Ξεκινούν οι αιτήσεις των παραγωγών για τη Λαϊκή Αγορά στην Πρέβεζα

Τα δικαιολογιτικά και οι θέσεις των παραγωγών
ΛΑΙΚΗ-ΑΓΟΡΑ
News Room10 Σεπτεμβρίου, 2021 14:440
Τα δικαιολογιτικά και οι θέσεις των παραγωγών

Ξεκινούν οι αιτήσεις των παραγωγών πωλητών λαϊκών αγορών για τη συμμετοχή τους στη νέα Λαϊκή Αγορά στην Πρέβεζα.

Σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 32 και 33 του ν. 4497/2017, θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας στο Τμήμα Εμπορίου & Τουρισμού.

Η ανωτέρω αίτηση (επισυνάπτεται στο τέλος του άρθρου) μπορεί να υποβληθεί και στον Δήμο μόνιμης κατοικίας του παραγωγού.

Στην περίπτωση αυτή ο Δήμος μόνιμης κατοικίας υποχρεούται να διαβιβάσει την αίτηση του παραγωγού στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

Χρονικό διάστημα υποβολής αιτήσεων ξεκινά από την Τετάρτη 15/09/2021 έως και Τρίτη  05/10/2021.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομιστούν είναι:

1.    Αίτηση.

2.    Ευκρινές φωτοαντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας.

3.    Ευκρινές φωτοαντίγραφο όλων των εγγεγραμμένων σελίδων της άδειας του πωλητή λαϊκών αγορών.

4.    Υπεύθυνη δήλωση με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής, στην οποία ο παραγωγός πωλητής λαϊκών αγορών δηλώνει υπεύθυνα τα στοιχεία που διαμορφώνουν την βαθμολογία του (υπόδειγμα στο τέλος του άρθρου).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Π.Ε. Πρέβεζας, αν υπάρχουν παραγωγοί πωλητές που διεκδικούν θέση στην ίδια λαϊκή αγορά και δεν μπορεί να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα, τότε προκρίνεται αυτός που συγκεντρώνει τα περισσότερα μόρια, σύμφωνα με το σύστημα μοριοδότησης όπως ορίζεται στο άρθρο 33 και το Παράρτημα Γ΄ νόμου 4497/2017.

Σε περιπτώσεις ισοβαθμίας μεταξύ των παραγωγών πωλητών προκρίνονται όσοι έχουν υψηλότερη βαθμολογία στα επιμέρους κριτήρια κατά σειρά:

1.    Έλλειψη παραβατικότητας.

2.    Εντοπιότητα.

3.    Ηλικία δικαιούχου.

4.    Παλαιότητα άδειας.

Σε περίπτωση εκ νέου ισοβαθμίας διενεργείται κλήρωση μεταξύ των ισοβαθμούντων.

Όλα τα ανωτέρω ποσοτικά στοιχεία αφορούν την κατάσταση των δικαιούχων, όπως διαμορφώνεται, κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης του παραγωγού στο φορέα λειτουργίας ή στο δήμο μόνιμης κατοικίας τους, κατά περίπτωση (ηλικία, παλαιότητα άδειας κ.λπ.).

Για την παλαιότητα της άδειας υπολογίζεται το διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ της ημερομηνίας έκδοσης άδειας, κατά μήνα και έτος και της ημερομηνίας ανακοίνωσης των προς πλήρωση θέσεων, κατά μήνα και έτος. Αν η άδεια μεταβιβάσθηκε στον δικαιούχο, ως ημερομηνία έναρξης ορίζεται η ημερομηνία μεταβίβασης. Μπορεί για το κριτήριο αυτό να αποδίδονται μόρια με τη μορφή δεκαδικού αριθμού, με στρογγυλοποίηση στο δεύτερο δεκαδικό ψηφίο.

Όσον αφορά το κριτήριο της έλλειψης παραβατικότητας, ως καταληκτική ημερομηνία για «τελευταίο έτος» ορίζεται η ημερομηνία υποβολής της αίτησης του παραγωγού στο φορέα λειτουργίας ή στο δήμο μόνιμης κατοικίας τους, κατά περίπτωση. Σε περίπτωση που έχει ασκηθεί κατά της απόφασης επιβολής κύρωσης προσφυγή λαμβάνεται υπόψη, μόνο αν έχει εκδοθεί απόφαση επί της υποβληθείσας προσφυγής

Οι θέσεων παραγωγών πωλητών λαϊκών αγορών στη νεοϊδρυθείσα Λαϊκή Αγορά Πρέβεζας ανά πωλούμενο είδος:

Οπωροκηπευτικά – 13 θέσεις

Ελιές, καρύδια, κάστανα, όσπρια – 1 θέση

Ελαιόλαδο συσκευασμένο όπως ορίζεται Στον Κανονισμό 29/2012 και την 323902/18.9.2009 κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και  Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και  Τροφίμων (Β΄2026) – 1 θέση

Μέλι τυποποιημένο – 2 θέσεις

Νωπά αλιευτικά προϊόντα θάλασσας, γλυκών υδάτων, υδατοκαλλιέργειας – 2 θέσεις

Οπωροκηπευτικά βιολογικής παραγωγής – 2 θέσεις.

AITHSH GIA LAIKH

YPEFTHINI DILOSH GIA LAIKH

 

Τελευταία ενημέρωση 10 Σεπτεμβρίου 2021 14:44:54 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK, PrevezaNewsgr


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης

Newsletter


    Επικοινωνήστε μαζί μας