία μας, οι αρχαιολογικοί χώροι, τα πανεπιστήμια, τα ιστορικά δημόσια κτήρια κλπ «ανήκουν» σε άλλους για 99 χρόνια (Μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ).

ΔΕΝ υπήρχε καμιά δημόσια επένδυση (το «Ελληνικό» ήταν από «αρχαιολογικός χώρος» μέχρι «δάσος»), άρα και καμιά νέα θέση εργασίας.

ΔΕΝ υπήρχαν αμυντικά έργα στον Έβρο, άρα οι μετανάστες δια περιπάτου έμπαιναν όσοι και όποτε ήθελαν…

Τα νησιά μας ήταν αποικίες μεταναστών σε άγνωστους αριθμούς από 98 χώρες που ΔΕΝ είχαν πόλεμο.

Στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο η Τουρκία αλώνιζε με προφανή σκοπό, να κάνει μια μάχη, να καταλάβει Ελληνικά νησιά (όπως έγινε και στην Κύπρο) και να δημιουργήσει τετελεσμένα γεγονότα σε βάρος μας.

Ο κορονοϊός βρήκε τα νοσοκομεία μας ανέτοιμα, αφού καμιά από τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΔΕΝ είχαν αυξήσει τις ΜΕΘ, ΔΕΝ είχαν κάνει διορισμούς γιατρών, ΔΕΝ είχαν κάνει διορισμούς νοσηλευτών, κλπ.

Ο κορονοϊός βρήκε και τα σχολεία μας ανέτοιμα, αφού οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΔΕΝ είχαν χτίσει ΝΕΑ σχολικά συγκροτήματα, ΔΕΝ είχαν διορίσει δασκάλους και καθηγητές, ΔΕΝ είχαν αυξήσει τα κονδύλια για την παιδεία…

Κλείνω την εισαγωγή με τη διαπίστωση ότι η Τουρκία εξοπλιζόταν συνεχώς με αεροπλάνα, πυραύλους, πλοία, υποβρύχια, κλπ ενώ η Ελλάδα είχε μείνει πολύ «πίσω» στην κούρσα των εξοπλισμών!!!

Άρα η σημερινή κυβέρνηση έπρεπε να δράσει άμεσα, σε πολλούς τομείς ταυτόχρονα, αλλά και στην Εξωτερική πολιτική και στις διεθνείς σχέσεις με την Ευρώπη όταν κάποιοι άλλοι «επένδυαν» στην Κούβα, στο Μαδούρο, και στη Βενεζουέλα !!!

Αφήνω όλο αυτό το γενικό πλάνο, για να επικεντρώσω στις «καταλήψεις». Για εμένα κάθε κατάληψη (δηλ. σφράγισμα δημοσίων εκπαιδευτηρίων) φέρνει κατάθλιψη (για το μέλλον των Ελλήνων).

 

Ιστορική αναδρομή

Ας θυμηθούμε δυο «φαινόμενα»…

Α. Πριν κάποια χρόνια στην Ελλάδα κάποιος δημιούργησε και «πούλησε» ως φάρμακο, «το νερό του Καματερού». Οι εφημερίδες το είχαν «πρωτοσέλιδο».

Ήταν το φάρμακο για κάθε ασθένεια !!!

Μόνο που ΔΕΝ το αντέγραψε καμιά άλλη χώρα στον κόσμο…

Και τελικά αποδείχτηκε ότι ήταν απάτη !!!

Β. Πριν κάποια χρόνια στην Κούβα κάποιοι δημιούργησαν το «φάρμακο του σκορπιού». Αυτό ισχυρίστηκαν ότι θεράπευε τον καρκίνο…

Μάλιστα ΔΕΝ το έστελναν σε όλο τον κόσμο, όπως γίνεται με όλα τα φάρμακα που δημιουργούν όλες οι πολιτισμένες χώρες, αλλά έπρεπε να πας στην Κούβα – μέσω Ισπανίας – να το προμηθευτείς !!!

Πήγε γνωστή μου κυρία και το προμηθεύτηκε…

Αλλά η κόρη της ΔΕΝ έζησε!

Ο «σκορπιός» τελικά ΔΕΝ θεράπευσε τίποτε…

Το «φάρμακο» ΔΕΝ το αντέγραψε, ΔΕΝ το μιμήθηκε καμιά άλλη χώρα της Ανατολής και της Δύσης και τελικά το «φάρμακο» χάθηκε από τις συζητήσεις μας για τα ιατρικά θέματα.

Βλέπουμε λοιπόν ότι κάποιοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν «πατέντες» που δεν εφαρμόστηκαν, που ΔΕΝ «έπιασαν», που ΔΕΝ καθιερώθηκαν πουθενά αλλού.

 

Παγκόσμια «αριστερή»  αποτυχία…

Πριν μερικές δεκαετίες η ελληνική «αριστερά»  επινόησε τη «μορφή αγώνα» που λέγεται «κατάληψη δημοσίων εκπαιδευτηρίων».

Είναι ένας ιδιότυπος «αγώνας» στον οποίο ΜΟΝΟ τα Δημόσια Εκπαιδευτήρια είναι κλειστά. Τα ιδιωτικά σχολεία και τα ιδιωτικά φροντιστήρια εργάζονται κανονικά…

Οι «καθηγητές» του δημοσίου είναι στα σπίτια τους και κάνουν τις δικές τους δουλειές, ενώ οι μαθητές ρεμπελεύουν στις καφετέριες, ξέροντας ότι κανένας ΔΕΝ τους βάζει απουσία, άρα ΔΕΝ θα πληρώσουν κανένα τίμημα για την «κοπάνα» που κάνουν από τα μαθήματα.

Εδώ υπάρχει ένας προφανής παραλογισμός.

Υπάρχει άλλη κατηγορία εργαζομένων (όπως οι εκπαιδευτικοί των καταλήψεων) που ΔΕΝ εργάζονται επί ημέρες, εβδομάδες, μήνες, και όμως πληρώνονται κανονικά;

Αυτός ο παραλογισμός δεν γεννάει υποψίες ότι «κάποιοι» ίσως και να «βολεύονται», ίσως και να υποκινούν τις καταλήψεις, για να κάθονται και να πληρώνονται;

Ενώ ΑΝ πήγαιναν κάθε μέρα στο σχολείο, όλες τις ώρες λειτουργίας, και ΑΝ έβαζαν απουσίες στους απόντες, τότε δεν θα μπορούσε κανένας να τους κατηγορήσει.

Από αυτές τις ελληνικές καταλήψεις ΔΕΝ κερδίσαμε ποτέ, τίποτε.

Μόνο άγνοια, μόνο «λειτουργικό αναλφαβητισμό»  για μαθητές και φοιτητές.

Ας σκεφτούμε «φιλολαϊκά». Έστω ότι κάποια φτωχά παιδιά ΔΕΝ έχουν χρήματα για τα φροντιστήρια και πηγαίνουν ΜΟΝΟ στο δημόσιο σχολείο για να «μάθουν γράμματα». Αυτά τα φτωχά παιδιά θα έχουν πολύ κουτσουρεμένες γνώσεις λόγω των καταλήψεων που δεν αναπληρώθηκαν. Αυτά τα παιδιά θα είναι τυφλά! Και τα τύφλωσε η «ελληνική αριστερά» που δήθεν κόπτεται για αυτούς !!!

Επίσης τις «καταλήψεις» ΔΕΝ τις αντέγραψε καμιά άλλη χώρα του κόσμου !!

Έχουν μείνει αποκλειστικά και θλιβερά ως πατέντα της «ελληνικής αριστεράς» η οποία επί 50 σχεδόν χρόνια ΔΕΝ μπόρεσε να βρει άλλη  μορφή «αγώνα» εκτός από την τεμπελιά και την αμάθεια των μαθητών!!!

 

Δυο χαρακτηριστικά

Ελάτε να επικεντρώσουμε σε δυο (2) χαρακτηριστικά σημεία:

Α) Οι καθηγητές του πνεύματος με τις γραπτές ασκήσεις, τη θεωρία, τα διαγωνίσματα, κλπ, «ζορίζουν» τους μαθητές…

Δηλ. ασκούν, άρα βελτιώνουν το μυαλό τους.

Οι καθηγητές του σώματος, δηλ. οι γυμναστές με τις προπονήσεις, το ίδρωμα, τη σωματική καταπόνηση  βελτιώνουν το σώμα, το κάνουν δυνατότερο και φυσικά καλύτερο…

Η ελληνική «αριστερά» με τις καταλήψεις προωθεί την αδράνεια, το χαβαλέ, τη σαχλαμάρα στα καφενεία και στις καφετέριες…

Άρα επιδιώκει την πλήρη αποχαύνωση των νέων (πνευματική και σωματική)…

Β) Επειδή οι μεγαλύτερες ηλικίες «κατάλαβαν» τι θέλει η «ελληνική αριστερά» δεν την ακολουθούν πλέον.

Και ΔΕΝ την ψηφίζουν! Δείτε τα σταθερά ποσοστά της διαχρονικά…

ΚΥΤΙΝΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Και η αριστερά τι κάνει; Στρατολογεί ανήλικα παιδιά του δημοτικού, του γυμνασίου, του λυκείου για να βρει μελλοντικούς ψηφοφόρους…

Και τί τους προτείνει ???

Να κάνουν «αποχή» ή «κατάληψη»…

Δηλ. να ΜΗΝ κάνουν τίποτε !!!

Όταν κάποτε συνειδητοποιήσουμε  τι έγκλημα γίνεται σε βάρος όλης της νεολαίας που φοιτά σε δημόσια σχολεία για κομματική σκοπιμότητα, θα είναι πολύ αργά…

Έτσι εξηγείται γιατί κάποιοι επώνυμοι και γνωστοί «αριστεροί» στέλνουν τα παιδιά τους σε ακριβά ιδιωτικά σχολεία !!

Σκεφτείτε κάτι εύκολο.

ΑΝ είχαμε σοβαρό κράτος, ΑΝ είχαμε υπεύθυνους πολιτικούς ηγέτες θα έλεγαν το εξής πολύ απλό: Μπορείτε να κάνετε όσες αποχές και καταλήψεις θέλετε. Αλλά για κάθε ώρα που ΔΕΝ είστε στην τάξη θα παίρνετε απουσία. Και θα χάσετε τη χρονιά σας. Και του χρόνου θα είστε και πάλι στην ίδια τάξη.

Τότε ο αγώνας θα είχε και «αγωνιστικά κέρδη» αλλά και μαθητικές ζημίες! Και τότε θα βλέπαμε πόσοι είναι οι «μαθητές – αγωνιστές». Ενώ τώρα με το χαβαλέ, όλοι είναι στις καφετέριες, κανένας ΔΕΝ μαθαίνει τίποτε, περνάει η χρονιά και του χρόνου είναι στην επόμενη τάξη με «αγωνιστικά παράσημα»…

Αυτός είναι ένας από τους λόγους που ΔΕΝ έχουν μπει στην παγκόσμια εκπαιδευτική κοινότητα οι ελληνικές «καταλήψεις».

 

Αντιδημοκρατικό

Οι καταλήψεις έχουν πολλά άσχημα σημεία, που τα ξέρετε: Βιασμοί κοριτσιών μέσα σε σχολικές αίθουσες σε νύχτες καταλήψεων, χρήση τσιγάρων, ποτών και άλλων ουσιών από εξωσχολικούς μέσα σε σχολεία, ασθένειες που «μοιράστηκαν» οι καταληψίες, κλπ.

Αλλά το χειρότερο που υποβιβάζει τα άτομα σε πρόβατα είναι το εξής αντιδημοκρατικό.

Κάποιο κόμμα ή κόμματα αποφασίζουν να κάνουν καταλήψεις για να «χτυπήσουν» την εκάστοτε κυβέρνηση.

Το αποφασίζουν στα γραφεία τους, γράφουν τα σχετικά χαρτιά, τα κολλάνε έξω από τα σχολεία, και με μερικά «κριάρια» που διαθέτουν αρχίζουν να λένε: «Αποφασίσαμε να κάνουμε κατάληψη!!!

Και τα «πρόβατα – μαθητές», επειδή ο χαβαλές τους βολεύει, το αποδέχονται και φεύγουν από την πόρτα του σχολείου για τις καφετέριες.

Ούτε συζήτηση, ούτε διάλογος, ούτε αντίλογος, ούτε ψηφοφορία, ούτε «απαρτία», ούτε άλλη «δημοκρατική διαδικασία». Αυτή η «δικτατορία του κριαριού στα πρόβατα» δείχνει πόσο εκτιμούν, υπολογίζουν, πόσο εκτιμούν τη γνώμη «των άλλων». Μόνο τα δικά «τους» συμφέροντα υπολογίζουν…

Και ας κόπτονται ότι αγωνίζονται για το λαό !!

 

Επίλογος

Τα μαθητικά χρόνια είναι μια μοναδική περίοδος μορφωτικής επένδυσης για κάθε παιδί. Μια φορά στη ζωή του θα είναι 14, 15, 16 χρονών!

Γι αυτό τα εκπαιδευτικά συστήματα σε αυτές τις ηλικίες «φορτώνουν» τα μυαλά των παιδιών με πολλά γνωστικά αντικείμενα.

Και των μαθημάτων του εκπαιδευτικού προγράμματος, και των ξένων γλωσσών, και των ωδείων, μουσικής, χορού, αθλητισμού, κλπ.

Κάποιοι στην Ελλάδα θέλουν οι μαθητές να είναι κάθε πρωί στις καφετέριες, Φυσικά ποτέ ΔΕΝ μας είπαν σε ποια χώρα (του υπαρκτού ή ανύπαρκτου σοσιαλισμού, από Σουηδία, Ρωσία, Κίνα, κλπ) εφαρμόστηκε αυτή η πατέντα…

Την εκπαιδευτική μου αντίθεση προς τις καταλήψεις την έχω πει δημόσια από τότε που μπήκα σε τάξεις και έκανα μάθημα.

Η θέση αυτή είναι πάγια και ΔΕΝ εξαρτάται από την εκάστοτε κυβέρνηση.

Η κάθε μέρα, η κάθε ώρα, του κάθε μαθητή είναι σεβαστή και πρέπει να αξιοποιείται. ΔΕΝ μπορεί να πετιέται σε καφετέριες !!!

Και μια προσωπική ερώτηση:

Έστω ότι εσείς οι αναγνώστες είστε ιδιοκτήτες σε μια επιχείρηση και θέλετε να προσλάβετε ένα νέο υπάλληλο. Έρχονται δυο άτομα.

Ο ένας έχει πτυχία και μεταπτυχιακά από τα καλύτερα ξένα πανεπιστήμια (δημόσια ή ιδιωτικά).

Ο άλλος σας λέει ότι «εγώ ήμουν πάντα αρχηγός σε όλες τις καταλήψεις του σχολείου μου».

Εσείς – απαντήστε ειλικρινά – ποιόν θα προσλαμβάνατε ???

 

 

Κυτίνος Ευάγγελος

 

Τελευταία ενημέρωση 26 Σεπτεμβρίου 2020 14:01:38 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στις σελίδες μας στο FACEBOOK PamePreveza.gr και PrevezaNewsgr

Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης

Newsletter

[recaptcha size:compact theme:dark]

Επικοινωνήστε μαζί μας

“Nefelia“ Media Group