Από τον Όρθρο της Μ. Τρίτης και την παραβολή των δέκα Παρθένων στη θρησκευτική υμνολογία το τροπάριου της Κασσιανής. Πλησιάζοντας προς την κορύφωση του θείου δράματος παρακολούθησε με κατάνυξη τα μεγάλα γεγονότα τα Μ. Πέμπτης.
Το βράδυ της Μ. Παρασκευής συμμετείχε με πλήθος πιστών στην περιφορά του επιταφίου και στον επιτάφιος θρήνος.
Το βράδυ του «Αλάδωτου Σαββάτου παρακολούθησε την Αναστάσιμη λειτουργία που τελέστηκε στο κοιμητήριο Πρέβεζας από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο στον προαύλειο χώρο του Αγίου Χριστοφόρου.
Έπειτα παρακολούθησε την Ακολουθία της Αναστάσεως στον Ι.Ν. Αγίου Θωμά Πρέβεζας με τον ουρανό να φωτίζεται από πλήθος πολύχρωμων και εντυπωσιακών βεγγαλικών.
Το Μ. Σάββατο, μετά την Πρώτη Ανάσταση στην Πρέβεζα, και όπως κάθε χρόνο η υποψήφια βουλευτής, Στέλλα Βαρτελάτου έσπασε την κανάτα με την οικογένεια της στο εντυπωσιακό και μοναδικό στο είδος του έθιμο στο σπάσιμο των «μπότηδων».
Τελευταία ενημέρωση 16 Απριλίου 2023 19:05:00 από News Room
Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.
Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.
Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.
Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.