Γ. Οικονόμου: Δεν υπάρχει σκέψη για εφαρμογή διοδίων στο κέντρο της Αθήνας

Ενημέρωση των πολιτικών συντακτών
ΓΙΑΝΝΗΣ-ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
Φωτό: © EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
News Room20 Οκτωβρίου, 2021 17:170

Ενημέρωση των πολιτικών συντακτών

«Δεν υπάρχει σκέψη για εφαρμογή διοδίων στο κέντρο της Αθήνας» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της εξεταστικής και τις δηλώσεις τους αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε «έχουμε ξεκαθαρίσει ότι τα βασικά ζητήματα που ισχυρίζεται η αξιωματική αντιπολίτευση ότι θέλει να διερευνηθούν, δηλαδή το θέμα της χρηματοδότησης των ΜΜΕ και το θέμα για το πως λειτουργούν οι εταιρείες δημοσκοπήσεων και προβάλουν τα αποτελέσματά τους, θέλουμε να διερευνηθεί σε όλο του το χρονικό βάθος από το 2015 έως σήμερα.

»Ο πιο λογικός τρόπος, από την ώρα που όλοι συμφωνούμε ότι αυτό είναι το ζήτημα και αυτά θέλουμε να ψάξουμε, είναι να συμφωνήσουμε σε μια κοινή πρόταση, να την φέρουμε ενώπιον του ελληνικού κοινοβουλίου, να συγκεντρώσει την ευρύτερη δυνατή αποδοχή, από ότι φαίνεται όλοι θέλουν να διερευνηθούν τα ζητήματα αυτά σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο βάθος και να πάμε έτσι.

»Από εκεί και πέρα είναι σαφές ότι ο κ. Τσίπρας θέλει να δραπετεύσει από την περίοδο της δικής του διακυβέρνησης που έχει χαρακτηριστεί από μια σειρά συμπεριφορές, σε ότι αφορά τη απόπειρα χειραγώγησης των ΜΜΕ και μια σειρά περίεργων και πολλαπλών συμπτώσεων σε ότι έχει να κάνει με τις εταιρίες δημοσκοπήσεων-προβλέψεις οι οποίες δεν επιβεβαιώθηκαν από το τελικό αποτέλεσμα, εταιρείες που συνδέοντας με στενούς του συνεργάτες, προβολή αυτών των δημοσκοπήσεων σε συγκεκριμένα μέσα που αποτελούσαν και τους δημοσιογραφικούς βραχίονες του ΣΥΡΙΖΑ- πολλές συμπτώσεις για να μπορεί κανείς να τις προσπερνά εύκολα και να μην το ψάξει».

«Ο κ. Τσίπρας θέλει να δραπετεύσει από αυτό. Η δική μας επιλογή είναι με έναν τρόπο θεσμικά σοβαρό να ορίσουμε την ουσία αυτών που θέλουμε να διερευνήσουμε και να το ψάξουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και τη μεγαλύτερη σαφήνεια. Εάν η αξιωματική αντιπολίτευση επιμένει να δραπετεύσει από αυτό η Κ.Ο. της ΝΔ θα καταθέσει τη δική της πρόταση και σύμφωνα με το σύνταγμα και τον κανονισμό της βουλής θα πάμε σε δύο εξεταστικές» πρόσθεσε.

Στη συνέχεια ο Γιάννης Οικονόμου απαντώντας σε ερώτηση για τη αποφυλάκιση του Γιώργου Πατέλη επανέλαβε ότι επί κυβέρνησης της ΝΔ ξεκίνησε η δίωξη και ο χαρακτηρισμός της ΧΑ ως εγκληματική οργάνωση, κόπηκε η κρατική χρηματοδότησή της και επί κυβέρνησης της ΝΔ ολοκληρώθηκε η δίκη της διότι, όπως χαρακτηριστικά είπε, «την περίοδο της προηγούμενης διακυβέρνησης συνέβαιναν διάφορα παράδοξα, ένα από τα οποία ήταν και ο ισχυρισμός ότι δεν βρίσκονταν αίθουσα μεγάλη για να συνεχιστεί η δίκη». «Από εκεί και πέρα νομίζω ότι ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του έχει ασκήσει τα καθήκοντά του για να εξετάσει την απόφαση του Εφετείου και αντιλαμβάνομαι ότι ή όλη ιστορία θα επανεξεταστεί στην κατεύθυνση που όλοι φανταζόμαστε ότι πρέπει να εφαρμόζονται και να υλοποιούνται οι αποφάσεις της δικαιοσύνης σε ότι αφορά εγκληματικές πράξεις. Να προσθέσω ότι με την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα που σύντομα θα ψηφιστεί αυξάνεται ο χρόνος εκτέλεσης της ποινής, ο χρόνος παραμονής υπό κράτηση, σε σχέση με αυτά που ίσχυαν προηγουμένως» πρόσθεσε.

Για τη αντίδραση της Τουρκίας υπογράμμισε ότι όλες οι κινήσεις της ελληνικής πλευράς σε ότι αφορά τα ζητήματα αυτά είναι κινήσεις που εδράζονται στο διεθνές δίκαιο, είναι σύμφωνες με τα ψηφίσματα και τις αποφάσεις του ΟΗΕ.

Για τις επιπτώσεις των ακραίων καιρικών φαινομένων είπε τους πολίτες δεν τους ενδιαφέρει ποιος έχει την αρμοδιότητα, τους ενδιαφέρει να μην ζουν σκηνές ταλαιπωρίας, να μην αισθάνονται ότι απειλούνται και ότι είναι απροστάτευτοι απέναντι στα καιρικά φαινόμενα.

Σημείωσε ότι στη χώρα μας εξαιτίας και της κρίσης των μνημονίων έμειναν πίσω για πολλά χρόνια βασικά έργα υποδομής. «Αυτό έχει το δικό του κόστος και το δικό του αποτύπωμα σε ότι αφορά τις συνέπειες από τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Γίνεται πολύ μεγάλη προσπάθεια το τελευταίο διάστημα να τρέξουμε πιο γρήγορα, γίνονται πολύ στοχευμένες προσπάθειες και σε μικρότερης κλίμακας έργα ανάλογα με την προτεραιοποίηση με βάση τις υποδείξεις των τοπικών κοινωνιών ή τα προβλήματα που προκύπτουν. Στο μεσοδιάστημα μέχρι να καταφέρουμε να φτάσουμε στο επίπεδο υποδομών που θέλουμε το βάρος πέφτει στη διαχείριση των φαινομένων όταν συμβαίνουν, με προτεραιότητα την προστασία της ανθρώπινης ζωής και την προστασία των δημόσιων και ιδιωτικών υποδομών, φυσικά στην ανακούφιση των πληγέντων από τα φαινόμενα και στην επιτάχυνση των διαδικασιών με την αποσαφήνιση των αρμοδιοτήτων με τον σωστότερο συντονισμό του κρατικού μηχανισμού» είπε.

Επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι δεν υπάρχει σκέψη για αλλαγή πλεύσης στα μέτρα για την πανδημία και πρόσθεσε «αυτό που αναδεικνύεται από όλα τα στοιχεία είναι ότι υπάρχει απόλυτη συσχέτιση του ποσοστού των εμβολιασμών με τα περιστατικά της πανδημίας που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ, με τους ανθρώπους που νοσούν βαριά. 9 στους 10 που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι και η πιθανότητα να νοσήσει κανείς βαριά που δεν έχει εμβολιαστεί είναι 20 φορές περισσότερη από κάποιον που είναι εμβολιασμένος. Οφείλουμε να συνεχίσουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να πείθουμε όσο το δυνατόν περισσότερους να εμβολιαστούν» υπογράμμισε.

Τέλος για μέτρα στήριξης εξαιτίας των αυξήσεων στην ενέργεια είπε ότι είμαστε από τις πρώτες χώρες που πήραμε μέτρα γρήγορα και άμεσα μέτρα στήριξης για να ελαχιστοποιήσουμε το αποτύπωμα των αυξήσεων στην ενέργεια για τα ελληνικά νοικοκυριά.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πρωταγωνιστήσει και σε ευρωπαϊκό επίπεδο προκειμένου συνολικά η ευρωπαϊκή επιτροπή να λάβει μέτρα σε αυτή την πρωτόγνωρη ευρωπαϊκή κρίση έτσι ώστε ο ευρωπαίος καταναλωτής να βρει στήριξη και περαιτέρω δυνατότητες για να περάσει όλο αυτό με τις μικρότερες δυνατές συνέπειες» πρόσθεσε.

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τελευταία ενημέρωση 20 Οκτωβρίου 2021 17:17:48 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στις σελίδες μας στο FACEBOOK PamePreveza.gr, PrevezaNewsgr και Preveza.News


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης

Newsletter

[recaptcha size:compact theme:dark]

Επικοινωνήστε μαζί μας

“Nefelia“ Media Group