Εισηγήσεις και προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Πρέβεζας στο τοπικό συμβούλιο

Η ανακοίνωση

News RoomNews RoomNews Room2 Ιουλίου 20200
Η ανακοίνωση

Την Παρασκευή 26.06 πραγματοποιήθηκε Συμβούλιο Τοπικής Κοινότητας στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Πρέβεζας.

Οι Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Πρέβεζας εισηγήθηκαν με τα εξής θέματα και προτάσεις:

1.       Άμεση λήψη μέτρων προστασίας για το Κάστρο του Παντοκράτορα

Το κάστρο του Παντοκράτορα χρήζει άμεσων σωστικών επεμβάσεων αποκατάστασης των τοιχοποιιών. Αν οι τοιχοποιίες του μνημείου δεν στερεωθούν η εικόνα της έντονης βλάστηση θα επανέλθει σύντομα.  Θέτουμε ως ζήτημα την ασφάλεια όσων εισέρχονται μέσα το χώρο αλλά και περιμετρικά του μνημείου λόγω των ετιμορροποιών που υπάρχουν στο δόμημα του μνημείου. Κρίνετε άμεση η λήψη μέτρων προστασίας.

Παρόλα αυτά, η απαγόρευση της εισόδου στο μνημείο δεν πρέπει να σημαίνει και την αποποίηση των ευθυνών των αρμοδίων. Αντιθέτως, θα πρέπει τα αρμόδια όργανα, οι υπηρεσίες και σύσσωμη η τοπική κοινωνία να αντιληφθούν την αναγκαιότητα της έναρξης των εργασιών και την εξεύρεση των απαιτούμενων χρηματοδοτικών προγραμμάτων για το μεγάλο αυτό έργο της αποκατάσταση και την επανάχρηση του μνημείου.

2.       Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις περιοχής Κυανή Ακτής

Στην περιοχή παρατηρείται ιδιαίτερα τους θερινού μήνες κυκλοφοριακή αναρχία. Η παρουσία των αυτοκινήτων χαρακτηρίζεται έντονη. Με την καταστροφή και την αποξήλωση του ξύλινου περιβόλου που όριζε το χώρο του πρασίνου από τον δρόμο, τα αυτοκίνητα και τα μηχανάκια εισχωρούν ανεμπόδιστα εντός του αλσυλλίου κάτι το οποίο είναι παράνομο. Επίσης, ελεύθερα και ανεμπόδιστα γίνετε η διέλευσης οχημάτων επί του χωμάτινου δρόμου στον αιγιαλό στην περιοχή του Αγ. Γεωργίου. Η χρήση του αυτοκινήτου επί του αιγιαλού σίγουρα δεν αρμόζει και είναι απαγορευτική. Κρίνετε επιτακτική ανάγκη η εφαρμογή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στον δρόμο της Κυανής Ακτής  τουλάχιστον με την έναρξη της θερινής περιόδου. Προτείνετε:

•             Η σύνταξη ολοκληρωμένης κυκλοφοριακής μελέτης για την αντιμετώπιση του προβλήματος της κυκλοφορίας και της στάθμευσης. Στο ΣΒΑΚ προτείνεται η δημιουργία πεζόδρομου και ποδηλατοδρόμου για την περιοχή.

•             Άμεσα η μονοδρόμηση από την περιοχή του καφενείου του Δήμου μέχρι το κάστρο του Παντοκράτορα και η δημιουργία κυκλοφοριακής λωρίδας για πεζούς και ποδηλάτες. Σύνδεση με το δίκτυο ποδηλατοδρόμων «Ιόνια Διαδρομή» που σκοπεύει να ενώσει την Πρέβεζα παραλιακά με την Πάργα.

•             Να διασφαλισθεί ο συνεχής έλεγχος της εφαρμογής των μέτρων.

•             Η εξυπηρέτηση της περιοχής με δίκτυο δημοτικής αστικής συγκοινωνίας.

•             Τοποθέτηση πινακίδας απαγόρευσης κίνησης τροχοφόρων στο χωματόδρομο κάτω από το μαγαζί Αγράμπελη.

•             Η ανάδειξη της διαδρομής επί του αιγιαλού με τις κατάλληλες υποδομές για περιπατητές αποκλειστικά από τον οικισμό του Αγ. Γεωργίου έως του κάστρου του Παντοκράτορα.

•             Ανακατασκευή όλου το ξύλινου περίβολου.

•             Ανάδειξη του μεγάλου χώρου στάθμευσης έναντι του καφενείου του Δήμου. Ο χώρος πρέπει να καθαριστεί από την άμμο, να διαγραμμιστεί και να ηλεκτροφωτιστεί.

•             Να δημιουργηθεί επιτροπή με τη συμμετοχή δασολόγων και γεωπόνων για την εποπτεία της κατάστασης των δέντρων του αλσυλλίου ώστε να προβλεφθούν τα απαραίτητα  κλαδέματα για την αποφυγή ατυχημάτων.

Έχει αποδειχθεί πολλάκις ότι οι πεζοδρομήσεις και ο μετριασμός της χρήση του αυτοκινήτου μόνο όφελος μπορεί να φέρει για την ανάπτυξη του τόπου. Για την περιοχή εμμένουμε στις θέσεις και προτάσεις όπως τις καταθέσαμε στο  προηγούμενο τοπικό συμβούλιο.

3.       Παιδικές χαρές τοπικής κοινότητας Πρέβεζας

Η παιδική χαρά είναι από τις πρώτες επαφές των παιδιών με ατομικά και συλλογικά παιχνίδια σε ανοιχτό χώρο. Χαίρονται, διασκεδάζουν, κοινωνικοποιούνται. Είναι χώρος ψυχαγωγίας και μάλιστα εισέρχονται χωρίς να πληρώνουν αντίτιμο. Το παιχνίδι στην παιδική χαρά είναι δικαίωμα για όλα τα παιδιά. Για το θέμα των παιδικών χαρών να επισημάνουμε ότι έχει γίνει ξανά ερώτηση στο τοπικό συμβούλιο ήδη από τον περασμένο Οκτώβρη και από τον Δήμο το Νοέμβρη υπήρξε προκήρυξη ηλεκτρονικού ανοικτού διαγωνισμού για την προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού αναβάθμισης των παιδικών χαρών μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ». Σήμερα σε ποιο στάδιο βρίσκεται σήμερα το έργο; Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν πιστοποιημένες παιδικές χαρές στην τοπική κοινότητα Πρέβεζας.

Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία κάθε παιδική χαρά λειτουργεί με ευθύνη του οικείου Δήμου. Οι παιδικές χαρές οφείλουν να λάβουν ειδική πιστοποίηση, η οποία χορηγείται από το Υπουργείο Εσωτερικών κατόπιν τριπλού ελέγχου: πρώτον, της Τεχνικής Υπηρεσίας του οικείου Δήμου, δεύτερον, ενός εκ των διαπιστευμένων προς τη διενέργεια ελέγχων φορέων από το Εθνικό Συμβούλιο Διαπίστευσης και, τρίτον, της τριμελούς Επιτροπής Ελέγχου Παιδικών Χαρών της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Καμία από τις παιδικές χαρές δε διαθέτει πιστοποιητικό καταλληλότητας και για το λόγο αυτό έχουν σφραγιστεί. Η κείμενη νομοθεσία σωστά θέτει δικλείδες ασφαλείας για την προστασία της υγείας και της ζωής των παιδιών. Το ζήτημα τίθεται στις προτεραιότητες που θέτει η δημοτική αρχή για την εξασφάλιση χρηματοδότησης και για ποιόν λόγο καθυστέρησαν οι εργασίες ανάπλασης.

Προτείνεται:

· Η διενέργεια άμεσων παρεμβάσεων από το Δήμο για την πιστοποίηση βάση ΕΛΟΤ και τη δημιουργία νέων σύμφωνα με τον υπάρχοντα σχεδιασμό του Γ.Π.Σ.

· Επισκευή δαπέδων και παιχνιδιών, εξοπλισμού χώρων, παροχών καθαρού τρεχούμενου νερού, περιφράξεων και εισόδων.

· Δημιουργία ασφαλών προσβάσεων.

· Μελέτη δημιουργίας παιδικής χαράς ΑΜΕΑ.

· Ανάθεση σε υπεύθυνο κλιμάκιο υπαλλήλων του Δήμου για την συνεχή εποπτεία και συντήρηση των παιδικών χαρών και λεπτομερή καταγραφή τυχόν ατυχημάτων η μελέτη των οποίων θα οδηγήσει σε συμπεράσματα για ατέλειες κατασκευής ή τοποθέτησης

Το Συμβούλιο γνωμοδότησε με ομόφωνα τις αποφάσεις.

Δ.Τ.

 

 


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Αναζητήστε με βάση λέξεις-κλειδιά:

Βαθμολογήστε το άρθρο:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης

Newsletter

[recaptcha size:compact theme:dark]

Επικοινωνήστε μαζί μας

“Nefelia“ Media Group