Με κάθε επισημότητα, συγκίνηση και υπερηφάνεια και με σύμμαχο τον καλό καιρό, γιορτάστηκε η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου στον Δήμο Ζηρού.

Fil.-par.-5.JPG
News Room25 Μαρτίου, 2023 17:460

Στην πόλη της Φιλιππιάδας και στο Θεσπρωτικό μετά τις πανηγυρικές δοξολογίες έγιναν καταθέσεις στεφάνων και ακολούθησαν οι μαθητικές παρελάσεις. Σε όλες τις κοινότητες τελέστηκαν δοξολογίες και καταθέσεις στεφάνων στα Μνημεία Ηρώων.

Στο Θεσπρωτικό τον ρυθμό της παρέλασης έδωσαν τα μέλη του φιλαρμονικού συλλόγου «Απόλλων», ενώ με το πέρας της μαθητικής παρέλασης, ο Μορφωτικός Σύλλογος Θεσπρωτικού παρουσίασε χορευτικό πρόγραμμα με παραδοσιακά τραγούδια.

 Μήνυμα Δημάρχου για την 25η Μαρτίου

Σε μήνυμά του για την 25ηΜαρτίου ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Νικόλαος Καλαντζής, σημείωσε: «Με τη σκέψη μας στραμμένη στα θύματα, τους συγγενείς και στους τραυματίες του πρόσφατου τραγικού δυστυχήματος, με περίσκεψη και περισυλλογή,  τιμούμε σήμερα τη διπλή γιορτή της 25ης Μαρτίου.

Τιμούμε την εθνική επέτειο η οποία μας θυμίζει τις αρετές και τις δυνατότητες του ελληνισμού όταν δίνει τις μεγάλες μάχες με ενότητα, σύμπνοια και ομοψυχία. Γιορτάζουμε και τη μεγάλη γιορτή της χριστιανοσύνης τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, η οποία έμελλε να ταυτιστεί με την εξέγερση και την αναγέννηση του λαού μας, στο δρόμο προς τη σύγχρονη εποχή.

Τα τελευταία αρκετά χρόνια η χώρα μας, αλλά και ολόκληρος ο πλανήτης, δοκιμάζονται από πολλαπλές κρίσεις. Κρίση οικονομική, κοινωνική, ενεργειακή, περιβαλλοντική, υγειονομική. Σημαντικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας βρέθηκε σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση και εξακολουθεί να δυσκολεύεται ακόμη και για να εξασφαλίσει τα απαραίτητα. Νέοι άνθρωποι αναγκάστηκαν να αναζητήσουν την τύχη τους στο εξωτερικό και αυτό είναι ίσως το περισσότερο επώδυνο απ’ όλα, ότι φεύγουν τα παιδιά μας.

Σήμερα έχουμε την ελπίδα ότι ένας κύκλος έκλεισε. Καλούμαστε όλοι μαζί να εργαστούμε με σχέδιο, μεθοδικά και επίμονα, για να χαράξουμε μία νέα καλύτερη πορεία.

Διατηρούμε ζωντανή την ιστορική μνήμη κι έχοντας ως οδηγό τον αγώνα των προγόνων για τα ύψιστα ιδανικά της Ελευθερίας και της Ανεξαρτησίας διεκδικούμε ένα καλύτερο μέλλον. Το οφείλουμε στην ιστορία μας και σε όλους εκείνους που θυσιάστηκαν και αγωνίστηκαν με την ελπίδα και το όνειρο μιας ανεξάρτητης, ισχυρής και  υπερήφανης Ελλάδας. Κλείνοντας θα ήθελα να ευχηθώ σε όλες και όλους Χρόνια Πολλά με Υγεία, Ειρήνη κι ευτυχία και τα διδάγματα του 1821 να είναι οδηγός στα βήματά μας.

Παραδειγματιζόμαστε από τον αγώνα των αγωνιστών του 1821 και με αισιοδοξία διεκδικούμε ένα δημιουργικό και καλύτερο αύριο».

Καταθέσεις στεφάνων

Στη Φιλιππιάδα οι καταθέσεις στεφάνων έγιναν στο μνημείο Μπιζανομάχων, ενώ την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Πατέρας Λάμπρος από την ενορία Παλιάς Φιλιππιάδας. Για τον Δήμο Ζηρού στεφάνι κατέθεσε ο πρόεδρος της Κοινότητας Φιλιππιάδας κ. Δημήτριος Κωστάκος. Για το Αστυνομικό Τμήμα Ζηρού ο διοικητής κ. Ιωάννης Γουρούνας. Για την Πυροσβεστική Υπηρεσία Φιλιππιάδας ο διοικητής κ. Γεώργιος Παπαποστόλου. Για την Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών στεφάνι κατέθεσε ο συνταγματάρχης ε.α κ. Γεώργιος Λαχανάς.

Στεφάνια κατατέθηκαν επίσης από μαθητές των Σχολείων της Φιλιππιάδας, το ΚΔΑΠ Φιλιππιάδας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ανωγειατών «Ο Παπαγιώτης», και την Ενωμένη Εθνική Αντίσταση.

Εκτός του Δημάρχου Ζηρού κ. Νικόλαου Καλαντζή και του προέδρου του Δ.Σ. κ. Χρήστου Χασίδη, τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους  εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, της Εκκλησίας, αντιδήμαρχοι και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, πρόεδροι και μέλη τοπικών συμβουλίων, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, γονείς μαθητών και πλήθος κόσμου.

Τελετάρχες των εκδηλώσεων ήταν: Στη Φιλιππιάδα ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής του ΕΠΑΛ κ. Ανδριανός Παπαδήμας και στο Θεσπρωτικό ο επίσης καθηγητής Φυσικής Αγωγής του Γυμνασίου κ. Γιώργος Φίντζος.

 

 

 

 

Τελευταία ενημέρωση 25 Μαρτίου 2023 17:46:49 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK, PrevezaNewsgr


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης





Newsletter


    Επικοινωνήστε μαζί μας