Πρόταση για δημιουργία 3 μονοπατιών θα υποβάλλει προς τον ΟΦΥΠΕΚΑ ο Δήμος Πρέβεζας

beach summit (5)
News Room1 Ιουλίου, 2023 18:190

Στην υποβολή πρότασης για τη δημιουργία 3 μονοπατιών συνολικό προϋπολογισμού 534.133€ στο πρόγραμμα του ΟΦΥΠΕΚΑ “Δημιουργία δικτύου μονοπατιών και διαδρομών πεζοπορίας” προχωρά ο Δήμος Πρέβεζας μετά και την σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αντικείμενα της μελέτης του Δήμου αποτελούν η καταγραφή και απόδοση των τεχνικών χαρακτηριστικών των τριών μονοπατιών, η αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασής τους ο έλεγχος πλήρωσης των απαραίτητων προδιαγραφών προκειμένου να ενταχθούν σε ένα δίκτυο σηματοδοτημένων πεζοπορικών διαδρομών και η περιγραφή των απαιτούμενων εργασιών συντήρησης, βελτίωσης βατότητας και σήμανσης αυτών, με σεβασμό στη βιοποικιλότητα και το μικρότερο δυνατό οικολογικό αποτύπωμα .

Η πρώτη διαδρομή ονομάζεται “Εκβολές Λούρου” και περιλαμβάνει τμήμα της περιμέτρου στη λιμνοθάλασσα Τσοπέλι κοντά στο Μιχαλίτσι. Πρόκειται για μια εύκολη διαδρομή κατά την οποία ο περιπατητής έρχεται σε επεφή με τοπία απαράμιλλου κάλλους και τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής.
Η διαδρομή 2 με την ονομασία «Λασκάρα», βρίσκεται, επίσης, σε απόσταση 13 χλμ από την πόλη της Πρέβεζας και καταλαμβάνει τμήμα της χερσονήσου Λασκάρας, εντός του Αμβρακικού Κόλπου. Αποτελεί μία εύκολη, κυκλική διαδρομή, ενώ η πρόσβαση , πραγματοποιείται μέσω του τοπικού οδικού δικτύου που οδηγεί στον Ιχθυογεννητικό Σταθμό Πρέβεζας.

Η διαδρομή 3 ονομάζεται μονοπάτι των Σουλιωτών και αποτελεί τη μεγαλύτερη εκ των τριών επιλεγόμενων διαδρομών με σημεία αφετηρίας ή τερματισμού το μνημείο του Ζαλόγγου και τον έρημο οικισμό του Τρίκαστρου.

Κατά μήκος της βρίσκεται μια σειρά από αξιοθέατα όπως ο Ι.Ν του Προφήτη Ηλία στο Τρίκαστρο, η Ιερά Μονή Αβάσσου, το χωριό Σέσοβο κλπ, ενώ η διαδρομή σε όλο το μήκος τη διατρέχει το Καταφύγιο Άγριας Ζωής της περιοχής Ζαλόγγου – Αβάσσου.
Σε όλο το μήκος της διαδρομής υπάρχει εναλλαγή της πεζοπορίας σε χωματόδρομο, άσφαλτο και φυσικό έδαφος, το οποίο αποτελεί και το μεγαλύτερο τμήμα της διαδρομής.

Το μεγαλύτερο τμήμα της είναι αδιαμόρφωτο, παρότι το παλιό μονοπάτι των Σουλιωτών έχει ως μαρτυρίες διαμορφώσεις για ξεκούραση και για πόσιμο νερό.
Πέραν της αφετηρίας και του τέλους, η πρόσβαση στο μονοπάτι μπορεί να πραγματοποιηθεί κα από ενδιάμεσα σημεία της διαδρομής, καθώς κινείται πολύ κοντά στο τοπικό οδικό δίκτυο.

Δημοτική Ραδιοφωνία

 

 

Τελευταία ενημέρωση 1 Ιουλίου 2023 18:19:24 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK, PrevezaNewsgr


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης





Newsletter


    Επικοινωνήστε μαζί μας