Δομές φροντίδας για παιδιά και ενήλικες με αυτισμό στην Πρέβεζα ζητά η «ΔΥΝΑΜΗ»

"Δεν πρέπει να ανοίγουμε πόρτες και να γινόμαστε μάρτυρες τραγωδιών"
ΑΥΤΙΣΜΟΣ
Φωτό: PIXABAY
News Room2 Δεκεμβρίου, 2020 19:480
"Δεν πρέπει να ανοίγουμε πόρτες και να γινόμαστε μάρτυρες τραγωδιών"

Δομές φροντίδας για παιδιά και ενήλικες με αυτισμό στην Πρέβεζα ζητά ο σύλλογος γονέων, κηδεμόνων και φίλων ατόμων με διαταραχές αυτιστικού φάσματος νομού Πρέβεζας ΔΥΝΑΜΗ.

Όπως συγκεκριμένα αναφέρει «Αφουγκραζόμενος τον παλμό της κοινωνίας, τις ανάγκες των φίλων και μελών μας, την καθημερινότητα που γίνεται συνεχώς πιο δύσκολη, επιβαρυμένη και από την πανδημία που βιώνουμε όλοι, ζητάμε τη δημιουργία κέντρων ημερήσιας φροντίδας και ξενώνα φιλοξενίας παιδιών και ενηλίκων που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού”.

Αναφέρει ο σύλλογος πως η έλλειψη μέτρων προστασίας για την ευάλωτη ομάδα αυτών των οικογενειών είναι εμφανής τονίζοντας πως “το κράτος όφειλε να είχε δημιουργήσει ήδη ανάλογες δομές έπειτα και από την υποχρέωση που απορρέει από την υπογραφή σχετικής σύμβασης του ΟΗΕ”.

“Δεν πρέπει να θρηνήσουμε άλλους ανθρώπους, όχι μόνο γιατί η αξία της κάθε ζωής είναι αδιαπραγμάτευτη, αλλά γιατί ο κίνδυνος αυτά τα παιδιά να βρεθούν ορφανά και ανυπεράσπιστα είναι κάτι παραπάνω από ορατός και απειλητικός, σε μια κοινωνία και ένα κράτος που αδιαφορεί για την ποιότητα διαβίωσής τους” υπογραμμίζει ο σύλλογος ΔΥΝΑΜΗ κάνοντας λόγο για επιτακτική ανάγκη στην Ελλάδα του 2020 δημιουργίας κατάλληλων δομών και ύπαρξη εξειδικευμένου πλαισίου υποστήριξης για τις οικογένειες με μέλη ΑμεΑ.

“Δεν πρέπει να ανοίγουμε πόρτες και να γινόμαστε μάρτυρες τραγωδιών” καταλήγει ο σύλλογος σημειώνοντας πως “Πρέπει να προστατεύσουμε τους ανθρώπους, να μεριμνήσουμε για το μέλλον τους και να τους προσφέρουμε ένα βιώσιμο και ανθρώπινο παρόν”.

 

 

Τελευταία ενημέρωση 2 Δεκεμβρίου 2020 19:48:44 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK, PrevezaNewsgr


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης





Newsletter


    Επικοινωνήστε μαζί μας