Καρναβαλικό Κομιτάτο: Μια ιδέα, ένα όνειρο, ένα όραμα και η Πρέβεζα βασίλισσα του καρναβαλιού στην Ήπειρο και την ΒΔ Ελλάδα

Κάθε χρόνο ανεβάζει ακόμα ψηλότερα τον πήχη - 5000 καρναβαλιστές στην μεγάλη με άρματα παρέλαση
Καρναβαλικό Κομιτάτο: Μια ιδέα, ένα όνειρο, ένα όραμα και η Πρέβεζα βασίλισσα του καρναβαλιού στην Ήπειρο και την ΒΔ Ελλάδα_5e06859a34714.jpeg
News RoomNews Room10 Μαρτίου, 2019 14:470

Κάθε χρόνο ανεβάζει ακόμα ψηλότερα τον πήχη - 5000 καρναβαλιστές στην μεγάλη με άρματα παρέλαση

Καρναβαλικό Κομιτάτο… μια ιδέα, ένα όνειρο, ένα όραμα.

Που ντύθηκε πριν από 14 χρόνια με μοναδική χλαμύδα την όρεξη μιας παρέας.

Ξεκίνησε σαν γούστο… εξελίχθηκε σε μια γιορτή, μεταλλάχθηκε σε έναν γίγαντα.

Και σήμερα κρατάει στα χέρια του την Πρέβεζα της αποκριάς, τόσο δυνατά και με ασφάλεια, που την έχει τοποθετήσει στον θρόνο των καρναβαλικών εκδηλώσεων της Ηπείρου και ολόκληρης της βορειοδυτικής Ελλάδας.

Και κάθε χρόνο η ακτίνα σύγκρισης μεγαλώνει και η Πρέβεζα παραμένει βασίλισσα του καρναβαλιού.


Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας 2019 – ΔΕΙΤΕ Φωτό και Βίντεο


Γυρνώντας πίσω οκτώ χρόνια, θυμάμαι ακόμα εκείνη την βροχερή νύχτα που η παρέα δεν σταμάτησε, δεν έκανε πίσω και πραγματοποίησε την ποδαράτη παρέλαση.

Χωρίς θεατές, χωρίς χειροκροτήματα, χωρίς βεγγαλικά. Με ένα μεγάφωνο σε ένα κλειστό φορτηγάκι. Με φωνές, σφυρίγματα και χορό. Να δείξουν ότι ήταν εκεί και… θα παραμείνουν. Με μια μικρή κάμερα μέσα σε νάιλον σακούλα… και τα πρόσωπα όλων, αυτών, των γεμάτη όρεξη οραματιστών, πλημμυρισμένα από χαρά και διάθεση.

Βίντεο από την ποδαράτη παρέλαση το 2011:
 

Κανείς δεν μπορούσε τότε να φανταστεί το μέγεθος αυτής της όρεξης και της διάθεσης. Κανείς εκτός από τους ίδιους. Τον Σπύρο και την παρέα του. Εκείνοι ήξεραν. Εμείς όχι. Εκείνοι περίμεναν και είχαν υπομονή.

Όλοι εμείς απλά αναμέναμε το αποτέλεσμα…
 

Και δεν άργησαν να ξεδιπλώσουν και να πραγματοποιήσουν αυτό το όνειρο. Αν και δοκιμάστηκαν σκληρά. Η παρέα πέρασε από «χίλια κύματα». Χτυπήθηκε. Αλλά άντεξε. Μεγάλωσε. Δυνάμωσε και συνεχίζει!

Και βρήκαν συμπαραστάτες όλους. Μικρούς και μεγάλους. Τον απλό τον κόσμο. Χωρίς έσοδα. Και το χέρι έμπαινε βαθιά στην τσέπη κάθε χρόνο από τους ίδιους του συντελεστές.

Και φτάσαμε στο σήμερα. Είδαν όλοι τη δυναμική. Είδαν όλοι τον κόσμο που κάθε χρόνο πλαισίωνε αυτό το όνειρο. Και άρχισαν σιγά σιγά να το στηρίζουν. Αλλά θέλει κι άλλο…

Θέλει κι άλλο για να συνεχίσει όλο αυτό να πηγαίνει μπροστά.

Θέλει κι άλλο για να συνεχίσει όλο αυτό να κατακτά όλο και περισσότερους φίλους, όχι μόνο από την Πρέβεζα, αλλά απ όλη την Ήπειρο και τη δυτική Ελλάδα. Θέλει κι άλλο για να πάει ακόμα πιο ψηλά. Για την Πρέβεζα. Επιτέλους!!!

Και κάπως έτσι το Καρναβαλικό Κομιτάτο, με την αστείρευτη όρεξη και το πάθος των διοργανωτών του μεγαλύτερου καρναβαλιού, ήρθε και έδεσε με την διάθεση και την χαρά χιλιάδων καρναβαλιστών.
 

Αυτοί άλλωστε είναι και οι πρωταγωνιστές της σεισμικής δόνησης που επικράτησε για περισσότερες από δύο ώρες το βράδυ του Σαββάτου (09/03/2019) στην Πρέβεζα.

Η Πρέβεζα εχθές έζησε σε πραγματικά έντονους καρναβαλικούς ρυθμούς.

Η μεγάλη παρέλαση ξεκίνησε από την Λ. Ειρήνης. Τα άρματα, που ετοιμάζονταν τις τελευταίες μέρες, παρατάχθηκαν. Οι καρναβαλιστές συγκεντρώθηκαν.

Καλύτερη οργάνωση, περισσότερη πείρα, μεγαλύτερη από κάθε άλλη χρονιά η συμμετοχή. Σάτιρα, ευρηματικότητα, δημιουργία, αλλά και αρκετή φαντασία κυριάρχησαν το βράδυ του Σαββάτου.

Και μπροστάρης ο «Μαέστρος» που έδωσε το σύνθημα. Και 5000 καρναβαλιστές ξεχύθηκαν στους δρόμους με σύμμαχο τον καλό καιρό.
 

Ακολούθησαν οκτώ γκρουπ, τα δύο με άρματα.

Οι αυτοσχέδιες καρναβαλικές ομάδες και οι ελεύθεροι καρναβαλιστές, κάθε χρόνο δίνουν μια ιδιαίτερη εικόνα. Άλλωστε ο καθένας μπορεί να μπει και να συμμετάσχει σε αυτήν την μεγάλη γιορτή.

Τέσσερα ακόμα γκρουπ τα τρία με άρματα ξεσήκωσαν και αυτά με τη σειρά τους τους επίσης χιλιάδες του κόσμου που βρέθηκαν στην Πρέβεζα να παρακολουθήσουν το καρναβάλι. Από όλη την Ήπειρο, τα Γιάννενα, την Κέρκυρα, τη Λευκάδα, την Αιτωλοακαρνανία, την βόρεια Ελλάδα αλλά και την Πελοπόννησο.

Η Πρέβεζα αγκάλιασε και φιλοξένησε επισκέπτες από κάθε γωνιά της Ελλάδας προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα.
 

Και είχε φτάσει η ώρα που η φετινή βασίλισσα του καρναβαλιού του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας, η Γιάνα Αλαμάνου (Johana Teimo), πήρε την θέση της στην παρέλαση.

Με βραζιλιάνικους ρυθμούς ξεσήκωσε το πλήθος εκεί ψηλά που βρίσκονταν. Άλλωστε για μια βασίλισσα και πόσο μάλλον την βασίλισσα του καρναβαλιού της Πρέβεζας του Καρναβαλικού Κομιτάτου, η θέση της είναι στα ψηλά.
 

Η εντυπωσιακή Johana πρόσφερε θέαμα μαζί με τον απολαυστικό Διονύση Ζάχο, ο οποίος παρουσιάζει το καρναβάλι για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά.

Ο γνωστός καλλιτέχνης έχοντας τον δικό του μοναδικό τρόπο, με τα πειράγματα τις ατάκες του αλλά και την εξαιρετική συμμετοχή του σε όλο αυτό που διαδραματίζονταν,  κράτησε το ενδιαφέρον ψηλά.

Είναι άλλωστε κάτι που ξέρει να κάνει πολύ καλά και το αποδεικνύει κάθε χρόνο, κερδίζοντας όλο και περισσότερους θαυμαστές. Ο ίδιος μάλιστα ευχαρίστησε δημόσια τους διοργανωτές για την εμπιστοσύνη που του έχουν δείξει.
 

Άλλα 13 γκρουπ, από τα οποία τα 9 με άρματα, έκλεισαν την καρναβαλική παρέλαση.
 

Και κάπως έτσι ολοκληρώθηκε για μια ακόμη χρονιά η μεγάλη με άρματα παρέλαση του Καρναβαλικού Κομιτάτου.

Μια χρονιά όμως που τίποτε δεν θύμιζε τις προηγούμενες. Φέτος ο πήχης ανέβηκε ακόμα πιο ψηλά. Φέτος ήταν κάτι που δεν είχε ξαναγίνει.

Εξάλλου ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Και αυτό το πετυχαίνει κάθε χρόνο το Καρναβαλικό Κομιτάτο και οι άνθρωποί του.

Τους αξίζουν συγχαρητήρια. Είναι οι αφανείς πρωταγωνιστές.

Σήμερα η τελευταία πράξη θα παιχθεί στην παραλιακή στις 19:00.

Η βαρκαρόλα και η καύση του καρνάβαλου θα κλείσουν τις εκδηλώσεις του Καρναβαλικού Κομιτάτου για φέτος.

 

Επιμέλεια Γιώργος Ευσταθίου

Τελευταία ενημέρωση 16 Ιανουαρίου 2020 10:07:13 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στις σελίδες μας στο FACEBOOK PamePreveza.gr και PrevezaNewsgr

Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης

Newsletter

[recaptcha size:compact theme:dark]

Επικοινωνήστε μαζί μας

“Nefelia“ Media Group