«Άμεση αγιοποίηση» του Βενέδικτου ζήτησαν πολλοί πιστοί

Πάνω από εξήντα χιλιάδες πιστοί στην πλατεία του Αγίου Πέτρου για να παρακολουθήσουν την θρησκευτική τελετή
ΚΗΔΕΙΑ-ΠΑΠΑ-ΒΕΝΕΔΙΚΤΟΥ
News Room5 Ιανουαρίου, 2023 17:000
Πάνω από εξήντα χιλιάδες πιστοί στην πλατεία του Αγίου Πέτρου για να παρακολουθήσουν την θρησκευτική τελετή

Την «άμεση αγιοποίηση» («σάντο σούμπιτο») του εκλιπόντος επίτιμου πάπα Βενέδικτου ζήτησαν πολλοί πιστοί, οι οποίοι συμμετείχαν σήμερα στην κηδεία του, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

«Παραδίδουμε τον αδελφό μας στα χέρια του Πατρός. Τα χέρια αυτά, γεμάτα ελεημοσύνη, ας βρουν αναμμένο το λυχνάρι με το λάδι του Ευαγγελίου, τον λόγο του οποίου διέδωσε κατά την διάρκεια της ζωής του», τόνισε ο πάπας Φραγκίσκος, λίγο πριν από την ολοκλήρωση της τελετής.

Ο Φραγκίσκος πλησίασε και προσευχήθηκε, ακουμπώντας τα χέρια του στο φέρετρο, λίγο πριν μεταφερθεί στα σπήλαια του Βατικανού, όπου και ενταφιάστηκε ο Γερμανός ποντίφικας.

‘Όπως έγινε γνωστό από την Αγία Έδρα, στην εξόδιο ακολουθία του επίτιμου ποντίφικα συμμετείχαν πάνω από εκατόν τριάντα καρδινάλιοι.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι υπολογίζεται πως στην πλατεία του Αγίου Πέτρου και στους γύρω δρόμους, συνέρρευσαν πάνω από εξήντα χιλιάδες πιστοί για να παρακολουθήσουν την θρησκευτική τελετή.

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τελευταία ενημέρωση 5 Ιανουαρίου 2023 17:00:58 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK, PrevezaNewsgr


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης





Newsletter


    Επικοινωνήστε μαζί μας