O Πολιτιστικός για τη μεταφορά του Τμήματος Λογιστικής στα Γιάννενα

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ-ΤΕΙ-ΚΤΙΡΙΟ
Φωτό: MAGICFOCUS / © ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
News Room4 Δεκεμβρίου, 2021 09:550
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στην έγγραφη προτροπή του Αντιπ/ρχη κ. Στράτου Ιωάννου προς τους θεσμούς, φορείς, συλλόγους  και μεμονωμένους πολίτες να αντιδράσουμε στην πρόταση μεταφοράς του Πανεπιστημιακού Τμήματος από την Πρέβεζα στα  Γιάννενα ο Σύλλογός μας αντιπρότεινε με έγγραφό του (αρ. πρωτ. 33 / 16-11-21 ) στον  κ Αντιπ/ρχη τα εξής:

«Το έγγραφο προς την Πρυτανεία του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων για την παραμονή του  Τμήματος της Λογιστικής στην Πρέβεζα να είναι συλλογικό.

Να συνταχθεί από το συμβούλιο της Π.Ε. Πρέβεζας και να υπογραφεί από όλες τις συλλογικότητες της πόλης (όσες πραγματικά νοιάζονται για την περιοχή και όχι για άλλου είδους οφέλη ).

Να σταλεί άμεσα προς έγκριση στα Δ.Σ. των συλλόγων για έγκριση και υπογραφή.

Τέλος να παραδοθεί στην Πρυτανεία από αντιπροσωπεία όσων θα το υπογράψουν.

Μόνο με ομοψυχία και εάν γίνουμε μια « γροθιά » θα έχουν αποτέλεσμα οι δίκαιες διεκδικήσεις μας».

Μη παίρνοντας απάντηση από τον  Αντιπ/ρχη για συντεταγμένη και συλλογική αντιμετώπιση του σοβαρότατου θέματος, ο Σύλλογός μας  έστειλε στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων την παρακάτω επιστολή, που κοινοποίησε και στην Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Kύριε Πρύτανη

το κύρος και όχι απλά η βιωσιμότητα κάθε εκπαιδευτικής μονάδας , από την πιο μικρή ( παιδικός σταθμός ) έως την πιο μεγάλη ( πανεπιστημιακή ), το προσδίδει πρωταρχικά η προσωπικότητα , η καλλιέργεια, το επιστημονικό επίπεδο των δασκάλων της και η αφοσίωσή τους στο καθήκον – αποστολή, για να είναι αυτή εργαστήρι πνεύματος και ψυχών και πυλώνας ανάπτυξης και εξέλιξης της  κάθε κοινωνίας.

Το κύρος είναι άλλωστε το μέτρο και το κριτήριο κάθε Σχολείου για να είναι περιζήτητο από μαθητές και γονείς και αυτό που καθορίζει τις προϋποθέσεις εισαγωγής και φοίτησης του σε αυτό .

Αδιάφορα τα παραπάνω για τους καθηγητές που ψήφισαν τη θλιβερή απόφαση μεταφοράς του Πανεπιστημιακού Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής της Πρέβεζας στα Γιάννενα, δήθεν για να το σώσουν, παρότι αυτό συμπλήρωσε τον αριθμό εισακτέων που το καθιστά βιώσιμο, σε αντίθεση με άλλα Πανεπιστημιακά Τμήματα της επικράτειας που βρίσκονται στο κόκκινο και οι καθηγητές τους δεν προέβησαν σε παρόμοια  ενέργεια . Προσηλωμένοι τα τελευταία χρόνια στον  προσωπικό ωφελιμισμό που τους προσφέρει η μεταφορά του τμήματος στα Γιάννενα, το κατάντησαν να σέρνεται μεταξύ φθοράς και παρακμής.

Δεν τους τιμά η κατιούσα επιλογή του τμήματος από τους υποψήφιους, όταν μάλιστα η αιτιολογία της απόφασής τους στο πρακτικό, βάσει του οποίου θα συνεδριάσει η Σύγκλητος για τη δική της απόφαση, δεν αντέχει λογικής κριτικής και προσβάλει βάναυσα την κοινωνική και πολιτιστική δομή της Πρέβεζας .

Στο ίδιο πρακτικό, αντίθετα, τονίζεται ότι το τμήμα δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από τα αντίστοιχα τμήματα των άλλων Πανεπιστημίων,  αφού διαθέτει σύγχρονο πιστοποιημένο πρόγραμμα σπουδών, ελκυστικό πρόγραμμα μεταπτυχιακών  και διδακτορικών σπουδών, κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα, υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις,  εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και υποδομές για την κάλυψη όλων των αναγκών που απαιτούνται για την λειτουργία ενός τριτοβάθμιου ακαδημαϊκού ιδρύματος.

Επομένως κ Πρύτανη την ελκυστικότητα του τμήματος Λογιστικής της Πρέβεζας από τους υποψήφιους και ως εκ τούτου και τη σωτηρία του οι υπογράφοντες καθηγητές πρέπει να την αναζητήσουν στην σε βάθος αυτοκριτική τους και όχι μέσα από αποφάσεις οργάνων για το προσωπικό τους καλό .

Περιμένουν επίσης οι Πρεβεζάνοι από εσάς και τον εισηγητή της «σωτήριας» πρότασης για το τμήμα προέδρου του Σωτηρόπουλο Ιωάννη σαφείς και ειλικρινείς απαντήσεις, ανάλογες του Πανεπιστημιακού σας αναστήματος, στα εξής ερωτήματα:

1.      Έχουν διασφαλιστεί οι βασικές υποδομές στα Γιάννενα για να  καλύψουν τις ανάγκες του Τμήματος από όσους υποστηρίζουν τη μεταφορά του; Έχει διαθέσιμα το Πανεπιστήμιο τα τρία (3 ) κλιματιζόμενα αμφιθέατρα – ένα κεντρικό (300 θέσεων) και δύο (2) των 80 θέσεων – πλήρως εξοπλισμένα με σύγχρονα εποπτικά και βοηθητικά μέσα διδασκαλίας; Δέκα (10) αίθουσες διδασκαλίας και έξι (6 ) πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια Η/Υ των 28 θέσεων το καθένα (170 θέσεις εργασίας) ; Αίθουσα συνεδριάσεων με εξοπλισμό προηγμένης τεχνολογίας; Σύγχρονη βιβλιοθήκη με χώρο έξυπνης διαχείρισης προγραμμάτων  και τόσα άλλα που διαθέτει το Τμήμα Λογιστικής της Πρέβεζας που το κάνουν ένα σύγχρονο Πανεπιστημιακό συγκρότημα, ενώ αντίθετα το τμήμα Οικονομικών Σπουδών στα Γιάννενα έχει σοβαρές ελλείψεις σε αίθουσες και χώρους .

2.      Πριν μερικά χρόνια η βάση εισαγωγής στο Τμήμα ήταν το 10  και τότε αυτό δεν είχε κανένα πρόβλημα, τώρα το 7,5 θεωρείται απαγορευτικό; Μήπως η απαξίωσή του βρίσκεται στην πρώτη παράγραφο της επιστολής μας καθώς και η σωτηρία του ;

3.      Από τους δέκα επτά (17) καθηγητές του Τμήματος μόνο οι τρείς (3) διαμένουν μόνιμα στη Πρέβεζα , όπως σαφέστατα ορίζει ο νόμος. Γιατί κ Πρύτανη δεν απαιτείτε την εφαρμογή του νόμου και για τους υπόλοιπους δέκα τέσσερις (14 ) συναδέλφους σας; Εάν διέμεναν μόνιμα και αυτοί στη πόλη, ενσωματωμένοι στην Πρεβεζάνικη και σπουδάζουσα κοινωνία και προσφέροντας σε αυτή το επιπλέον πνευματικό και κοινωνικό τους έργο, θα έθεταν θέμα μεταφοράς του Τμήματος; Γιατί συντάσσεστε με τους παρανομούντες, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις μη εφαρμογής του νόμου;

Κύριε Πρύτανη σύσσωμη η τοπική κοινωνία μας είναι αντίθετη με οποιαδήποτε μεθόδευση απομάκρυνσης του Πανεπιστημιακού Τμήματος από την πόλη της Πρέβεζας για όλους τους παραπάνω λόγους και τα ερωτήματα .

Είμαστε βέβαιοι ότι και το κύρος της συγκλήτου θα λάβει σοβαρά υπ’ όψιν τη βαρύτητά τους και θα αποφασίσει με Ακαδημαϊκά κριτήρια, απορρίπτοντας τις «ρουσφετολογικές  » απαιτήσεις μερίδας καθηγητών του Πανεπιστημιακού Τμήματος της Πρέβεζας. Το πιο φρόνιμο θα ήταν να εστιάσετε το ενδιαφέρον  και τη συζήτησή σας στην ενδυνάμωση του Τμήματος προτάσσοντας την πνευματική, κοινωνική και πολιτιστική αποστολή του για το καλό των σπουδαστών , της παιδείας και του τόπου.

 

 

Τελευταία ενημέρωση 4 Δεκεμβρίου 2021 09:55:56 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK, PrevezaNewsgr


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης

Newsletter

    [recaptcha size:compact theme:dark]


    Επικοινωνήστε μαζί μας