Χρ. Μπαΐλης για κρηπιδώματα: Μεγάλο και αναγκαίο έργο που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της πόλης

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης για την έγκριση χρηματοδότησης του έργου
News RoomNews Room6 Νοεμβρίου 20182440
Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης για την έγκριση χρηματοδότησης του έργου

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης για την έγκριση χρηματοδότησης του έργου, που αφορά στην επισκευή των κρηπιδωμάτων του παράλιου μετώπου και την δέσμευση πίστωσης του ποσού του 1.500.000 ευρώ από το Π.Δ.Ε..

Όπως επισήμανε, πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο και αναγκαίο έργο το οποίο θα συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της πόλης.

Ευχαρίστησε επίσης τόσο τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ευάγγελο Συγκούνα, όσο και σύσσωμο το Δ.Σ. καθώς και τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου για την συντονισμένη προσπάθεια στην υλοποίηση ενός πάγιου αιτήματος της τοπικής κοινωνίας σε ένα πρόβλημα το οποίο αποτελούσε επιτακτική και άμεση ανάγκη και τις δραστηριότητες τόσο του λιμένα όσο και για την καθημερινότητα της ίδιας της πόλης.

Να θυμίσουμε πως το αίτημα χρηματοδότησης τέθηκε από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας και η σχετική μελέτη του έργου, η οποία εκπονήθηκε από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Πρέβεζας, είχε κατατεθεί τον Μάιο του 2017 από το Δ.Λ.Τ. προς το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Η δημοπράτηση του έργου θα γίνει από το Δημοτικό Λιμενικό ταμείο Πρέβεζας.

Το έργο προβλέπει:

– Παρεμβάσεις στο παραλιακό λιθόκτιστο μέτωπο, το οποίο θα αποκατασταθεί με τοποθέτηση σακολίθων από σκυρόδεμα και απόφραξη των οπών, που έχουν δημιουργηθεί από την αφαίρεση των λίθων του λιθόκτιστου μετώπου, καθώς και η κατά περίπτωση πλήρωση των κενών με ύφαλο σκυρόδεμα.

– Θα κατασκευαστεί «πέτασμα» με εισπιεζόμενο αμμοτσιμέντο.

– Μετά την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων στο παραλιακό μέτωπο, θα αποκατασταθεί πλήρως ο πεζόδρομος.

– Τέλος, θα κατασκευαστεί η ανωδομή του κρηπιδώματος από οπλισμένο σκυρόδεμα και προβλέπεται κατασκευή (εξέδρα) σε πρόβολο για την εξυπηρέτηση και παροχή υπηρεσιών στα ελλιμενιζόμενα σκάφη, η οποία θα φέρει όλες τις απαραίτητες για την ασφάλεια και εξυπηρέτηση εργασίες.

 

 

 


Διαδώστε το:

Αναζητήστε με βάση λέξεις-κλειδιά:

Βαθμολογήστε το άρθρο:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης
Newsletter

[recaptcha size:compact theme:dark]

Επικοινωνήστε μαζί μας

“Nefelia“ Media Group