Επιμελητήριο Πρέβεζας – Προθεσμία εγγραφής έως 16/4 για περίπτερα, σούπερ μάρκετ, ψιλικατζίδικα, εστίαση και κάβες

News Room26 Μαρτίου 20260
1

Το Επιμελητήριο Πρέβεζας ενημερώνει τις υπόχρεες επιχειρήσεις μέλη του ότι έως τις 16 Απριλίου πρέπει υποχρεωτικά να πραγματοποιηθεί η εγγραφή στο «Ψηφιακό Μητρώο Ελέγχου Προϊόντων Καπνού, Αλκοόλ και λοιπών μη καπνικών προϊόντων», καθώς σε διαφορετική περίπτωση δεν θα επιτρέπεται η νόμιμη συνέχιση της πώλησης ή διάθεσης των συγκεκριμένων προϊόντων.

Στο πεδίο εφαρμογής εντάσσεται κάθε σημείο λιανικής που διαθέτει τα εν λόγω είδη, όπως περίπτερα, καταστήματα ψιλικών, μίνι μάρκετ, σούπερ μάρκετ, κάβες, καθώς και χώροι εστίασης που σερβίρουν ή πωλούν αλκοόλ.

Η υποχρέωση αφορά επίσης καταστήματα που εμπορεύονται προϊόντα άτμισης ή άλλα συναφή προϊόντα νικοτίνης.

Σημειώνεται ότι στο μητρώο δηλώνονται και τα υποκαταστήματα, ξεχωριστά για το καθένα. Η διαδικασία εγγραφής πραγματοποιείται ηλεκτρονικά, με ταυτοποίηση μέσω των κωδικών Taxisnet, είτε πρόκειται για ατομική επιχείρηση είτε για νομικό πρόσωπο. Κατά την είσοδο στο σύστημα ελέγχεται η ύπαρξη ενεργής επιχειρηματικής δραστηριότητας και οι αντίστοιχοι Κωδικοί Αριθμοί Δραστηριότητας (ΚΑΔ).

Σε περίπτωση που δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις, η διαδικασία σύνδεσης δεν ολοκληρώνεται. Παράλληλα, αντλούνται αυτόματα τα στοιχεία της επιχείρησης και των υποκαταστημάτων από την ΑΑΔΕ, ενώ απαιτείται επιβεβαίωση των στοιχείων επικοινωνίας (κινητό τηλέφωνο και email) μέσω του Εθνικού Μητρώου Επικοινωνίας. Πριν την εγγραφή, συνιστάται να έχει προηγηθεί επιβεβαίωση των στοιχείων επικοινωνίας και έλεγχος ότι θα δηλωθούν όλα τα σημεία πώλησης της επιχείρησης.

Μετά την υποβολή της δήλωσης εκδίδεται πιστοποιητικό εγγραφής με μοναδικό QR code, το οποίο διευκολύνει τους ελέγχους. Οι ελεγκτικές αρχές αλλά και οι πολίτες, έχουν τη δυνατότητα να επαληθεύουν την εγγραφή και τις δηλωμένες κατηγορίες προϊόντων.

Σε περίπτωση που κατά τη διάρκεια ελέγχου διαπιστωθεί ότι διατίθενται προϊόντα χωρίς να έχουν δηλωθεί, προβλέπεται ενημέρωση της αρμόδιας αρχής για ανάκληση της άδειας πώλησης ή, εναλλακτικά, του σχετικού ΚΑΔ.

 

 

 

 

Τελευταία ενημέρωση 26 Μαρτίου 2026 12:02:05 από News Room

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης





Newsletter


    Επικοινωνήστε μαζί μας


    PinPrintShares