Ν.Παππάς: Μόνο μία στις 70 θα ενισχυθεί από το ΤΕΠΙΧ ΙΙ

"Γολγοθάς για τις επιχειρήσεις"
ΝΙΚΟΣ-ΠΑΠΠΑΣ-EUROKINISSI-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
Φωτό: EUROKINISSI © / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
News Room12 Μαΐου, 2020 18:270
"Γολγοθάς για τις επιχειρήσεις"

Μόνο μία στις 70 επιχειρήσεις θα ενισχυθεί από το Ταμείο Επιχειρηματικότητας (ΤΕΠΙΧ), όπως υποστήριξε ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, σε συνεντεύξεις του, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση: «Αρχίζουμε να πληρώνουμε την απραξία Μητσοτάκη στην οικονομία, έχοντας μπροστά μας μια βαθιά ύφεση και την ανέχεια της κοινωνίας».

Ειδικότερα, μιλώντας στο Open, ο κ. Παππάς ανέφερε ότι «διανύουμε την “Εβδομάδα των Παθών” για τις επιχειρήσεις, καθώς τις επόμενες ημέρες θα ενημερωθούν αν μπορούν να λάβουν δάνειο από το Ταμείο Επιχειρηματικότητας, από το οποίο αναμένεται να ενισχυθούν μόνο 10.000 επιχειρήσεις από τη μεγάλη θάλασσα των 700.000 επιχειρήσεων της χώρας».

«Με δεδομένο τον αποκλεισμό της πλειονότητας αυτών και από την επιστρεπτέα προκαταβολή, οι επιχειρήσεις έχουν μπροστά τους Γολγοθά», σημείωσε, προσθέτοντας πως «οι εγγυήσεις που ζητούν οι τράπεζες είναι υπερβολικές, καθώς υφίσταται ήδη κρατική εγγύηση για την ενίσχυση από το ΤΕΠΙΧ ΙΙ».

Επιπλέον, ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ ότι «δύο μήνες μετά την επιβολή των διοικητικών μέτρων περιορισμού της οικονομικής δραστηριότητας και των μετακινήσεων, αρχίζουμε να πληρώνουμε την απραξία Μητσοτάκη στην οικονομία, έχοντας μπροστά μας μια βαθιά ύφεση και την ανέχεια της κοινωνίας».

Τόνισε πως πρέπει η πολιτεία να πιέσει τις τράπεζες να αλλάξουν πολιτική σε σχέση με τις ζητούμενες εγγυήσεις και να μην αξιοποιούν το εργαλείο της Αναπτυξιακής Τράπεζας με τα δικά τους κριτήρια. «Τα χρήματα διοχετεύονται στην αγορά κατά πώς επιθυμούν οι τραπεζικές διοικήσεις και οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις μένουν να ακούν για λεφτά και λεφτά να μην βλέπουν», συμπλήρωσε.

Τέλος, σε σχέση με την ενίσχυση της απασχόλησης, ο κ. Παππάς επισήμανε ότι «η χώρα συνάντησε τον κορονοϊό έχοντας διαμορφωθεί από τη ΝΔ ένα πλαίσιο που έδινε την “εύκολη λύση” των απολύσεων σε όσες επιχειρήσεις δέχονται την πίεση των οικονομικών εξελίξεων» και πως «σήμερα τα διαθέσιμα χρήματα για τη στήριξη των μισθών μετατρέπονται σε επιδότηση για τη μετατροπή της πλήρους απασχόλησης σε εκ περιτροπής εργασία».

 

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τελευταία ενημέρωση 12 Μαΐου 2020 18:27:10 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK, PrevezaNewsgr


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης





Newsletter


    Επικοινωνήστε μαζί μας