Σε αχαρτογράφητα νερά με «μυστική» πυξίδα η τουριστική προβολή

Άκαρπη η συνεδρίαση της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής
ΕΠΙΤΡΟΠΗ-ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ-ΠΡΟΒΟΛΗΣ
Φωτό: MAGICFOCUS ©
News Room8 Σεπτεμβρίου, 2020 21:360
Άκαρπη η συνεδρίαση της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής
Φωτό: MAGICFOCUS © (Γ. Αλισανδράτος, Λ. Αργυρός)

Σε αχαρτογράφητα νερά και με «μυστική» πυξίδα φαίνεται πως ταξιδεύει η τουριστική προβολή του Δήμου Πρέβεζας  μέσα από τα όσα ακούστηκαν κατά τη σημερινή συνεδρίαση  της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του Δήμου.

Το αρμόδιο Γραφείο Τουρισμού του Δήμου Πρέβεζας, που έκανε και την εισήγηση, φαίνεται να έχει μαύρα μεσάνυχτα (ή τουλάχιστον δεν είναι ενημερωμένο για τα όσα γίνονται), ενώ ταυτόχρονα αναδείχτηκε πως δεν υπάρχει στρατηγικός σχεδιασμός και δεν έχει γίνει κάποιο πλάνο το οποίο βέβαια να προκύψει έπειτα από προτάσεις, ανταλλαγές απόψεων, ιδέες και να αποφασιστεί η τελική πορεία.

Και να ήταν μόνο αυτό;

Προσπαθεί να συμπαρασύρει και ολόκληρη την επιτροπή σε μια κατάσταση του «προτείνω» και «αποφασίστε» χωρίς ουσιαστικά να υπάρχουν αποδεδειγμένα σοβαρές προτάσεις.

Η όλη κατάσταση μπορεί να χαρακτηριστεί το λιγότερο τραγική, ενώ για μια ακόμη φορά αποκαλύπτεται η «πολιτική» που έχει χαράξει η δημοτική αρχή.

Μια πολιτική σύμφωνα με την οποία οι αποφάσεις λαμβάνονται από ορισμένους, υλοποιούνται από ορισμένους και έρχονται εκ των υστέρων να εγκριθούν, τόσο αυτές όσο και το κόστος υλοποίησής τους.

Φωτό: MAGICFOCUS © (Θανάσης Ανωγιάτης)
Φωτό: MAGICFOCUS © (Κώστας Ανατολιωτάκης)

Φωνές μελών της επιτροπής που αντέδρασαν σε προτάσεις αμφιβόλου δυναμικής, όπως του Θανάση Ανωγιάτη και του Κώστα Ανατολιωτάκη, φαίνεται να ήταν η αιτία και τελικά έπεισαν την επιτροπή να επαναληφθεί η συνεδρίαση.

Τα θέμα της ημερήσιας διάταξης προς συζήτηση ήταν:

1. Πρόταση διαφημιστικής προβολής στο portal www.tourismtoday.gr
2. Πρόταση διαφημιστικής προβολής του ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ στο περιοδικό Ciao, και το site του περιοδικού CIAO. iCiao.gr.
3. Πρόταση για την ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ (ΜΟΝΟΛΙΘΙ) ΩΣ ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΩΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΩΝ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.
4. Πρόταση για την μελέτη παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών συμβούλου για την διαχείριση των επιπτώσεων της υγειονομικής κρίσης στον τουρισμό του Δήμου Πρέβεζας».

Για τα δύο πρώτα θέματα, σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν, έχει γίνει πρόταση των συγκεκριμένων site και περιοδικού για την προβολή της Πρέβεζας.

Και όπως είπε ο κ. Αλισανδράτος, υπάλληλος του Γραφείου Τουρισμού του Δήμου είναι «υποχρεωμένος, όποια πρόταση έρχεται να την φέρνει στην επιτροπή», για να προσθέσει ο Λεωνίδας Αργυρός πως «φέρνουμε εκείνες τις προτάσεις στην επιτροπή που έχουν κάτι το πρωτότυπο».

Φωτό: MAGICFOCUS © (Γ. Αλισανδράτος)

Ποια είναι η πρωτοτυπία αυτών των προτάσεων, δεν θα μάθουμε ποτέ.

Μάλιστα αξίζει να αναφερθεί πως στο δεύτερο site από αυτά, ήδη έχει φιλοξενηθεί συνέντευξη του Δημάρχου Πρέβεζας, ενώ ανάμεσα στις υπηρεσίες που περιλαμβάνονται στην πρόταση είναι και οι δημοσιεύσεις δελτίων τύπου που θα αποστέλλονται από τον Δήμο!!!

Το κόστος της προσφοράς; Κάτι παραπάνω από 3000 ευρώ πλέον του ΦΠΑ.

Δηλαδή εάν στο γραφείο Τουρισμού του Δήμου Πρέβεζας έφταναν δέκα προτάσεις με το ίδιο (ας πούμε κόστος) θα γίνονταν δεκτές και οι δέκα; Με ποια κριτήρια επιλέχθηκε και εισηγήθηκε στην επιτροπή η συγκεκριμένη οικονομική προσφορά; Ανταποκρίνεται η δυναμική των συγκεκριμένων μέσων στο κόστος της προσφοράς;

Αυτά και πολλά άλλα είναι τα ερωτήματα που θα πρέπει να απασχολήσουν τους δημότες της Πρέβεζας.

Τι ρόλο έπαιξε η φιλοξενία συνέντευξης του Δημάρχου Πρέβεζας στο παραπάνω Portal που δημοσιεύθηκε ήδη; Όπως και τι ρόλο έπαιξε η επίσκεψη στην Πρέβεζα Σπαλιάρα – Αλεξανδράκη, που φωτογραφήθηκαν και με τον Δήμαρχο που δημοσιεύθηκε στο lifestyle portal;

Πρόκειται για κάποια συμφωνία που εκ των υστέρων έρχεται να αποφασιστεί σχετικά από τις επιτροπές;

Και το παραπάνω έρχεται να ενισχύσει το τρίτο θέμα προς συζήτηση.

Φωτό: MAGICFOCUS © (Λεωνίδας Αργυρός)

Την «Πρόταση για την προώθηση της παραλίας Μονολιθίου ως ασφαλέστερης παραλίας στην Ευρώπη και της Πρέβεζας μεταξύ των ασφαλέστερων προορισμών για επίσκεψη στην Ευρώπη».

Έρχεται δηλαδή η επιτροπή να αποφασίσει για μια υπηρεσία η οποία όπως όλοι γνωρίζουμε έχει προσφερθεί και για την οποία δεν υπάρχει λόγος αμφισβήτησης εκ των υστέρων; Ή πρόκειται για… άλλη μια νέα πρόταση; Και η πρώτη σύμβαση αλλά και το κόστος της πότε θα γίνουν δημοσίως γνωστά;

Έχουμε δηλαδή μια επιτροπή η οποία χορεύει υπό τον ρυθμό των νταουλιών της δημοτικής αρχής για να αποφασίσει, όπως είπαμε και πριν, για ήδη… αποφάσεις…!!!

Και μετά την Επιτροπή της Τουριστικής Προβολής ΤΙ;

Θα ακολουθήσουν οι εκ των υστέρων αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου και του Δημοτικού Συμβουλίου;

Για ζητήματα όπως (4ο θέμα της ημερήσιας διάταξης) αυτό της «πρότασης για την μελέτη παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών συμβούλου για την διαχείριση των επιπτώσεων της υγειονομικής κρίσης στον τουρισμό του Δήμου Πρέβεζας» η οποία έχει ήδη «αποφασιστεί» μήνες ενώ παραμένει άγνωστο το κόστος αυτής της υπηρεσίας.

Θα αναμένουμε στην επόμενη συνεδρίαση να δούμε τις όποιες προτάσεις αλλά και ενδιαφέρον θα έχουν τα θέματα προς συζήτηση και οι εμπεριστατωμένες (;) εισηγήσεις, εάν εκ νέου υπάρξουν!

 

 

 

Τελευταία ενημέρωση 8 Σεπτεμβρίου 2020 21:39:10 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK, PrevezaNewsgr


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης

Newsletter


    Επικοινωνήστε μαζί μας