Και επίσημα στο ΦΕΚ τα 9,4 εκ. ευρώ για την ανάπλαση του κέντρου της Άρτας.

Χρήστος Τσιρογιάννης: «Πετύχαμε να βάλουμε στο Ταμείο Ανάκαμψης 9,4 εκατομμύρια ευρώ για το εμπορικό κέντρο της πόλης μας».
News Room5 Μαΐου, 2023 10:140
1

Χρήστος Τσιρογιάννης: «Πετύχαμε να βάλουμε στο Ταμείο Ανάκαμψης 9,4 εκατομμύρια ευρώ για το εμπορικό κέντρο της πόλης μας».

 

Στο Ταμείο Ανάκαμψης και επίσημα, αφού δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ (υπ. αριθμόν 2875 Β’), εντάχθηκε η χρηματοδότηση των 9,4 εκ. ευρώ για την ανάπλαση και ανάδειξη του αστικού ιστού της πόλης της Άρτας. Για μια Άρτα σύγχρονη και εξωστρεφή, διότι  πρόκειται για μια πλήρη αστική παρέμβαση ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

Τα 9,4 εκ. ευρώ αφορούν την πρόταση που είχε καταθέσει αυτόνομα η Δημοτική Αρχή, με στόχο όπως είχε πει ο Δήμαρχος, Χρήστος Τσιρογιάννης, την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της πόλης. «Προκειμένου η Άρτα, μετά από πολλές δεκαετίες να κάνει ένα γενναίο lifting στο πρόσωπό της».

Έτσι, το επόμενο διάστημα θα γίνουν οι εξής δομικές παρεμβάσεις:

  1. Αντικατάσταση του πεζοδρομημένων οδών με πλακόστρωση στο εμπορικό κέντρο της πόλης μας. Η νέα πλακόστρωση δεν θα αφορά μόνο την οδό Σκουφά αλλά και κάθετους δρόμους.
  2. Κατασκευή σιντριβανιών σε διάφορα σημεία της πόλης, ώστε να είναι έντονο το υγρό στοιχείο και να «υπενθυμίζει» την γειτνίαση της πόλης με τον Άραχθο ποταμό.
  3. Νέες φυτεύσεις πρασίνου και κάδοι απορριμάτων, για να ενισχυθεί η καθαριότητα και η περιβαλλοντική εικόνα της πόλης, 
  4. Παγκάκια, έργα τέχνης και αστικός εξοπλισμός, για να αναβαθμιστεί η αισθητική του κέντρου.
  5. Σύγχρονες διαβάσεις πεζών για να διευκολυνθεί η εμπορική δραστηριότητα και η προσβασιμότητα των ΑμΕΑ.

Το ύψος της χρηματοδότησης είναι από τα υψηλότερα σε πανελλαδικό επίπεδο και αποτελεί «χρηματοδοτικό ρεκόρ» για την Άρτα, για έργα ανάπλασης.

Υπενθυμίζεται πως σε εξέλιξη βρίσκεται το πρώτο υποέργο ανάπλασης που περιλαμβάνει νέα πλακόστρωση, σε τμήμα της οδού Σκουφά, από την πλατεία Μονοπωλίου μέχρι τον Άγιο Γεώργιο, αλλά και στις οδούς Κωστή Παλαμά και Τορέλα,  υδραυλικές μπάρες στις εισόδους των πεζοδρόμων, νέα παγκάκια, φυτεύσεις, σύστημα WiFi και συντριβάνι στην Κεντρική Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως από το πακέτο χρηματοδότησης 2,5 εκ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ. 

Επιπλέον το επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσουν και οι παρεμβάσεις με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ ΗΠΕΙΡΟΥ, 2 εκ. ευρώ, το οποίο θα δαπανηθεί για την τοποθέτηση νέων φωτιστικών led, σε όλο το πεζοδρομημένο κέντρο της πόλης μας.

Συμπερασματικά, για το πεζοδρομημένο κέντρο της πόλης μας θα αναπτυχθούν 3 εργολαβίες συνολικού προϋπολογισμού 14 εκ. ευρώ με σκοπό την ενίσχυση των εμπόρων μας.

 

 

 

 

Τελευταία ενημέρωση 5 Μαΐου 2023 10:20:39 από vasilis kourkoulas

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης





Newsletter


    Επικοινωνήστε μαζί μας


    PinPrintShares