ΥΠΕΞ: Οι νέες εξαγγελίες της Τουρκίας καταπατούν τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας

Σύσσωμος ο Ελληνισμός συνεχίζει να ζει με το δράμα των χιλιάδων αγνοουμένων, εκτοπισμένων και εγκλωβισμένων στην Κύπρο
ΥΠΕΞ-EUROKINISSI
Φωτό: EUROKINISSI ©
News Room20 Ιουλίου, 2021 13:240
Σύσσωμος ο Ελληνισμός συνεχίζει να ζει με το δράμα των χιλιάδων αγνοουμένων, εκτοπισμένων και εγκλωβισμένων στην Κύπρο

“Με τη συμπλήρωση σήμερα 47 ετών από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, που οδήγησε στην παράνομη κατοχή άνω του ενός τρίτου της νήσου, αποτίουμε φόρο τιμής σε όσους αντιστάθηκαν στον εισβολέα και ιδιαίτερα στους πεσόντες”, αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

“Σύσσωμος ο Ελληνισμός συνεχίζει να ζει με το δράμα των χιλιάδων αγνοουμένων, εκτοπισμένων και εγκλωβισμένων στην Κύπρο”. Όπως υπογραμμίζει το υπουργείο Εξωτερικών, “η Ελλάδα σε απόλυτο συντονισμό με την Κυπριακή Δημοκρατία εργάζεται για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, λύση που θα βασίζεται στις σχετικές Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου. Μια Κύπρος ενωμένη στο πλαίσιο μιας δικοινοτικής διζωνικής Ομοσπονδίας”.

“Οι συνεχείς προσπάθειες που καταβάλλει η Τουρκία, καθώς και η σημερινή ηγεσία της τουρκοκυπριακής κοινότητας, για την ανατροπή της προοπτικής αυτής μας βρίσκουν απολύτως αντίθετους και τις απορρίπτουμε στο σύνολό τους”, τονίζει και προσθέτει:

“Η συνέχιση των παράνομων ενεργειών, καθώς και των νέων εξαγγελιών από τουρκικής πλευράς καταπατούν τις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας, βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, καθώς και τις εκκλήσεις της Διεθνούς Κοινότητας. Είναι καταδικαστέες και δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητες”. “Η Τουρκία οφείλει να σταματήσει άμεσα την προκλητική και παραβατική της συμπεριφορά και να συμμορφωθεί με το Διεθνές Δίκαιο”, καταλήγει.

 

 

Τελευταία ενημέρωση 20 Ιουλίου 2021 13:24:08 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK, PrevezaNewsgr


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης





Newsletter


    Επικοινωνήστε μαζί μας