Προς υλοποίηση το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Σιστρουνίου

Συνάντηση Ντακαλέτση με Γιώργο Αμυρά
PREVEZANEWS-G-254
News Room22 Φεβρουαρίου, 2022 21:060
Συνάντηση Ντακαλέτση με Γιώργο Αμυρά

Απόλυτα παραγωγική για το Δήμο Δωδώνης υπήρξε η συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Χρήστος Ντακαλέτσης, με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Αμυρά, στο Δημαρχείο, στην Αγία Κυριακή Θεριακησίου.

Θέματα περιβάλλοντος για το Δήμο Δωδώνης είχαν προτεραιότητα στη συζήτηση μεταξύ των δύο ανδρών και μία από τις σημαντικές προς άμεση υλοποίηση αποφάσεις, ήταν να προχωρήσει η υλοποίηση ενός σύγχρονου Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης, στο Δημοτικό Σχολείο του Σιστρουνίου.

Το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν και οι σχετικές προσκλήσεις για την επιλογή του αναδόχου, προκειμένου να ξεκινήσει η διαμόρφωση των εγκαταστάσεων.

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Σιστρουνίου θα κάνει ευρεία χρήση ψηφιακών μέσων και νέων τεχνολογικών εργαλείων διασύνδεσής του με αντίστοιχα Κέντρα Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Στόχος είναι η ανάδειξη του περιβαλλοντικού πλούτου της περιοχής, με έμφαση στη διατήρηση και την προστασία της βιοποικιλότητας, ως φυσικής ασπίδας έναντι της κλιματικής κρίσης.

Άμεσα η διοίκηση του ΟΦΥΠΕΚΑ (Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής) θα επισκεφθεί το Σιστρούνι, ώστε παρουσία του Υφυπουργού Περιβάλλοντος κ. Αμυρά να υπογράφει Μνημόνιο Συνεργασίας με το Δήμαρχο Δωδώνης κ. Ντακαλέτση.

Εν τω μεταξύ, τη συζήτηση μεταξύ του Δημάρχου Δωδώνης και του Υφυπουργού Περιβάλλοντος απασχόλησε μεταξύ των άλλων και η αξιοποίηση συγκεκριμένων παρεχόμενων χρηματοδοτικών ευκαιριών του Ταμείου Ανάκαμψης που βρίσκονται υπό την εποπτεία του κ. Αμυρά, προς όφελος των Δήμων της περιοχής, πεδίο στο οποίο θα υπάρξει περαιτέρω συνεργασία και συγκεκριμένες ανακοινώσεις εν καιρώ.

Δ.Τ.

 

Τελευταία ενημέρωση 22 Φεβρουαρίου 2022 21:06:11 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK, PrevezaNewsgr


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης





Newsletter


    Επικοινωνήστε μαζί μας