Δήμαρχος Πρέβεζας στο Συνέδριο «Κλεισθένης»: Παρέμβαση για τον νέο ρόλο των ΦοΔΣΑ και τιμητική διάκριση

News Room29 Μαρτίου 20260
658855500_3001802636693786_4444461622202413346_n

Στο επιστημονικό συνέδριο «Κλεισθένης», που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, συμμετείχε ο Δήμαρχος Πρέβεζας, Νίκος Γεωργάκος, μετά από τιμητική πρόσκληση του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Προέδρου της, Παναγιώτης Γρηγοράκος.
Ο κ. Γεωργάκος συμμετείχε στο συνέδριο με την ιδιότητά του ως Προέδρου του ΦοΔΣΑ Ηπείρου, καταθέτοντας τις θέσεις του φορέα για τον νέο και ενισχυμένο ρόλο των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων στη σύγχρονη πολιτική διαχείρισης αποβλήτων.

Όπως ανέφερε, οι ΦοΔΣΑ μετασχηματίζονται σε στρατηγικούς οργανισμούς με κεντρικό ρόλο στον σχεδιασμό και την υλοποίηση κρίσιμων υποδομών, στον συντονισμό μεταξύ Δήμων, Πολιτείας και ιδιωτικού τομέα, καθώς και στην προώθηση της πρόληψης, της ανακύκλωσης, της επαναχρησιμοποίησης και της κυκλικής οικονομίας.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη χωριστή συλλογή αποβλήτων – και ειδικά των βιοαποβλήτων – στην αξιοποίηση ψηφιακών και «έξυπνων» συστημάτων διαχείρισης, στη διαφάνεια και στη μείωση του κόστους για τους Δήμους, με στόχο την επίτευξη των εθνικών και ευρωπαϊκών περιβαλλοντικών στόχων.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε ουσιαστική συζήτηση με τη συμμετοχή εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης και της Πολιτείας, μεταξύ των οποίων και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Μανώλης Γραφάκος.

Ξεχωριστή στιγμή αποτέλεσε η τρίτη ημέρα του συνεδρίου, οπότε και ο Δήμαρχος Πρέβεζας τιμήθηκε με ειδική βράβευση για τη συμβολή του Δήμου στην τουριστική προβολή και την ενίσχυση της εξωστρέφειας.

Ο κ. Γεωργάκος αφιέρωσε τη διάκριση στην πόλη της Πρέβεζα, στη Δημοτική Αρχή, στον Αντιδήμαρχο Τουρισμού και σε όλους όσοι εργάζονται συστηματικά για την ανάδειξη του τόπου.

Όπως υπογράμμισε, η ανοδική πορεία του τουρισμού στην περιοχή δεν είναι αποτέλεσμα συγκυρίας, αλλά προϊόν συλλογικού σχεδιασμού, συνεργασίας και στοχευμένων ενεργειών, που αποτυπώνονται σε αυξημένη επισκεψιμότητα και ενισχυμένη παρουσία της Πρέβεζας στον τουριστικό χάρτη της χώρας.

«Συνεχίζουμε ακόμη πιο δυναμικά, με σχέδιο, συνεργασία και όραμα», ήταν το μήνυμα με το οποίο ο Δήμαρχος Πρέβεζας έκλεισε την παρουσία του στο συνέδριο.

 

 

Τελευταία ενημέρωση 29 Μαρτίου 2026 12:16:45 από News Room

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης





Newsletter


    Επικοινωνήστε μαζί μας


    PinPrintShares