Πιέζει ο Τσιρογιάννης – Ζητά συνεδρίαση της ΠΕΔ Ηπείρου για τις Δομές Φιλοξενίας

Επιστολή προς τον Πρόεδρο Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου Χρήστο Ντακαλέτση
ΧΡΗΣΤΟΣ-ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ
News Room23 Ιανουαρίου, 2020 12:150
Επιστολή προς τον Πρόεδρο Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου Χρήστο Ντακαλέτση

Όπως είχε προαναγγείλει, ο Δήμαρχος Αρταίων Χρ. Τσιρογιάννης, κλιμακώνει τις πιέσεις του προκειμένου το ζήτημα των Δομών Φιλοξενίας να συζητηθεί σε πανειπηρωτικό επίπεδο.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης, απέστειλε επιστολή  προς τον Πρόεδρο Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου Χρήστο Ντακαλέτση, και ζητά να συνεδριάσει άμεσα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ θέτοντας προς συζήτηση το θέμα σχετικά με τις Δομές Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών.

Στην επιστολή του, μεταξύ άλλων, ο Χρήστος Τσιρογιάννης, προτείνει τα εξής:

·         Η Κυβέρνηση να κατανείμει το ποσοστό 1% που αναλογεί ανά Περιφέρεια επί του πληθυσμού κάθε Περιφέρειας σε όλη την Ελληνική Επικράτεια, ποσοστό που έχει ήδη καλυφθεί για την Περιφέρεια  Ηπείρου.

·         Να γίνει κατανομή των προσφύγων/μεταναστών σε ποσοστό 1% ανά Δήμο, έτσι ώστε να δημιουργηθούν μικρότερες και ευκολότερα διαχειρίσιμες και αποδεκτές από τις τοπικές κοινωνίες δομές.

·         Να εξεταστεί το ενδεχόμενο εκμίσθωσης σπιτιών ή ξενοδοχείων ή ακόμη και ένταξη στο πρόγραμμα χρηματοδότησης ESTIA, με την παροχή στέγασης σε διαμερίσματα, βελτιώνοντας την καθημερινότητα των προσφύγων, διευκολύνοντας την πρόσβασή τους σε Υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένου και της εκπαίδευσης.

·         Να υπάρξει συνάντηση του Περιφερειάρχη, με τους Αντιπεριφερειάρχες, τους Βουλευτές, τους Δημάρχους και τους Φορείς κάθε Νομού, προκειμένου να εξευρεθούν αφενός οι καλύτερες δυνατές θέσεις για μια αξιοπρεπή και ασφαλή διαβίωση των ανθρώπων αυτών και αφετέρου να  πεισθούν και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και οι τοπικές κοινωνίες, ότι δε θα υπάρξουν προβλήματα με τη λειτουργία των δομών φιλοξενίας προσφύγων/μεταναστών.

·         Η όποια απόφαση κατά την κρίση μας θα πρέπει να αντιστοιχεί στις δυνατότητες του εκάστοτε Νομού και της αντίστοιχης Περιφέρειας και όχι απλά στις δυνατότητες –ρεαλιστικές ή μη- ενός εκάστοτε Δήμου.

 

 

Τελευταία ενημέρωση 23 Ιανουαρίου 2020 12:15:00 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK, PrevezaNewsgr


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης





Newsletter


    Επικοινωνήστε μαζί μας