Όλαφ Σολτς: «Η Γερμανία είναι πολιτικά σταθερή»

Εγγύηση για συνέχεια στις διατλαντικές σχέσεις
News Room27 Σεπτεμβρίου, 2021 17:050
ΟΛΑΦ-ΣΟΛΤΣ-2
Εγγύηση για συνέχεια στις διατλαντικές σχέσεις

Ο υποψήφιος καγκελάριος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Ολαφ Σολτς επέμεινε σήμερα στο γεγονός ότι η Γερμανία είναι «σταθερή» πολιτικά παρά την αβεβαιότητα που προκαλούν οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό της επόμενης κυβέρνησης συνασπισμού που προαναγγέλλονται δύσκολες.

«Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η Γερμανία είχε πάντα συνασπισμούς και ήταν πάντα σταθερή», δήλωσε ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Μέρκελ, στα αγγλικά, την ώρα που τα εκλογικά αποτελέσματα επιβάλλουν την διεξαγωγή διαπραγματεύσεων για την συγκρότηση τριμερούς κυβερνητικού συνασπισμού, διαδικασία που πιθανόν να διαρκέσουν μήνες.

«Θα φθάσουμε πολύ γρήγορα σε αποτέλεσμα» στις διαπραγματεύσεις, επέμεινε απαντώντας σε ερώτηση βρετανού δημοσιογράφου. «Θα πρέπει να γίνει πριν από τα Χριστούγεννα ει δυνατόν».

Ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών θέλει «να σχηματίσει κυβέρνηση που θα υποστηρίζεται από τα κόμματα που νίκησαν στις εκλογές», εννοώντας εκτός του SPD, τους Πράσινους και τους Ελεύθερους Δημοκράτες του FDP

Οι Σοσιαλδημοκράτες είναι οι νικητές των χθεσινών εκλογών με το 25,7%, αλλά η διαφορά τους από τις CDU/CSU της Αγγελα Μέρκελ (24,1%) είναι μικρή. Ο υποψήφιος καγκελάριος των συντηρητικών Αρμιν Λάσετ δήλωσε ότι θα προσπαθήσει και εκείνος να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού.

Το 2017, χρειάσθηκε να περάσουν έξι μήνες μέχρι τον σχηματισμό της υπό την Μέρκελ κυβέρνησης «μεγάλου συνασπισμού», γεγονός που καθυστέρησε την πρόοδο των μεγάλων διεθνών θεμάτων, κυρίως των μεταρρυθμίσεων στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Η απερχόμενη καγκελάριος θα ασχολείται με τις τρέχουσες υποθέσεις μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων του νέου καγκελάριου που θα εκλεγεί από την γερμανική βουλή.

Εγγύηση για συνέχεια στις διατλαντικές σχέσεις

Ο υποψήφιος καγκελάριος των Σοσιαλδημοκρατών δήλωσε επίσης ότι μία κυβέρνηση υπό την ηγεσία του θα προσφέρει στις Ηνωμένες Πολιτείες συνέχεια στις διατλαντικές σχέσεις.

«Η διατλαντική σύμπραξη είναι ουσιαστική για μας στην Γερμανία και για μία κυβέρνηση της οποίας θα ηγούμαι. Κατά συνέπεια, μπορείτε να στηρίζεστε στην συνέχεια στο θέμα αυτό», δήλωσε ο Ολαφ Σολτς στους δημοσιογράφους.

«Είναι σημαντικό να αντιληφθούμε εαυτούς ως δημοκρατίες και να κατανοήσουμε ότι, σε έναν κόσμο που γίνεται πιο επικίνδυνος, είναι σημαντικό να εργασθούμε από κοινού, ακόμη και αν έχουμε αντιπαραθέσεις στο ένα ή στο άλλο θέμα».

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters / AFP

 

Τελευταία ενημέρωση 27 Σεπτεμβρίου 2021 17:05:58 από News Room

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με εμάς

Το Prevezanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός διαδικτυακός τόπος. Μέσα από τα άρθρα του μαθαίνετε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά τις τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις και νέα που αφορούν την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή. Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Επισκεφθείτε τις ενότητες μας για την καθημερινή σας ευχάριστη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Η Ομάδα Σύνταξης





Newsletter


    Επικοινωνήστε μαζί μας


    PinPrintShares