Απάντηση του Απόστολου Κατσανάκη στην ΕΛΜΕ Πρέβεζας

Τι διευκρινίζει ο Δ/ντης της Β/θμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας
ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ-ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ
News RoomNews Room8 Φεβρουαρίου, 2021 14:480

Τι διευκρινίζει ο Δ/ντης της Β/θμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας

Σε απάντηση της από 7/2/2021 ανακοίνωσης- καταγγελίας της ΕΛΜΕ Πρέβεζας ο Προϊστάμενος  της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας, Κατσανάκης Απόστολος, διευκρινίζονται τα εξής:

Η συγκρότηση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρέβεζας)ΠΥΣΔΕ) έγινε με την Φ.30/790/01-02-2021 απόφασή του Περιφερειακού Διευθυντή  Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου . Η Απόφαση αυτή εστάλη από τη Δ.Δ.Ε Πρέβεζας άμεσα σε όλα τα μέλη(τακτικά- αναπληρωματικά) του ΠΥΣΔΕ Πρέβεζας.

Ο Διευθυντής της ΔΔΕ Πρέβεζας  βάσει με το αρθ.14, παρ.2 του Ν.2690/99, σύμφωνα με το οποίο η προθεσμία για την αποστολή της πρόσκλησης μαζί με την ημερήσια διάταξη προς τα μέλη μπορεί, σε περίπτωση κατεπείγοντος, να συντμηθεί, όμως τότε, πρέπει να αναφέροντα σε αυτήν οι λόγοι που κατέστησαν τη σύντμηση αναγκαία.

Στην πρόσκληση που απεστάλη σε όλα τα μέλη του ΠΥΣΔΕ Πρέβεζας, αναγράφονταν ότι «Η έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου (αρ.14 ν.2690/99) προέκυψε κατόπιν της αναγκαιότητας διάθεσης εκπαιδευτικών για συμπλήρωση του υποχρεωτικού τους ωραρίου». Η απόφαση αυτή δεν αφορά νέες διαθέσεις ή τροποποιήσεις αυτών, αλλά όσες είχαν ήδη πραγματοποιηθεί με αποφάσεις του προηγούμενου ΠΥΣΔΕ Πρέβεζας από την αρχή της σχολικής χρονιάς και έληγαν στις 31-12-2020 και όφειλαν να ανανεωθούν για να έχουν ισχύ κατά το νέο οικονομικό έτος 2021.

Πρόκειται για πάγια διαδικασία η οποία ακολουθείται στην αρχή κάθε οικονομικού έτους και εγγυάται την απρόσκοπτη εξόφληση των οδοιπορικών εξόδων των εκπαιδευτικών του νομού μας. Σε διαφορετική περίπτωση, η διάθεση των εκπαιδευτικών για συμπλήρωση του υποχρεωτικού τους ωραρίου στα σχολεία μας, καθώς και η καταβολή των οδοιπορικών εξόδων δε θα ήταν εφικτή. Η συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ Πρέβεζας πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με το αρθ.14., παρ.1 του Ν.2690/99 «Το συλλογικό όργανο συνεδριάζει νομίμως όταν στη σύνθεσή του μετέχουν, ως τακτικά ή αναπληρωματικά μέλη, περισσότερα από τα μισά των διορισμένων μελών (απαρτία)».

Όσον αφορά τα αποτελέσματα των εκλογών για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια των ΠΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΔΕ και ΚΥΣΔΕ, εστάλησαν σύμφωνα με την εγκύκλιο για τα υπηρεσιακά συμβούλια, στην ΠΕΔΙΕΚ Ηπείρου, καθώς και στο Υπουργείο Παιδείας. Σε παράσταση διαμαρτυρίας σας στη ΔΔΕ Πρέβεζας την 08-12-2020, κατόπιν σχετικής σας ερωτήσεως, ενημερωθήκατε ότι μπορείτε να αιτηθείτε τα αποτελέσματα των ανωτέρω εκλογών από την αρμόδια υπηρεσία, την ΠΕΔΙΕΚ Ηπείρου.

Μέλημά μου είναι να ενεργώ στο πλαίσιο του υπηρεσιακού μου καθήκοντος και να υπηρετώ τα συμφέροντα του συνόλου των συναδέλφων.

Παραμένω στη διάθεσή σας για οποιεσδήποτε διευκρινίσεις σας αφορούν και επικουρούν το έργο σας.

 

 

Τελευταία ενημέρωση 8 Φεβρουαρίου 2021 14:48:55 από News Room


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης

Newsletter

[recaptcha size:compact theme:dark]

Επικοινωνήστε μαζί μας

“Nefelia“ Media Group