Ημερίδες ευαισθητοποίησης στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού για την καλύτερη διαχείριση των απορριμμάτων στον Δήμο Πάργας

IMG_4936
News Room17 Απριλίου, 2024 13:020

Ολοκληρώθηκαν οι ημερίδες ευαισθητοποίησης για την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων και την ανακύκλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Πάργας σε Καναλάκι και Πάργα.

Στις εκδηλώσεις παρουσιάστηκαν οι δράσεις και οι ενέργειες στις οποίες έχει προβεί ο Δήμος Πάργας τα τελευταία χρόνια και οι οποίες αποσκοπούν στην ενίσχυση της ανακύκλωσης και στην βελτίωση των διαδικασιών διαχείρισης των απορριμμάτων με στόχο τόσο περιβαλλοντικά όσο και οικονομικά οφέλη. Στην προσπάθεια συμμετείχαν ενεργά και οι μαθητές με την συνδρομή των εκπαιδευτικών και των συλλόγων γονέων που παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις, ζωγράφισαν, παρουσίασαν δράσεις και συμμετείχαν σε εκπαιδευτικά παιχνίδια που διοργάνωσε ο Δήμος Πάργας με την εταιρεία ανακύκλωσης ρούχων και μαγειρικού λαδιού East- West Greece.

Ακόμα στην ανοιχτή συζήτηση που ακολούθησε η Δημοτική Αρχή είχε άμεση επικοινωνία με δημότες και φορείς απαντώντας στις ερωτήσεις και καταγράφοντας πολύ γόνιμες προτάσεις, που θα βελτιώσουν την υφιστάμενη κατάσταση. «Η μάχη άλλωστε με το τέρας των απορριμμάτων είναι διαρκής και μας θέλει όλους σύμμαχους μικρούς και μεγάλους», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Δήμαρχος Πάργας Νίκος Ζαχαριάς.

Το αμέσως επόμενο διάστημα στα πλαίσια του στρατηγικού σχεδιασμού για την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων, θα γίνουν επισκέψεις με ομιλίες και συζητήσεις σε όλα τα σχολεία που θα αποσκοπούν στην περαιτέρω ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών. Περισσότερες πληροφορίες καθώς και ένας νέος διαδραστικός χάρτης με τις θέσεις των κάδων για κάθε υλικό που ανακυκλώνεται στον Δήμο Πάργας είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα www.dimospargas.gr, στην ενότητα ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ/ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.

 

 

Τελευταία ενημέρωση 17 Απριλίου 2024 13:02:32 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK, PrevezaNewsgr


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης





Newsletter


    Επικοινωνήστε μαζί μας