Τουλάχιστον 8 νεκροί και πολλοί τραυματίες σε μουσικό φεστιβάλ στο Τέξας

Κατά την εναρκτήρια βραδιά του μουσικού φεστιβάλ Astroworld
PREVEZANEWS-F-808
News Room6 Νοεμβρίου, 2021 13:020
Κατά την εναρκτήρια βραδιά του μουσικού φεστιβάλ Astroworld

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί τραυματίσθηκαν ποδοπατημένοι από το πλήθος κατά την εναρκτήρια βραδιά του μουσικού φεστιβάλ Astroworld χθες, Παρασκευή, στο Χιούστον, δήλωσαν αξιωματούχοι και έκαναν γνωστό μέσα ενημέρωσης.

Ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Χιούστον Σάμιουελ Πένια επιβεβαίωσε τον αριθμό των νεκρών στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε τις πρώτες πρωινές ώρες (τοπική ώρα) έξω από το πάρκο NRG.

Ο Πένια δήλωσε πως, γύρω στις 9 μ.μ., το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί για μια συναυλία του ράπερ Τράβις Σκοτ άρχισε να συνωθείται προς το μπροστινό μέρος της σκηνής προκαλώντας πανικό και τραυματισμούς.

Άνθρωποι άρχισαν να σωριάζονται αναίσθητοι και η αναταραχή κλιμακώθηκε μέχρι τις 9:38 μ.μ., όταν σημειώθηκε ένα «επεισόδιο με μαζικά θύματα», δήλωσε ο Πένια.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία μετέφερε στα νοσοκομεία 17 ανθρώπους, 11 από τους οποίους μεταφέρθηκαν με καρδιακή ανακοπή.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό τι προκάλεσε την τραγωδία.

«Πιστεύω πως είναι πολύ σημαντικό να μη κάνει κανείς μας εικασίες. Κανένας δεν έχει απόψε όλες τις απαντήσεις», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Χιούστον Τρόι Φίνερ. «Αν δεν έχεις τα γεγονότα, αν δεν έχεις αποδείξεις, είναι καλύτερα να μην μιλάς. Έχουμε εδώ πληγωμένες οικογένειες», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Houston Chronicle, ο Σκοτ σταμάτησε πολλές φορές στη διάρκεια της 75λεπτης παράστασής του όταν εντόπισε θεατές σε κίνδυνο κοντά στο μπροστινό μέρος της σκηνής.

Ο ράπερ ζήτησε από τα μέλη της ασφάλειας να βεβαιωθούν πως οι άνθρωποι αυτοί ήταν εντάξει και να τους βοηθήσουν να βγουν από το πλήθος. Οχήματα έκτακτης ανάγκης με σειρήνες και τους φάρους τους να αναβοσβήνουν πέρασαν αρκετές φορές μέσα από το πλήθος.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έγραψε στο Twitter πως έχει δημιουργηθεί ένα κέντρο επανένωσης για οικογένειες που δεν έχουν νέα από αγαπημένους τους στο φεστιβάλ.

Ένα πλήθος 50.000 ανθρώπων είχε συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσει τη διήμερη εκδήλωση, πρόσθεσε η εφημερίδα. Η δεύτερη ημέρα του φεστιβάλ ματαιώθηκε.

Σύμφωνα με τη εφημερίδα Houston Chronicle, η δικαστής της κομητείας Χάρις Λίνα Ιντάλγκο έκανε λόγο για μια «εξαιρετικά τραγική νύκτα».

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters / AFP

 

Τελευταία ενημέρωση 6 Νοεμβρίου 2021 13:02:40 από News Room

Ακολουθήστε το PREVEZANEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK, PrevezaNewsgr


Το PREVEZANEWS.GR ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα.

Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθρογράφο - σχολιαστή.

Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες.

Το PREVEZANEWS.GR, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης





Newsletter


    Επικοινωνήστε μαζί μας