
Με το μπλε χρώμα του διαβήτη φωτίστηκε εχθές το βράδυ το Δημαρχείο και ο Πύργος του Ρολογιού στην Πρέβεζας, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας του Διαβήτη.
Ο Δήμος Πρέβεζας με τον τρόπο αυτό συμμετέχει στη δράση της Ελληνικής Ομοσπονδίας για τον Διαβήτη (ΕΛΟΔΙ) που έχει ως κεντρικό σύνθημα
«Όλα τα φώτα στον διαβήτη!».
Η δράση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία και σε συνεργασία με το σωματείο, μέλος της ΕΛΟΔΙ, «Σύλλογος Ατόμων με Νεανικό Διαβήτη & Κοιλιοκάκη Πρέβεζας Mellitus Celiac».
Η 14 η Νοεμβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη και η ΕΛΟΔΙ με την υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και σε συνεργασία με περισσότερους από 15 Δήμους της χώρας, φωταγωγεί συμβολικά κτίρια, μνημεία και τοπόσημα το βράδυ της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη, σε μία προσπάθεια ευαισθητοποίησης του γενικού πληθυσμού και ενίσχυσης της ορατότητας της πάθησης με την όποια ζουν σήμερα περίπου 1 εκατομμύριο συνάνθρωποι μας στην Ελλάδα και 463 εκατομμύρια άτομα παγκοσμίως.
Η καμπάνια της ΕΛΟΔΙ με τίτλο «Όλα τα φώτα στον διαβήτη!» αποτελεί τη μεγαλύτερη πρωτοβουλία φωταγωγήσεων ευαισθητοποίησης για τον διαβήτη στα χρονικά της χώρας μας και ένα σημαντικό ορόσημο σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.
Η 14η Νοεμβρίου 2020 είναι αφιερωμένη στο νοσηλευτικό προσωπικό που φέτος, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, έχει συμβάλλει καθοριστικά στη βιωσιμότητα των συστημάτων υγείας και την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς γενικότερα και τους συνανθρώπους μας με διαβήτη ειδικότερα.
Τελευταία ενημέρωση 14 Νοεμβρίου 2020 13:30:51 από News Room
6 σχόλια
Θεόδωρος Νασοθύμιος
15 Νοεμβρίου 2020 at 06:26
«Από τα περιτυλίγματα, στην ουσία, από το φαίνεσθαι στο είναι»
“Άδικα κατατρεγμένος από το δήμο Διαβητικός ΑμΕΑ”
Νασοθύμιου Βασιλική
15 Νοεμβρίου 2020 at 09:03
Καλή πρωτοβουλία με την προϋπόθεση να σημαίνει και αληθινό ενδιαφέρον. Είναι μια αφορμή για σημαίνοντα στελέχη του Δήμου μας να δείξουν, έστω και με καθυστέρηση, την ευαισθητοποίηση τους διορθώνοντας στην πράξη λάθη και παραλείψεις όπως αυτές που γίναν στην περίπτωση του αδερφού μου που υπέστη πρόσφατα κατάφορη και σκανδαλώδη αδικία από τις Αρχές του τοπου, στην προσπάθειά του να διεκδικήσει στοιχειώδη και αυτονόητα δικαιώματα του ως ΑΜΕΑ διαβητικός απ’ τα πρώιμα παιδικά του χρόνια.
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
15 Νοεμβρίου 2020 at 22:06
Αν θες να λέγεσαι άνθρωπος δεν πρέπει να στέκεσαι μόνο στις φωταγωγήσεις. Και ό,τι άλλο έλεγε ο Κ. Καζάκος……
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
15 Νοεμβρίου 2020 at 22:39
Ας ελπίσουμε ότι αυτή η καλή ‘πρωτοβουλία φωταγωγήσεων ευαισθητοποίησης για το διαβήτη’ θ΄αποτελέσει μια εξίσου καλή αφορμή για την τοπική αρχή να δείξει έμπρακτα την ευαισθησία της και στην περίπτωση του κ. Νασοθύμιου!
Aσημίνα Υφαντή
15 Νοεμβρίου 2020 at 22:55
Ας ελπίσουμε ότι αυτή η καλή ‘πρωτοβουλία φωταγωγήσεων ευαισθητοποίησης για το διαβήτη’ θ΄αποτελέσει μια εξίσου καλή αφορμή για την τοπική αρχή να δείξει έμπρακτα την ευαισθησία της και στην περίπτωση του κ. Νασοθύμιου!
Κούρτη Άννα
23 Νοεμβρίου 2020 at 19:30
Δεν αρκούν οι φωταψιες ,
χρειάζονται έργα και δίπλα στον κάθε ΑΜΕΑ και
Oχι Μονο το
φαίνεσθαι καί η φηψοθηρια…..!!!!!!