Ενδεχόμενο παράτασης 72 ωρών για τις φορολογικές δηλώσεις

Αυτό εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ-EUROKINISSI-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Φωτό: EUROKINISSI ©
News Room27 Αυγούστου, 2020 14:450
Αυτό εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών

Το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση 72 ωρών για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων εξετάζει η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Ειδικότερα, στην οδό Νίκης σκέφτονται να παραταθεί η καταληκτική ημερομηνία από τις 28 Αυγούστου στις 31 Αυγούστου, ημέρα Δευτέρα, προκειμένου να ξεπεραστούν και τα τελευταία προβλήματα.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, απομένουν περίπου 300.000 δηλώσεις Ε1, από τα οποία αναμένεται να προκύψουν 500.000 εκκαθαριστικά.

Ωστόσο, ο προβληματισμός που υπάρχει στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης έχει να κάνει με το γεγονός πως την ίδια ημερομηνία είναι προγραμματισμένη η καταβολή της δόσης του φόρου εισοδήματος.

Κάτι τέτοιο, κάνει δύσκολο το εγχείρημα, καθώς θα πρέπει να υποβληθεί η φορολογική δήλωση και να πληρωθεί ο φόρος την ίδια ημέρα.

Αυτό που θέλει να αποφύγει το υπουργείο Οικονομικών είναι μια πιθανή δυσλειτουργία των δικτύων της ΑΑΔΕ ή κάποιο λάθος από τους φορολογούμενους που θα τους φέρει αντιμέτωπους με κάποιο πρόστιμο εκπρόθεσμης κατάθεσης δήλωσης ή πρόστιμο για καθυστερημένη καταβολή της δόσης του φόρου εισοδήματος.

Άλλωστε, τη συγκεκριμένη ημερομηνία οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν δύο δόσεις από το φόρο εισοδήματος –Ιουλίου και Αυγούστου- καθώς ήταν η προϋπόθεση για την παράταση μετά τις 31 Ιουλίου.

 

 

Πηγή: in.gr
Φωτό: EUROKINISSI ©

 

Τελευταία ενημέρωση 27 Αυγούστου 2020 14:45:46 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK, PrevezaNewsgr


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης





Newsletter


    Επικοινωνήστε μαζί μας