Σχολιάζοντας την επικαιρότητα – Γράφει ο Κυτίνος Ευάγγελος

"Μερικούς ανθρώπους είναι αδύνατον να τους καταλάβω…"

News RoomNews RoomNews Room13 Ιουνίου 20200
"Μερικούς ανθρώπους είναι αδύνατον να τους καταλάβω…"

Εισαγωγή

Κάποια «θέματα» κυριάρχησαν στην επικαιρότητα τον τελευταίο καιρό… Ας δούμε μερικά από τη δική μας –πάντα υποκειμενική – σκοπιά…

Πολύ τακτικά ένας φίλος μου λέει την φράση – ανέκδοτο:

«Η δική μου άποψη είναι εντελώς αντικειμενική»…

Και εδώ όλοι γελάμε…

Ας θίξουμε λοιπόν κάποια σοβαρά θέματα…

 

Βιτριόλι…

Στο Εργαστήριο Ανόργανης Χημικής Τεχνολογίας (καθηγητής Γιώργος Παρισάκης, επιμελητές Ανδρέας Βασιλόπουλος και άλλοι) ως πρωτοετής σπουδαστής της Σχολής Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ το 1964, είχα «επαφή» με το ισχυρότατο οξύ που λέγεται «έλαιον του βιτριολίου» ή βιτριόλι ή πυκνό θειικό οξύ.

Το χρησιμοποιούσαμε με εξαιρετική προσοχή γιατί μας είχαν ενημερώσει για τα αποτελέσματά του στο ανθρώπινο δέρμα.

Έτσι συγκλονίστηκα και εγώ από την αποτρόπαιη πράξη που συνέλαβε, σχεδίασε και υλοποίησε μια γυναίκα εναντίον μιας άλλης γυναίκας.

Θα αφήσω ασχολίαστα πολλά άλλα πράγματα (ψυχολογικά, ιατρικά, νομικά, κλπ) και θα εστιάσω μόνο σε δυο.

Α) Η Ελληνική Αστυνομία αξιοποιώντας με επιστημονικό τρόπο όλα τα διαθέσιμα μέσα, έφτασε στην γυναίκα που κατηγορείται για τον τραυματισμό ή την απόπειρα δολοφονίας. Δεν άκουσα κάποιον να επαινέσει τους ειδικούς της Αστυνομίας!!!

Είναι δίκαιο μόνο να την κατηγορούμε, αν κάνει κάποια υπέρβαση, υπερβολή ή κάτι άλλο; Το δίκαιο λοιπόν, αν θέλουμε να είμαστε σωστοί στις κρίσεις μας, είναι να την επαινούμε για τα όποια καλά της και να την κατηγορούμε για τα όποια λάθη της.

Για την συγκεκριμένη περίπτωση λοιπόν ας πούμε όλοι ένα «μπράβο» στην Αστυνομία…

Β) Η Αστυνομία αξιοποίησε πολλές κάμερες, κινητά τηλέφωνα, κ.α. Οι κάμερες μας οδήγησαν στην αλήθεια, γιατί οι κάμερες δείχνουν την αλήθεια, την πραγματικότητα, αυτό που έγινε…

Αν είσαι αθώος, η κάμερα αποδεικνύει την αθωότητά σου…

Αν είσαι ένοχος, η κάμερα αποδεικνύει την ενοχή σου…

Επομένως ποιοι είναι αυτοί που με διάφορα σαθρά επιχειρήματα «ΔΕΝ θέλουν τις κάμερες» γιατί θίγονται κάποια δικαιώματά τους;  Οι ίδιοι ΔΕΝ το λένε ευθέως…

Εγώ όμως το λέω: Τις κάμερες ΔΕΝ τις θέλουν οι ένοχοι…

Και κάποιοι πολιτικοί υποστηρικτές τους…

 

Πολιτική και Εκπαίδευση…

Όλα τα καθεστώτα, σε όλο τον κόσμο, σε όλες τις εποχές έκαναν μεγάλες τομές στην εκπαίδευση για ένα προφανή λόγο…

Επιλέγοντας τα μαθήματα, τις βασικές ιδέες, τον προσανατολισμό των μαθητών σου ΣΗΜΕΡΑ, δημιουργείς τους πολίτες που οραματίζεσαι για το ΑΥΡΙΟ.

Έτσι έγινε μετά την Γαλλική Επανάσταση, μετά την Οκτωβριανή επανάσταση, μετά την επικράτηση του Χίτλερ και του Μουσολίνι, έτσι γίνεται πάντα.

Ακριβώς το ίδιο έκανε και η προηγούμενη κυβέρνηση !!!

Με τρεις υπουργούς παιδείας (Μπαλτάς, Φίλης, Γαβρόγλου) και πολλούς υφυπουργούς έκανε νόμους που μας παραξένεψαν!!!

Προσοχή… ΔΕΝ αναφέρομαι μόνο στο ότι «έβγαλε» τον Μ. Αλέξανδρο, τον Επιτάφιο του Περικλή, τους Μακεδονικούς Αγώνες από τη σχολική ύλη και ζωή, αλλά και για αμέτρητες άλλες επιλογές.

Έτσι επέλεξε «τη ΜΗ αξιολόγηση»  όλων των εκπαιδευτικών, πράγμα που εξισώνει τους άριστους με τους άχρηστους και αδικεί καταφανώς τους φιλότιμους, τους εργατικούς, τους άξιους…

Επέτρεψε στα πανεπιστήμια τις «άνευ λόγου καταλήψεις», την είσοδο «άσχετων» ατόμων στους πανεπιστημιακούς χώρους, «έδωσε γραφεία στο Ρουβίκωνα», πράγματα που ΔΕΝ συμβαίνουν σε καμιά άλλη χώρα του κόσμου, σε Ανατολή και Δύση, Βορά και Νότο…

Ο Ελληνικός Λαός «είδε» τα έργα της προηγούμενης κυβέρνησης, τα έκρινε, και την έστειλε στην Αντιπολίτευση.

Με την ψήφο του ανέθεσε σε μια άλλη κυβέρνηση να διοικήσει την Ελλάδα…

Φυσικά και η νέα κυβέρνηση έχει το δικαίωμα να ψηφίσει τους δικούς της νόμους για την εκπαίδευση, σε όλα τα επίπεδα. Από το νηπιαγωγείο μέχρι το Πανεπιστήμιο.

Η Αντιπολίτευση αντιδρά βίαια!  ΔΕΝ θέλει άλλους, νέους νόμους, αλλά θέλει η επόμενη κυβέρνηση να διοικεί με τους νόμους που ψήφισε η προηγούμενη !!!

Σας φαίνεται δημοκρατικό αυτό; Εμένα όχι…

Αν ήταν έτσι θα έπρεπε η σημερινή Ελλάδα να διοικείται με τους νόμους που έφτιαξε η Δικτατορία του Μεταξά !!!

Η Δημοκρατική αλήθεια είναι διαφορετική από αυτό που πιστεύει η σημερινή αντιπολίτευση…

Κάθε κυβέρνηση έχει το δικαίωμα να δημιουργήσει το δικό τη νομοθετικό πλαίσιο, και ο υπέρτατος κριτής, που είναι ο Λαός, τελικά θα κρίνει…

 

Εκπαιδευτικοί και κοινωνία…

Από το 1963, μαθητής τότε του 10ου Γυμνασίου Αρρένων Αθηνών (απέναντι από το νοσοκομείο της Έλενας Βενιζέλου) κατέβαινα στην Αθήνα για να διαδηλώσω στα μεγάλα συλλαλητήρια της εποχής εκείνης για το 15% στην Παιδεία,  το 114, κλπ. Και αργότερα σαν φοιτητής στα Ιουλιανά, και σε άλλους κοινωνικούς αγώνες.

Αργότερα συνδικαλιστής στο χώρο των εκπαιδευτικών (Ομοσπονδία) είχα τη χαρά να συνεργάζομαι με άλλους για να προωθούμε το «κοινό καλό»

Από τότε πέρασαν πολλές δεκαετίες.

Σήμερα βλέπω με στενοχώρια μου ότι κάποιοι εκπαιδευτικοί κάνουν επιλογές που ΔΕΝ έχουν μαζί τους όλη την κοινωνία.

Από εκεί που εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές, κοινωνία, είχαμε κοινούς στόχους, τώρα κάποιοι εκπαιδευτικοί έγιναν «απλά κομματικά φερέφωνα»…

Βγαίνουν ελάχιστοι στους δρόμους, έχουν πολύ «στενόμυαλες» απόψεις, προωθούν μόνο το κομματικό όφελος και ΟΧΙ το γενικό, και όλα αυτά είναι πρωτόγνωρα.

Φωτισμένοι εκπαιδευτικοί (όπως ο Δημήτρης Γληνός, ο Αλέξανδρος Δελμούζος, κ.ά.) ποτέ δεν είχαν ταυτιστεί με ένα κόμμα….

Είχαν οράματα για την Παιδεία και την Εκπαίδευση συνολικά, πανανθρώπινα, και πανελλήνια…

Επειδή είμαι παλιός εκπαιδευτικός και επειδή βλέπω την γενική αποδοκιμασία της κοινωνίας σε κάποιες επιλογές, κάποιων εκπαιδευτικών, πραγματικά θλίβομαι…

Αν οι εκπαιδευτικοί έχουν απέναντί τους την κοινωνία, τότε κάνουν λάθος…

 

Κάποιες γυναίκες…

Ο Μποστ είχε γράψει μια ωραία φράση που έλεγε: «Εις την ζωήν ερχόμαστε, ευτυχώς γνωριζόμαστε, δυστυχώς χωριζόμαστε».

Για κάποιους δυσάρεστους τύπους η φράση μπορεί να διαβαστεί και αντίστροφα: «… δυστυχώς γνωριζόμαστε, ΕΥΤΥΧΩΣ χωριζόμαστε»…

Το γεγονός ότι σμίγουμε και χωρίζουμε είναι απλό, συνηθισμένο, καθημερινό…

-Κάποια γυναίκα το πήρε βαριά και χρησιμοποίησε το βιτριόλι…

Ο Τσιόδρας και ο Χαρδαλιάς εισέπραξαν πολλά θετικά σχόλια και κρίσεις για την προσπάθεια που έκαναν με την πανδημία.

Κάποιοι πικρόχολοι (που πάντα υπάρχουν) δεν κατάλαβαν… ΔΕΝ πειράζει…

-Κάποια γυναίκα σκέφτηκε να αποδοκιμάζει τον Χαρδαλιά με ένα ποτήρι νερό…

Στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις έχω δει αμέτρητες γυναίκες οδηγούς σε ταξί, σε τρόλεϊ, σε μετρό, σε λεωφορεία, σε φορτηγά, ενώ στην Κούβα με πήγε γυναίκα πιλότος του αεροπλάνου Τζάμπο 747.

Καμιά δεν έδωσε συνέντευξη για το κατόρθωμά της!

-Κάποια γυναίκα στην Κομοτηνή, ετών 22, έγινε πρωτοσέλιδο γιατί οδηγεί λεωφορείο!!!

Χιλιάδες γυναίκες που είναι γιατρίνες, καθηγήτριες, Ολυμπιονίκες, επιχειρηματίες, κλπ κάνουν υποδειγματικά την αποστολή τους, χωρίς τα φώτα της δημοσιότητας…

Και όλες έχουν την απεριόριστη εκτίμησή μας, θαυμασμό μας και αγάπη μας…

 

Επίλογος

Ας κλείσουμε για σήμερα με μια απορία μου… Κάποιοι λένε ότι ο «Ιός ΔΕΝ υπάρχει» και τον «ανακάλυψαν κάποιοι για να περιορίσουν τις ατομικές ελευθερίες των Ελλήνων».

Η απορία μου είναι τούτη: ΑΝ σε λίγο καιρό δημιουργηθεί το εμβόλιο για τον Ιό αυτοί θα πάνε κρυφά στο φαρμακείο να το κάνουν ή θα μας το παίζουν ατρόμητοι της μορφής «όλοι εσείς πολίτες, γιατροί, νοσηλευτές, κλπ που τα πιστεύετε είστε κορόιδα»;

Μερικούς ανθρώπους είναι αδύνατον να τους καταλάβω…

 

Κυτίνος Ευάγγελος

 


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Αναζητήστε με βάση λέξεις-κλειδιά:

Βαθμολογήστε το άρθρο:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 2.00 out of 5)
Loading...

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης

Newsletter

[recaptcha size:compact theme:dark]

Επικοινωνήστε μαζί μας

“Nefelia“ Media Group