Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εξακολουθήσουν να ενισχύουν την αμυντική ικανότητα της Ουκρανίας, διαβεβαίωσε ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν τον ουκρανό ομόλογό του, υποδεχόμενος τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επανέλαβε την ανάγκη επίτευξης ειρηνευτικής συμφωνίας που θα είναι «δίκαιη» για το Κίεβο.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ουκρανίας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον αμερικανό ομόλογό του για την στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ, ύψους πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, προκειμένου η πατρίδα του να αντιμετωπίσει τη ρωσική εισβολή.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ενισχύσουν την Ουκρανία με ακόμη μια δέσμη στρατιωτικής βοήθειας, εκτιμώμενης αξίας 1,85 δισεκ. δολαρίων, όπως έγινε γνωστό νωρίτερα από τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν.
«Είναι μεγάλη τιμή που βρίσκομαι εδώ», είπε ο Ζελένσκι κατά την άφιξή του στον Λευκό Οίκο, απονέμοντας ένα μετάλλιο στον Μπάιντεν.
«Οι Ουκρανοί εξακολουθούν να εντυπωσιάζουν τον κόσμο», σχολίασε ο Αμερικανός πρόεδρος.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας θα επισκεφθεί αργότερα το Κογκρέσο, όπου θα εκφωνήσει ομιλία στις 19:30 (τοπική ώρα, 02:30 ώρα Ελλάδος).
Αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη του Ζελένσκι στο εξωτερικό μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters / AFP
Τελευταία ενημέρωση 21 Δεκεμβρίου 2022 22:32:40 από News Room
Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.
Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.
Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.
Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.