Ο Αστυνομικός από την Πρέβεζα, που έσωσε 5 ζωές περιγράφει: «Ήταν μια κόλαση… δεν το σκεφτήκαμε λεπτό…»

Συγκλονίζει η μαρτυρία του αρχιφύλακα Δημήτρη Πάσχου στο PREVEZANEWS που μαζί με τον συνάδελφό του μπήκαν στο φλεγόμενο κτίριο στο Λουτράκι
ΔΗΜΗΤΡΗΣ-ΠΑΣΧΟΣ-1
Φωτό KORINTHOSTV.GR
ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ6 Ιουλίου, 2021 21:450
Συγκλονίζει η μαρτυρία του αρχιφύλακα Δημήτρη Πάσχου στο PREVEZANEWS που μαζί με τον συνάδελφό του μπήκαν στο φλεγόμενο κτίριο στο Λουτράκι

Συγκλονίζει η μαρτυρία του Αστυνομικού Δημήτρη Πάσχου από την Πρέβεζα, ο οποίος μαζί με τον συνάδελφό του και δύο ακόμα πυροσβέστες έφτασαν πρώτοι στην πολυκατοικία που είχε εκδηλωθεί φωτιά, στο Λουτράκι.

Η φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Δευτέρας ξεκίνησε από διαμέρισμα του δεύτερου ορόφου, πιθανόν από ξεχασμένο σκεύος στο αναμμένο μάτι της κουζίνας, επεκτάθηκε γρήγορα σε όλα τα διαμερίσματα και στο τρίτο όροφο.

Σύμφωνα με το KorinthosTV.gr, 7 άτομα μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Λουτρακίου με αναπνευστικά προβλήματα ενώ η επιχείρηση διάσωσης κράτησε πάνω από δύο ώρες.

Στο συμβάν έφτασαν πρώτοι ο Αστυνομικός Δημήτρης Πάσχος από την Πρέβεζα μαζί με τον συνάδελφό του που ήταν σε υπηρεσία εκείνο το βράδυ.

Ο Δημήτρης Πάσχος ήταν αποσπασμένος στην Διεύθυνση Κορινθίας για τρεις μήνες και σε λίγες μέρες τελείωνε ο χρόνος της απόσπασης και θα επέστρεφε στην οργανική του θέση στην Διεύθυνση Αστυνομίας Πρέβεζας.

Σε επικοινωνία που είχε το PREVEZANEWS μαζί του, περιέγραψε τις σκηνές τρόμου που έζησαν οι ένοικοι της πολυκατοικίας, αλλά και τις προσπάθειες τις δικές του, του συναδέλφου του και των δύο πυροσβεστών όταν έφτασαν στον δεύτερο όροφο.

Σοκάρει η περιγραφή – «Δεν το σκεφτήκαμε στιγμή… έπρεπε να σώσουμε όσους κινδύνευαν»

 

Φωτό KORINTHOSTV.GR

Εκείνη την βραδιά οι δύο αστυνομικοί είχαν υπηρεσία όταν μετά τις 02:00 έλαβαν σήμα για εκδήλωση πυρκαγιάς σε πολυκατοικία.

«Με το που φτάσαμε καίγονταν τα πάντα. Κόσμος ούρλιαζε… έσπαγαν τζάμια… Δεν το έχω ξαναζήσει αυτό» λέει χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Πάσχος, μιλώντας στο PREVEZANEWS.

Και συνεχίζει «Μαζί με τον συνάδελφο και τους δύο πυροσβέστες, χωρίς να το σκεφτούμε ούτε λεπτό ανεβήκαμε στον πρώτο όροφο. Εκεί ήταν καλά. Στον δεύτερο όροφο όμως γίνονταν κόλαση. Έλιωναν τα τσιμέντα. Δεν το έχω ξαναδεί. Δεν έβλεπες τίποτε από τους πυκνούς καπνούς. Η πόρτα από το ασανσέρ είχε πυρακτωθεί. Είχε γίνει κόκκινη. Ακούγαμε τα πλακάκια να σκάνε…»

Μετά τον πρώτο όροφο προσπάθησαν μαζί με τους δύο πυροσβέστες να περάσουν στον δεύτερο, όπου και είχε ξεκινήσει η πυρκαγιά.

«Δεν είχαμε μάσκες… τίποτε. Έπρεπε να σώσουμε όσους κινδύνευαν… Ανεβαίναμε σκαλί σκαλί με τους πυροσβέστες και κρατούσαμε την μάνικα εναλλάξ γιατί καιγόμασταν» λέει χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Πάσχος στο PREVEZANEWS.

Όπως αναφέρει, οι ένοικοι από τον τρίτο και τέταρτο όροφο είχαν καταφέρει και ανέβηκαν στην ταράτσα. Από τον δεύτερο όροφο όμως δεν μπορούσαν να ανέβουν γιατί η φωτιά είχε επεκταθεί και στον τρίτο όροφο.

Φωτό KORINTHOSTV.GR

Τη διάσωση των ατόμων, όλοι ηλικιωμένοι,  του δεύτερου ορόφου ανέλαβαν οι αστυνομικοί.

«Καίγονταν οι πόρτες από τα διαμερίσματα και ακούγαμε φωνές από μέσα… Ρίχνανε νερό οι πυροσβέστες επάνω μας και εμείς σπάγαμε τις πόρτες. Μπαίναμε στα διαμερίσματα και ψάχναμε για άτομα. Και να λες είναι άλλος μέσα; Την μια γυναίκα την πήρα αγκαλιά και την έφερα έξω, δεν μπορούσε να περπατήσει» συνεχίζει την συγκλονιστική περιγραφή του ο Αστυνομικός από την Πρέβεζα.

Από τον δεύτερο όροφο κατάφεραν και απεγκλώβισαν τέσσερα άτομα από δύο διαμερίσματα και μια ακόμα ηλικιωμένη από τρίτο διαμέρισμα. «Είχε κρατηθεί από το κρεβάτι και ήταν σε κατάσταση σοκ. Κάνε μια προσπάθεια, της είπα, θα καούμε όλοι… Τελικά καταφέραμε και την βγάλαμε έξω. Τους κατεβάσαμε από τα σκαλιά που είχαμε ανοίξει την δίοδο. Κατεβαίναμε στον πρώτο όροφο που δεν είχε φωτιά και από εκεί στην έξοδο» όπου τους παραλάμβαναν από το ΕΚΑΒ.

Από την στιγμή που οι δύο αστυνομικοί μπήκαν μέσα στο φλεγόμενο κτίριο μέχρι τη στιγμή που έβγαλαν από τον δεύτερο όροφο και την πέμπτη γυναίκα πέρασαν 20 λεπτά.

20 λεπτά που με κίνδυνο της ίδιας τους της ζωής έσωσαν πέντε ζωές.

Ο Δημήτρης Πάσχος και ο συνάδελφός του μετέβησαν στη συνέχεια στο νοσοκομείο όπου τους χορηγήθηκε για περισσότερες από τέσσερις ώρες οξυγόνο, οπότε και αποχώρησαν στις 7 το πρωί.

 

 

Τελευταία ενημέρωση 6 Ιουλίου 2021 21:49:00 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK, PrevezaNewsgr


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης





Newsletter


    Επικοινωνήστε μαζί μας